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Boiling water method
Boiling water method of sterilization

Translation of "Boiling water method sterilization " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
boiling water method [ boiling water method of sterilization ]

stérilisation par eau bouillante
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Assessment and verification: The applicant shall provide a test report, using the following test method: extraction with boiling water and quantification by capillary gas-liquid chromatography.

Évaluation et vérification: le demandeur doit fournir un compte rendu d’essai établi à l’aide de la méthode suivante: extraction au moyen d’eau bouillante et quantification par chromatographie gaz-liquide sur colonne capillaire.


Assessment and verification: The applicant shall provide a test report, using the following test method: extraction with boiling water and quantification by capillary gas-liquid chromatography.

Évaluation et vérification: le demandeur doit fournir un compte rendu d’essai établi à l’aide de la méthode suivante: extraction au moyen d’eau bouillante et quantification par chromatographie gaz-liquide sur colonne capillaire.


That prize was won in 1809 by Nicolas Appert, a French cook who invented a method consisting in placing foodstuffs sealed in a glass jar in a bain marie, at the temperature of boiling water (for more details on the origin of canning, see the report of the Committee on Fisheries A4-0137/98 on the fish product canning industry).

Cette prime revint en 1809 à Nicolas Appert, cuisinier français qui inventa une méthode consistant à exposer au bain‑marie, à la température d'ébullition de l'eau, les aliments enfermés dans un récipient en verre (pour plus de détails sur l'origine de la conserve, voir le rapport de la commission de la pêche A4‑0137/98 sur l'industrie de la conservation des produits de la pêche).


The prize was won, in 1809, by the French cook Nicolas Appert, who, after numerous attempts, devised a method by which the foodstuffs were hermetically sealed in a glass jar and kept at the temperature of boiling water.

En 1809, c'est le cuisinier français Nicolas Appert qui remporte le prix; au terme de nombreux essais, celui-ci a imaginé une méthode qui consistait à enfermer hermétiquement les aliments dans un pot en verre et à les soumettre à la température d'ébullition de l'eau.




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'Boiling water method sterilization' ->

Date index: 2021-12-25
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