Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Addition of sucrose in aqueous solution
Aqueous solution of sucrose
Aqueous uranium solutions
Isotonic artificial aqueous solution
Non-aqueous solution
Nonaqueous solution
Pharmaceutical Quality of Aqueous Solutions
Sugaring and watering

Translation of "Aqueous solution sucrose " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
addition of sucrose in aqueous solution | sugaring and watering

adjonction de saccharose en solution aqueuse | gallisage | gallisation | sucrage-mouillage


aqueous solution of sucrose

solution aqueuse de saccharose


nonaqueous solution [ non-aqueous solution ]

solution non aqueuse


isotonic artificial aqueous solution

soluté artificiel isotonique


Methods of Sampling and Testing Waxes and Polishes - Standard Test Method for pH of Aqueous Solutions with the Glass Electrode

Méthodes d'échantillonnage et d'essai des cires et encaustiques - Méthode d'essai normalisée - Détermination du pH des solutions aqueuses au moyen d'une électrode en verre


Pharmaceutical Quality of Aqueous Solutions

Qualité des produits pharmaceutiques des solutions aqueuses


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
(a) describes the primary taste produced by aqueous solutions of various substances such as sucrose;

a) qualifie la saveur élémentaire provoquée par les solutions aqueuses de diverses substances telles que le saccharose;


Whereas the first subparagraph of Article 19 (3) provides that the addition of sucrose to raise the alcoholic strength may be made by sugaring in the dry only in wine-growing regions in which it is traditionally or exceptionally practised ; whereas the second subparagraph thereof provides that sucrose may be added in aqueous solution only in certain wine-growing regions of wine-growing zone A ; whereas these regions should be determined on the basis of the practices used until the entry into force of Regulation ...[+++]

considérant que l'article 19 paragraphe 3 prévoit dans son premier alinéa que l'adjonction de saccharose aux fins d'augmentation du titre alcoométrique ne peut être effectuée par sucrage à sec que dans les régions viticoles dans lesquelles elle est traditionnellement ou exceptionnellement pratiquée ; que dans son deuxième alinéa ce même paragraphe prévoit que l'adjonction de saccharose en solution aqueuse ne peut avoir lieu qu'en certaines régions viticoles de la zone viticole A ; qu'il est nécessaire de détermi ...[+++]


3. Only products having an minimum acidity of 12 g/l expressed in tartaric acid may have sucrose in aqueous solution added to them to raise the acoholic strength.

3. Ne peuvent faire l'objet de l'adjonction de saccharose en solution aqueuse aux fins de l'augmentation du titre alcoométrique que les produits ayant une acidité minimum de 12 g par litre exprimée en acide tartrique.


2. In Belgium and the Netherlands sucrose in aqueous solution may be added to the products mentioned in Article 19 (1) (a) and (b) of Regulation (EEC) No 816/70 only if they have been harvested or made from grapes harvested in areas belonging to communes where vines were cultivated at the time of entry into force of this Regulation.

2. En Belgique et aux Pays-Bas l'adjonction de saccharose en solution aqueuse ne peut avoir lieu que pour les produits visés à l'article 19 paragraphe 1 sous a) et b) du règlement (CEE) nº 816/70 qui ont été récoltés ou élaborés à partir de raisins récoltés dans des superficies situées dans des communes où la vigne était cultivée au moment de l'entrée en vigueur du présent règlement.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Whereas, moreover, in view of the disadvantages of adding sucrose in aqueous solution to raise the alcoholic strength, it should be laid down that this method of enrichment should be used only where justified by the quality of the product to be enriched, that is to say, when the acid content is above a certain level;

considérant en outre que, vu les désavantages que présente l'augmentation du titre alcoométrique par adjonction de saccharose en solution aqueuse, il est approprié de prévoir que ledit mode d'enrichissement ne soit employé que dans les cas où son utilisation se justifie en raison de la qualité du produit à enrichir ; à savoir lorsque sa teneur en acidité dépasse une limite raisonnable;




datacenter (1): www.wordscope.ca (v4.0.br)

'Aqueous solution sucrose' ->

Date index: 2023-10-27
w