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Certificate of designation of origin
Designation of origin
International Stresa Convention on Cheeses
PDO
PGI
Protected designation of origin
Protected geographical indication
Quality wine produced in a specific region
Quality wines psr
Qwpsr
Registered designation of origin
Sparkling wine of designated origin
Wine having a registered designation of origin
Wine of designated origin
Wine of superior quality
Wine with a registered designation of origin
Wines having a registered designation of origin
Wines of designated origin
Wines with appellation of origin

Translation of "Wines having a registered designation origin " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
wines of designated origin (1) | wines having a registered designation of origin (2) | wines with appellation of origin (3)

vins avec appellation d'origine | vins avec appellation d'origine contrôlée


wine having a registered designation of origin | wine with a registered designation of origin

vin à appellation d'origine contrôlée | vin d'appellation d'origine contrôlée


wine of superior quality [ quality wine produced in a specific region | quality wines psr | qwpsr | wine of designated origin ]

vin de qualité supérieure [ v.q.p.r.d. | vin d'appellation d'origine contrôlée | vin délimité de qualité supérieure | vins de qualité produits dans des régions déterminées | VQPRD ]


designation of origin [ certificate of designation of origin | PDO | PGI | protected designation of origin | protected geographical indication | registered designation of origin ]

appellation d'origine [ AOC | AOP | appellation d'origine contrôlée | appellation d'origine protégée | certificat d'appellation d'origine | IGP | indication géographique protégée ]


sparkling wine of designated origin

vin mousseux d'appellation d'origine


International Convention of Stresa on the use of registered designations of origin and names of cheeses | International Stresa Convention on Cheeses

Convention internationale de Stresa sur l'emploi des appellation d'origine et dénominations de fromages | Convention internationale des fromages de Stresa
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32009R0606 - EN - Commission Regulation (EC) No 606/2009 of 10 July 2009 laying down certain detailed rules for implementing Council Regulation (EC) No 479/2008 as regards the categories of grapevine products, oenological practices and the applicable restrictions - COMMISSION REGULATION // AUTHORISED OENOLOGICAL PRACTICES AND PROCESSES. // Appendix 1 // Requirements for beta-glucanase // Appendix 2 // L(+) tartaric acid // Appendix 3 // Aleppo pine resin // Appendix 4 // Ion exchange resins // Appendix 5 // Potassium ferrocyanide // Calcium phytate // DL tartaric acid // Appendix 6 / ...[+++]

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32009R0606 - EN - Règlement (CE) n o 606/2009 de la Commission du 10 juillet 2009 fixant certaines modalités d’application du règlement (CE) n o 479/2008 du Conseil en ce qui concerne les catégories de produits de la vigne, les pratiques œnologiques et les restrictions qui s’y appliquent - RÈGLEMENT - 606/2009 - DE LA COMMISSION - 479/2008 du Conseil en ce qui concerne les catégories de produits de la vigne, les pratiques œnologiques et les restrictions qui s’y appliquent // PRATI ...[+++]


1. List of liqueur wines with a protected designation of origin produced from grape must with a natural alcoholic strength by volume of not less than 10 % vol. obtained by the addition of spirit obtained from wine or grape marc with a registered designation of origin, possibly from the same holding.

1. Liste des v.l.a.o.p. élaborés à partir du moût de raisins dont le titre alcoométrique volumique naturel est égal au moins à 10 % vol, obtenus par addition d’eau-de-vie de vin ou de marc de raisins à appellation d’origine et provenant éventuellement de la même exploitation.


wines without a protected designation of origin or geographical indication, wines with a protected designation of origin (PDO) and wines with a protected geographical indication (PGI) as well as musts or wines suitable for yielding one of these categories of wine.

le vin sans appellation d’origine/indication géographique protégée, le vin bénéficiant d’une appellation d’origine protégée (AOP) et le vin bénéficiant d’une indication géographique protégée (IGP), ainsi que les moûts ou les vins susceptibles de donner une de ces catégories de vin.


23. Considers that the objective Community criteria restricting the possibility of permanent abandonment may include the following: (a) vineyards in mountainous, coastal and island regions mainly producing wines with geographical indications; (b) vineyards on slopes where soil erosion and the loss of biodiversity must be prevented or in traditional regions of historical importance; (c) vineyards producing wines with a commercial outlet; (d) vineyards where excessive reduction would threaten the existence of a whole terroir or a registered designation of orig ...[+++]

23. estime que les critères communautaires objectifs limitant la possibilité d'abandon définitif pourraient concerner, entre autres, les cas suivants: a) vignobles situés dans des zones montagneuses, côtières et insulaires, produisant principalement des vins à indications géographiques, b) vignobles de coteau, situés dans des zones où l'érosion des sols et la perte de biodiversité doivent être prévenues ou localisés dans des régions de production traditionnelle présentant une importance sur le plan historique, c) vignobles produisant ...[+++]


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However, to go on from there to attempt to define an ‘organic’ wine, for which the winemaking process is no different from the traditional process used to produce a wine with a registered designation of origin, would be to ignore the fact that the ‘registered designation of origin’ concept is based on areas of land designated according to their soils, and production conditions defined on the basis of local customs, whereas ‘organic’ wines can be pr ...[+++]

Mais de là à vouloir définir un vin dit "biologique", dont d’ailleurs la vinification n’est pas différente de celle, classique, pour produire un vin d’appellation d’origine contrôlée, signifie ignorer que le concept d’AOC repose sur une délimitation parcellaire des sols et la définition de conditions de production basées sur des usages locaux, alors que les vins dits "biologiques" peuvent être produits avec des ...[+++]


J. whereas most of the wines which have a designation of origin are produced using costly traditional methods and in accordance with quality standards, and whereas these methods cannot be compared with the industrial processes used in making American wines, which exist alongside the wines bearing European designations of origin,

J. considérant que la plupart des vins bénéficiant d'une dénomination d'origine sont élaborés par des procédés traditionnels coûteux et suivant des paramètres de qualité et que ces procédés ne peuvent se comparer aux procédés industriels utilisés pour la fabrication des vins américains qui coexistent avec les vins portant des dénominations d'origine européennes,


On the other hand, that the European Union takes a far greater stand on ensuring that the registered designations of origin are observed, on wine-making practices and on protecting sectors that are genuinely vital to the existence of our territories and to a great number of rural territories throughout the European Union, and that it fights to protect this quality and these designated origins.

D’autre part, que l’Union européenne s’affirme bien davantage sur le respect des appellations d’origine, sur les pratiques vinicoles, sur la préservation de secteurs qui sont vraiment vitaux pour la vie de nos territoires, et de bon nombre de territoires ruraux dans toute l’Union européenne, et qu’elle se batte pour préserver cette qualité et ces appellations d’origine.


However, for the purposes of the declaration referred to in Article 4, "other wines" within the meaning of the first paragraph only means wines intended for the production of wine spirits with a registered designation of origin or wine for compulsory distillation as referred to in Article 28 of Regulation (EC) No 1493/1999.

Toutefois, en ce qui concerne la déclaration visée à l'article 4, sont considérés comme "autres vins", au sens du premier alinéa uniquement ceux qui sont destinés à l'élaboration d'eaux-de-vie de vin à appellation d'origine ou à la distillation obligatoire visée à l'article 28 du règlement (CE) n° 1493/1999.


We have received a reply from the confederation of producers of registered designation of origin (AOC) wine, saying, “We support the position of the Committee on the Environment, Public Health and Consumer Policy, as it offers the guarantee that European regulations are not going to permit the implementation of procedures to authorise the sale of genetically modified wine-growing materials which may be harmful to the brand image of wine growing”.

La confédération des producteurs de vin d'appellation d'origine contrôlée nous répond : nous soutenons la position de la commission de l'environnement, car elle offre l'assurance que le règlement européen ne va pas permettre la mise en place de procédures autorisant la vente de matériels viticoles génétiquement modifiés qui pourraient porter atteinte à l'image de la viticulture.


However, in the case of wine obtained from grapes of varieties classified in a given administrative unit as both wine-grape varieties and varieties for the production of wine spirits, quantities distilled for purposes other than the production of wine spirits with a registered designation of origin shall be deducted from that quantity.

Toutefois, en ce qui concerne les vins issus de raisins figurant dans le classement pour la même unité administrative simultanément en tant que variétés à raisins de cuve et en tant que variétés destinées à l'élaboration d'eau-de-vie de vin, cette quantité est diminuée des quantités ayant fait l'objet d'une distillation autre que celle destinée à produire des eaux-de-vie de vin à appellation d'origine.




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'Wines having a registered designation origin ' ->

Date index: 2022-09-03
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