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Administer preservation treatments
Advise on food preservation
Advise towards preservation of food
Apply preservation treatments
Baby food
Cannery
Canning
Canning industry
Conserving food
Employ preservation treatments
Food canning
Food care
Food preservation
Food preserving
Food-preserving industry
Implement preservation treatments
Method of food preservation
Preservation of food
Preserved food
Preserved food for infants
Preserved product
Preserving of foodstuffs
Recommend on food preservation
Suggest on food preservation
Tinned food

Translation of "food preservation " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below


advise towards preservation of food | suggest on food preservation | advise on food preservation | recommend on food preservation

donner des conseils sur la conservation de denrées alimentaires


cannery [ canning | canning industry | food-preserving industry | canning industry(UNBIS) ]

conserverie [ industrie de la conserve | mise en conserve ]


food preserving [ preserving of foodstuffs ]

conservation des aliments


conserving food | food care | food preservation | preservation of food

conservation des aliments


food canning | food preservation

conservation de produits alimentaires | conservation des aliments | mise en conserve de produits alimentaires


baby food | preserved food for infants

alimentation normale du nourrisson




preserved product [ preserved food | tinned food ]

produit en conserve [ conserve ]


administer preservation treatments | implement preservation treatments | apply preservation treatments | employ preservation treatments

appliquer des traitements de conservation
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Subsequently, in April of 2007 the European Food Safety Authority (the Authority) evaluated the safety of the use of Ethyl lauroyl arginate as a food preservative and allocated an Acceptable Daily Intake (ADI) of 0,5 mg/kg body weight .

Par la suite, en avril 2007, l'Autorité européenne de sécurité des aliments (ci-après l'«Autorité») a évalué la sécurité de l'utilisation de l'Éthyl Lauroyl Arginate comme conservateur alimentaire et a fixé une dose journalière admissible (DJA) de 0,5 mg/kg de poids corporel .


The applicant demonstrated that the current definition is too broad and should reflect details as regards temperature and pH, that were included in the original application and that are important in order to obtain the same profile that was evaluated by the European Food Safety Authority in its opinion on the safety of the use of Ethyl lauroyl arginate as a food preservative

Le demandeur a démontré que la définition actuelle était trop large et qu'elle devrait contenir des renseignements sur la température et le pH, lesquels figuraient dans la demande initiale; ces éléments sont essentiels à l'obtention du profil évalué par l'Autorité européenne de sécurité des aliments dans le contexte de l'établissement de son avis sur la sécurité de l'utilisation de l'éthyl lauroyl arginate en tant que conservateur alimentaire


The EESC therefore proposes that the existing EU framework be updated in order to protect agricultural land in the Member States that is valuable for food production and the provision of other ecosystem services, and to preserve its fertility, and at the same time to improve monitoring and make reliable information available.

Le Comité économique et social européen (CESE) propose dès lors d’actualiser le cadre de l’Union européenne existant, afin de protéger les terres agricoles qui sont utiles pour la production alimentaire et la fourniture des autres services écosystémiques dans les États membres et d’en préserver la fertilité, et dans le même temps d’assurer un meilleur suivi ainsi que la fourniture d’informations fiables.


This method of food preservation is subject to specific conditions.

Cette méthode de conservation des aliments est soumise à des conditions spécifiques.


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Subsequently, in April of 2007 the European Food Safety Authority (the Authority) evaluated the safety of the use of Ethyl lauroyl arginate as a food preservative and allocated an Acceptable Daily Intake (ADI) of 0,5 mg/kg body weight (4).

Par la suite, en avril 2007, l'Autorité européenne de sécurité des aliments (ci-après l'«Autorité») a évalué la sécurité de l'utilisation de l'Éthyl Lauroyl Arginate comme conservateur alimentaire et a fixé une dose journalière admissible (DJA) de 0,5 mg/kg de poids corporel (4).


Food additives are substances that are not normally consumed as food itself but are added to food intentionally for a technological purpose described in this Regulation, such as the preservation of food.

Les additifs alimentaires sont des substances qui ne sont normalement pas utilisées en tant qu’aliments, mais qui sont délibérément ajoutées à des denrées alimentaires à des fins technologiques décrites dans le présent règlement, comme leur conservation, par exemple.


Food additives are substances that are not normally consumed as food itself but are added to food intentionally for a technological purpose described in this Regulation, such as the preservation of food.

Les additifs alimentaires sont des substances qui ne sont normalement pas utilisées en tant qu’aliments, mais qui sont délibérément ajoutées à des denrées alimentaires à des fins technologiques décrites dans le présent règlement, comme leur conservation, par exemple.


In line with the main objectives of EU humanitarian aid as laid out in Council Regulation (EC) No 1257/96 of 20 June 1996 concerning Humanitarian Aid , the principal objective of humanitarian food assistance is to save and preserve life, to protect livelihoods, and to increase resilience, for populations facing on-going or firmly forecasted[8] food crises, or recovering from them.

Conformément aux objectifs principaux de l’aide humanitaire de l’Union définis dans le règlement (CE) n° 1257/96 du Conseil du 20 juin 1996 concernant l’aide humanitaire, l’objectif principal de l’assistance alimentaire humanitaire est de sauver et de préserver des vies, de protéger les moyens de subsistance et de renforcer la capacité de résistance des populations qui sont confrontées à des crises alimentaires en cours ou prévues avec un degré élevé de certitude[8]ou qui se remettent de ces crises.


For purposes of the production refund, manufacturers of the fish and vegetable preserved foods referred to in Article 2 of Regulation (EEC) No 591/79 shall keep, in respect of the said preserved foods, daily stock accounts giving at least the following information: (a) the quantity of olive oil, broken down by origin and date of entry into the factory;

Aux fins de l'octroi de la restitution à la production, les entreprises de fabrication de conserves de poissons et de légumes visées à l'article 2 du règlement (CEE) nº 591/79 tiennent, pour ces conserves, une comptabilité matière journalière comportant au moins les indications suivantes: a) quantité d'huile d'olive, ventilée selon l'origine, entrée dans l'entreprise;


This method of food preservation is subject to specific conditions.

Cette méthode de conservation des aliments est soumise à des conditions spécifiques.


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