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Control quality standards of food
Ensure food quality
Ensure quality in food
Ensure safety of food
Food Safety and Food Quality Program
Food analysis
Food hygiene
Food product safety
Food quality inspection
Food quality inspector
Food quality safety
Food safety
Food safety inspector
Food safety officer
Guarantee quality of food served
Inspection of food quality
Product quality
Quality control circle
Quality controller
Quality improvement group
Quality label
Quality mark
Safety of food
Serve food according to quality standards
Standards certificate
Supervise food quality
Supervise quality of food

Translation of "food quality " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
food quality inspector | food safety officer | food safety inspector | quality controller

inspectrice en sécurité des aliments | inspectrice en sécurité des denrées alimentaires | inspecteur en sécurité des aliments | inspecteur en sécurité des aliments/inspectrice en sécurité des aliments


ensure quality in food | serve food according to quality standards | ensure food quality | guarantee quality of food served

assurer la qualité alimentaire


control quality standards of food | supervise quality of food | ensure safety of food | supervise food quality

contrôler la qualité des plats | garantir la qualité des plats | superviser la qualité de la nourriture | vérifier la qualité des plats


Directorate 2 - Agricultural structures, rural development, agri-monetary and agri-financial questions, plant health, organic products, food quality, GMOs, Codex Alimentarius, plant protection | Directorate 2 - Fisheries, Food and Health | Directorate 2 - Fisheries, Food chain and Veterinary questions | Directorate for agricultural structures, rural development, agri-monetary and agri-financial questions, plant health, organic products, food quality, GMOs, Codex Alimentarius, plant protection

Direction 2 - Pêche, alimentation et santé | Direction 2 - Pêche, questions de la chaîne alimentaire et vétérinaire | Direction 2 - Structures agricoles, développement rural, questions agromonétaires et agrofinancières, phytosanitaire, produits biologiques, qualité des aliments, OGM, codex alimentarius, protection des végétaux


food analysis | food quality inspection | inspection of food quality

analyse des denrées alimentaires | analyse des produits alimentaires


food analysis | food quality inspection | inspection of food quality

analyse de denrées alimentaires | analyse de produits alimentaires


food safety [ food product safety | food quality safety | safety of food | food hygiene(UNBIS) ]

sécurité des aliments [ innocuité des aliments | innocuité des produits alimentaires | salubrité des aliments | salubrité des produits alimentaires | sécurité qualitative de l'alimentation | sécurité sanitaire des aliments ]


Food Safety and Food Quality Program

Programme d'assurance de la salubrité et de la qualité des aliments


quality label [ quality mark | standards certificate | Product quality(STW) ]

label de qualité [ marque de qualité ]


quality control circle [ quality improvement group ]

cercle de qualité
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Responding to consumer concerns about food quality and fraudulent practices concerning food, the European Commission will tomorrow launch a Knowledge Centre for Food Fraud and Quality, operated by the Joint Research Centre.

En réaction aux inquiétudes exprimées par les consommateurs quant à la qualité des denrées alimentaires et aux pratiques frauduleuses dans le domaine de l'alimentation, la Commission européenne lancera demain un centre de connaissances sur la fraude alimentaire et la qualité des denrées alimentaires, dont le fonctionnement sera confié au Centre commun de recherche.


Concerns about food fraud and food quality undermine consumer confidence and damage the whole food supply chain in Europe, from farmers to retailers.

Les inquiétudes relatives à la fraude alimentaire et à la qualité des denrées alimentaires entament la confiance des consommateurs et portent préjudice à l'ensemble de la chaîne d'approvisionnement alimentaire en Europe, des agriculteurs aux détaillants.


Commission launches Knowledge Centre to boost food quality and step up the fight against food fraud // Brussels, 12 March 2018

La Commission lance un centre de connaissances pour améliorer la qualité des denrées alimentaires et renforcer la lutte contre la fraude alimentaire // Bruxelles, le 12 mars 2018


The Knowledge Centre, a network made up of experts in and outside the Commission, will support EU policymakers and national authorities by providing access to, and sharing up-to-date scientific knowledge on food fraud and food quality issues.

Le centre de connaissances, un réseau constitué d'experts internes et externes à la Commission, apportera son soutien aux responsables politiques de l'UE et aux autorités nationales en leur donnant accès à des connaissances scientifiques à jour en matière de fraude alimentaire et de qualité des denrées alimentaires, et en diffusant ces connaissances.


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Consumer preferences, attitudes, needs, behaviour, lifestyle and education as well as the cultural component of food quality will be addressed, and communication between consumers and the food chain research community and its stakeholders will be enhanced in order to improve public understanding of food production generally and to enable informed choice, sustainable and healthy consumption and their impacts on production, inclusive growth and quality of life, especially of vulnerable groups.

Les préférences, les comportements, les besoins, les styles de vie et l'éducation des consommateurs et le volet culturel de la qualité des aliments seront étudiés, et la communication entre les consommateurs et la communauté des chercheurs dans le domaine de la chaîne alimentaire et ses parties prenantes sera renforcée, afin d'aider le public à mieux comprendre la production alimentaire en général et de lui permettre d'opérer un choix éclairé, à adopter des modes de consommation durables et sains et à prendre conscience des conséquences de ceux-ci sur la production, la croissance inclusive et la qualité de vie, notamment pour les groupes ...[+++]


Consumer preferences, attitudes, needs, behaviour, lifestyle and education as well as the cultural component of food quality will be addressed, and communication between consumers and the food chain research community and its stakeholders will be enhanced in order to improve public understanding of food production generally and to enable informed choice, sustainable and healthy consumption and their impacts on production, inclusive growth and quality of life, especially of vulnerable groups.

Les préférences, les comportements, les besoins, les styles de vie et l'éducation des consommateurs et le volet culturel de la qualité des aliments seront étudiés, et la communication entre les consommateurs et la communauté des chercheurs dans le domaine de la chaîne alimentaire et ses parties prenantes sera renforcée, afin d'aider le public à mieux comprendre la production alimentaire en général et de lui permettre d'opérer un choix éclairé, à adopter des modes de consommation durables et sains et à prendre conscience des conséquences de ceux-ci sur la production, la croissance inclusive et la qualité de vie, notamment pour les groupes ...[+++]


The aim is to meet the requirements of citizens and the environment for safe, healthy and affordable food, and to make food and feed processing, distribution and consumption more sustainable and the food sector more competitive while also considering the cultural component of food quality.

L'objectif est de répondre aux demandes des citoyens, qui recherchent des aliments sûrs, sains et à prix abordable, ainsi qu'aux besoins environnementaux, de renforcer le caractère durable des activités de transformation, de distribution et de consommation des produits destinés à l'alimentation humaine et animale et d'accroître la compétitivité du secteur de l'alimentation tout en tenant compte des aspects culturels liés à la qualité des aliments.


Further details of the calculation method are provided in part 2 of the explanatory memorandum to the ‘Amendment of the Ministry of Agriculture, Nature and Food Quality subsidy scheme and the Decision inviting applications for subsidies from the Ministry of Agriculture, Nature and Food Quality 2008’, Government Gazette 38, Friday 22 February 2008, page 10

Le mode de calcul est présenté plus en détail dans la partie 2 de la note explicative annexée au «Wijziging Regeling LNV-subsidies en het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2008», Staatscourant nr. 38, vrijdag 22 februari 2008, pagina 10 (Journal officiel des Pays-Bas no 38 du 22 février 2008, page 10)


A number of issues affect the adequacy of food intake, including intra-household distribution of food, mother-child feeding practices, food preparation and food quality and safety, water and sanitation.

Plusieurs éléments interviennent dans un apport alimentaire suffisant, notamment : distribution de la nourriture au sein même du ménage, pratiques alimentaires mère-enfant, préparation des aliments et qualité et sûreté des aliments, eau et hygiène.


Certification provides better guaranties for the effects of crop protection on the quality of the environment, public health (increase food safety and food quality) and working conditions.

La certification offre de meilleures garanties en ce qui concerne les effets de la protection des cultures sur la qualité de l'environnement, la santé publique (amélioration de la sûreté et de la qualité des denrées alimentaires) et les conditions de travail.


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