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1-pentanol
1-pentol
4-methoxybenzenemethanol
4-methoxybenzyl alcohol
Alcoholic butter
Alcoholic cerebellar ataxia
Alcoholic hallucinosis
Amyl alcohol
Amylol
Anise alcohol
Anisic alcohol
Anisyl alcohol
BAC
BAL
Blood alcohol concentration
Blood alcohol content
Blood alcohol level
Blood-alcohol concentration
Blood-alcohol content
Blood-alcohol level
Butylcarbinol
Cerebral degeneration
Chronic alcoholism Dipsomania Drug addiction
Degeneration
Delirium tremens
Disorder of personality and behaviour
Dysfunction of autonomic nervous system due to alcohol
Encephalopathy
Fat reduced butter
Half fat butter
ICAA
International Bureau Against Alcoholism
International Council on Alcohol and Addictions
International Council on Alcohol and Alcoholism
International Temperance Union
International Union Against Alcoholism
Jealousy
Low fat butter
N-amyl alcohol
N-butylcarbinol
N-pentan-1-ol
N-pentanol
N-pentyl alcohol
Normal amyl alcohol
P-methoxybenzyl alcohol
Para-methoxybenzyl alcohol
Paranoia
Pentan-1-ol
Pentanol
Pentanol-1
Pentasol
Pentyl alcohol
Primary amyl alcohol
Psychoactive substance abuse
Psychosis NOS
Reduced fat butter
Reduced-fat butter
Three quarter butter
Three quarter-fat butter
Three-quarter butter

Translation of "alcoholic butter " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below


Definition: This block contains a wide variety of disorders that differ in severity and clinical form but that are all attributable to the use of one or more psychoactive substances, which may or may not have been medically prescribed. The third character of the code identifies the substance involved, and the fourth character specifies the clinical state. The codes should be used, as required, for each substance specified, but it should be noted that not all fourth character codes are applicable to all substances. Identification of the psychoactive substance should be based on as many sources of information as possible. These include self-report data, analysis of blood and other body flui ...[+++]

Modificateurs Les subdivisions suivantes peuvent être utilisées comme quatrième chiffre avec les rubriques F10-F19: Code Titre .0 Intoxication aiguë Etat consécutif à la prise d'une substance psycho-active et entraînant des perturbations de la conscience, des facultés cognitives, de la perception, de l'affect ou du comportement, ou d'autres fonctions et réponses psychophysiologiques. Les perturbations sont directement liées aux effets pharmacologiques aigus de la substance consommée, et disparaissent avec le temps, avec guérison complète, sauf dans les cas ayant entraîné des lésions organiques ou d'autres complications. Parmi les complic ...[+++]


fat reduced butter | half fat butter | low fat butter | three quarter butter

beurre à 40% | beurre à 60% | beurre à faible teneur en matières grasses | beurre à teneur réduite en matières grasses


reduced fat butter | reduced-fat butter | three quarter-fat butter | three-quarter butter

beurre allégé | trois quarts beurre


(4-methoxyphenyl)methanol [ 4-methoxybenzenemethanol | 4-methoxybenzyl alcohol | anisic alcohol | anise alcohol | anisyl alcohol | para-methoxybenzyl alcohol | p-methoxybenzyl alcohol ]

(4-méthoxyphényl)méthanol [ 4-méthoxybenzèneméthanol | alcool 4-méthoxybenzylique | alcool p-méthoxybenzylique | alcool anisique | alcool para-méthoxybenzylique | alcool méthyl p-oxybenzylique ]


pentan-1-ol [ amyl alcohol | n-amyl alcohol | normal amyl alcohol | amylol | butylcarbinol | n-butylcarbinol | pentanol | n-pentanol | n-pentan-1-ol | 1-pentanol | pentanol-1 | pentasol | 1-pentol | pentyl alcohol | n-pentyl alcohol | primary amyl alcohol ]

pentan-1-ol [ alcool amylique | alcool n-amylique | alcool amylique normal | amylol | butylcarbinol | n-butylcarbinol | pentanol | n-pentanol | n-pentan-1-ol | 1-pentanol | pentanol-1 | pentasol | 1-pentol | alcool pentylique | alcool n-pentylique | alcool amylique primaire ]


blood-alcohol level | BAL | blood alcohol level | blood alcohol concentration | blood-alcohol concentration | BAC | blood alcohol content | blood-alcohol content

alcoolémie | taux d'alcoolémie


International Council on Alcohol and Addictions [ ICAA | International Council on Alcohol and Alcoholism | International Temperance Union | International Union Against Alcoholism | International Bureau Against Alcoholism ]

Conseil international sur les problèmes de l'alcoolisme et des toxicomanies [ CIPAT | Conseil international sur les problèmes de l'alcool et de l'alcoolisme | Union internationale contre l'alcoolisme | Bureau international contre l'alcoolisme ]


Evidence of alcohol involvement determined by blood alcohol level

Preuves du rôle de l'alcool confirmé par le taux d'alcoolémie


Alcoholic:cerebellar:ataxia | degeneration | cerebral degeneration | encephalopathy | Dysfunction of autonomic nervous system due to alcohol

Ataxie cérébelleuse | Dégénérescence cérébelleuse | Dégénérescence cérébrale | Dysautonomie | Encéphalopathie | alcoolique
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
It will not apply to butter or cheese or apple juice, or even alcohol.

Cela ne s’appliquera pas non plus au beurre, au fromage ou au jus de pomme, ni même à l’alcool.


Furthermore a number of interchangeable products – such as butter and butter-oil, different qualities and types of rice, hops, seeds, wine, alcohol, tobacco and cereals – have been considered as single groups allowing for surplus stocks of one product to be set-off – and hence not charged – by negative stocks in related products.

Un certain nombre de produits interchangeables, tels que le beurre et le «butter oil», différentes qualités et types de riz, de houblon, de semences, de vin, d'alcool, de tabac et de céréales, ont été considérés comme appartenant à des groupes distincts, ce qui a permis de compenser les stocks excédentaires d'un produit donné par les stocks négatifs des produits associés et d'éviter l'application de pénalités.


‘Brandy butter’, ‘Sherry butter’ or ‘Rum butter’: for a sweetened, alcoholic product with a minimum milk-fat content of 20 %

«Brandy butter» — «Sherry butter» — «Rum butter»: pour un produit sucré alcoolisé ayant au minimum 20 % de matières grasses laitières


The results of the calculation should be adjusted to take into consideration that some categories of products, such as butter and butter-oil, different qualities of rice, hops, seeds, wine alcohol, tobacco, and cereals are effectively interchangeable and could be considered as a group, so that an increase in stock levels of certain products in a group may be offset by a reduction in stock levels of other products in the group.

Il convient d'adapter ce calcul de manière à prendre en considération le caractère interchangeable de certaines catégories de produits, telles que le beurre et le «butter oil» ainsi que différentes qualités de riz, de houblon, de semences, de vin, d'alcool, de tabac et de céréales, qui peuvent être considérées comme un seul groupe, de telle sorte qu'une augmentation du niveau des stocks de certains produits d'un groupe puisse être compensée par une réduction du niveau des stocks d'autres produits de ce groupe.


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Whereas Commission Regulation (EC) No 577/97 (4), as last amended by Regulation (EC) No 2521/98 (5), lays down special provisions as regards the use of the designation 'butter` for the group of products composed of butter, sugar and alcohol; whereas it is recognised that some of those products are eligible for the derogation provided for in Article 2(2) of Regulation (EC) No 2991/94 regarding traditional designations; whereas those products are defined in Annex I to Regulation (EC) No 577/97 as products with a minimum fat content of ...[+++]

considérant que le règlement (CE) n° 577/97 de la Commission (4), modifié en dernier lieu par le règlement (CE) n° 2521/98 (5), établit des dispositions spécifiques en ce qui concerne l'utilisation de la dénomination «beurre» pour le groupe de produits composés comportant du beurre, du sucre et de l'alcool; que, d'une part, il a été reconnu que certains de ces produits ont droit à bénéficier de la dérogation prévue à l'article 2, paragraphe 2, du règlement (CE) n° 2991/94 portant sur le caractère traditionnel de la dénomination; que ces produits sont définis dans l'annexe I du règlement (CE) n° 577/97 comme des produits ayant une teneu ...[+++]


Whereas the products consisting of butter, sugar and an alcoholic drink form a well-defined group of composite products with particular characteristics; whereas special provision should be made for the use of the designation 'butter` for these products;

considérant que les produits constitués de beurre, de sucre et d'une boisson alcoolisée forment un groupe bien défini de produits composés ayant des caractéristiques particulières; qu'une disposition particulière devrait être prévue en ce qui concerne l'utilisation de la dénomination «beurre» pour ces produits;


In fact, by eliminating over a period of five years the $4.62 per hectolitre milk subsidy, this government is directly attacking industrial milk producers and indirectly attacking all Canadian consumers, who will see their taxes go up not on alcohol, tobacco and fuel, but on their food baskets, and on butter and cheese in particular.

En effet, en abolissant sur une période de cinq ans les 4,62 $ par hectolitre de lait, ce gouvernement s'en prend directement aux producteurs laitiers industriels, et s'en prend également indirectement à tous les consommateurs canadiens qui devront non pas subir de hausse sur l'alcool, le tabac et l'essence, mais plutôt sur leur panier de provisions, tels le beurre et le fromage.


There are a few points however in his speech that sound dishonest to me in that not all the truth is being said in some instances (1210) It is true that it did not raise taxes on fuel, tobacco and alcohol, but will he recognize however that, by going after milk subsidies in its budget, the government will be contributing to making the price of butter go up 28 cents a pound and the price of cheese 50 cents a kilo?

Sauf qu'il y a quelques points qui me semblent malhonnêtes dans son discours en ce sens qu'à certains égards, ils cachent la vérité (1210) Il est vrai qu'ils n'ont pas taxé l'essence, le tabac, l'alcool. Mais est-ce qu'il admettra, cependant, qu'avec le budget, en s'en prenant directement aux subsides laitiers, le gouvernement contribuera à faire augmenter de 28c. la livre de beurre et de 50c. le kilo de fromage.


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