Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
CNC
CNW
CNXL
Cellulose fiber
Cellulose fibre
Cellulose nanocrystals
Cellulose nanofibers
Cellulose nanofibrils
Cellulose nanowhiskers
Cellulose whiskers
Cellulosic fiber
Cellulosic fibre
E 463
E 464
E463
E464
Hydroxylpropylmethylcellulose
Hydroxypropyl cellulose
Hydroxypropyl cellulose ether
Hydroxypropyl cellulose ether
Hydroxypropyl ether of cellulose
Hydroxypropyl methyl cellulose
Hydroxypropylcellulose
NCC
Nanocellulose
Nanocrystalline cellulose

Translation of "hydroxypropyl cellulose " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
hydroxypropyl cellulose | hydroxypropylcellulose | E463 [Abbr.]

hydroxypropylcellulose | E463 [Abbr.]


hydroxypropyl cellulose ether

éther hydroxypropylique de cellulose


hydroxypropyl cellulose [ E 463 ]

hydroxypropylcellulose [ E 463 ]


hydroxypropyl ether of cellulose (1) | hydroxypropyl cellulose ether (2)

éther hydroxypropylique de cellulose


hydroxypropylcellulose [ hydroxypropyl cellulose ]

hydroxypropylcellulose [ hydroxypropyl cellulose ]


hydroxylpropylmethylcellulose | hydroxypropyl methyl cellulose | E464 [Abbr.]

hydroxylpropylméthylcellulose | hydroxypropylméthylcellulose | E464 [Abbr.]


hydroxypropyl methyl cellulose [ E 464 ]

hydroxypropylméthylcellulose [ E 464 ]


nanocrystalline cellulose | NCC | nanocellulose | cellulose nanocrystals | CNXL | CNC | cellulose nanowhiskers | CNW | cellulose whiskers | cellulose nanofibers | cellulose nanofibrils

cellulose nanocristalline | nanocellulose cristalline | nanocellulose | nanocristaux de cellulose | nanofibres de cellulose | nanofibrilles de cellulose


cellulose fibre [ cellulose fiber | cellulosic fibre | cellulosic fiber ]

fibre cellulosique [ fibre de cellulose | fibre cellulose ]


cellulosic fiber [ cellulosic fibre | cellulose fiber | cellulose fibre ]

fibre cellulosique [ fibre de cellulose ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Commission Regulation (EU) No 510/2013 of 3 June 2013 amending Annexes I, II and III to Regulation (EC) No 1333/2008 of the European Parliament and of the Council as regards the use of iron oxides and hydroxides (E 172), hydroxypropyl methyl cellulose (E 464) and polysorbates (E 432-436) for marking of certain fruits Text with EEA relevance

Règlement (UE) n ° 510/2013 de la Commission du 3 juin 2013 modifiant les annexes I, II et III du règlement (CE) n ° 1333/2008 du Parlement européen et du Conseil en ce qui concerne l’utilisation des oxydes et hydroxydes de fer (E 172), de l’hydroxypropylméthylcellulose (E 464) et des polysorbates (E 432-E 436) pour le marquage de certains fruits Texte présentant de l'intérêt pour l'EEE


Iron oxides and hydroxides (E 172), hydroxypropyl methyl cellulose (E 464) and polysorbates (E 432-436) are to be used in small quantities and only on the external part of fruit and are not expected to migrate significantly into the internal part.

Les oxydes et hydroxydes de fer (E 172), l’hydroxypropylméthylcellulose (E 464) et les polysorbates (E 432- E 436) doivent être utilisés en petites quantités et uniquement sur la partie externe des fruits; ils ne devraient pas migrer de manière significative à l’intérieur des fruits.


An application for authorisation of the use of iron oxides and hydroxides (E 172) as a contrast enhancer, hydroxypropyl methyl cellulose (E 464) as a glazing agent for indelible marking of certain fruits and polysorbates (E 432-436) as emulsifiers in the contrast enhancer preparation was submitted on 8 April 2011 and has been made available to the Member States.

Une demande d’autorisation concernant l’utilisation des oxydes et hydroxydes de fer (E 172) comme amplificateurs de contraste, de l’hydroxypropylméthylcellulose (E 464) comme agent d’enrobage pour le marquage indélébile de certains fruits et des polysorbates (E 432-E 436) comme émulsifiants dans la préparation de l’amplificateur de contraste a été introduite le 8 avril 2011 et a été mise à la disposition des États membres.


Therefore, there is a technological need for the use of iron oxides and hydroxides (E 172) as a contrast enhancer, hydroxypropyl methyl cellulose (E 464) as a glazing agent and polysorbates (E 432-436) as emulsifiers in the contrast enhancer preparation in order to improve the contrast and to allow indelible marking of certain fruits.

Dès lors, l’utilisation des oxydes et hydroxydes de fer (E 172) comme amplificateurs de contraste, de l’hydroxypropylméthylcellulose (E 464) comme agent d’enrobage et des polysorbates (E 432-E 436) comme émulsifiants dans la préparation de l’amplificateur de contraste pour accentuer le contraste et permettre le marquage indélébile de certains fruits répond à un besoin technologique.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Iron oxides and hydroxides (E 172) provide sufficient contrast of marked areas to the remaining surface of the fruit, hydroxypropyl methyl cellulose (E 464) forms a thin protective film on the marked areas and polysorbates (E 432-436) ensure a homogenous dispersion of the food additive preparation on the marked areas of foodstuffs.

Les oxydes et hydroxydes de fer (E 172) font clairement ressortir le contraste entre les parties marquées d’un fruit et le reste de sa surface, l’hydroxypropylméthylcellulose (E 464) forme une pellicule protectrice sur les parties marquées et les polysorbates (E 432-E 436) assurent une dispersion homogène de la préparation d’additifs alimentaires sur les parties marquées des denrées alimentaires.


a regulation authorising the use of Iron oxides and hydroxides (E 172) and Hydroxypropyl methyl cellulose (E 464) for marking of citrus fruit, melons and pomegranates and Polysorbates (E 432 - 436) for use in the contrast enhancer preparation (6821/13);

un règlement autorisant l'utilisation des oxydes et hydroxydes de fer (E 172) et de l'hydroxypropylméthylcellulose (E 464) pour le marquage des agrumes, des melons et des grenades et l'utilisation des polysorbates (E 432 – E 436) pour la préparation de l'amplificateur de contraste (doc. 6821/13);


An application for authorisation of the use of iron oxides and hydroxides (E 172) as a contrast enhancer, hydroxypropyl methyl cellulose (E 464) as a glazing agent for indelible marking of certain fruits and polysorbates (E 432-436) as emulsifiers in the contrast enhancer preparation was submitted on 8 April 2011 and has been made available to the Member States.

Une demande d’autorisation concernant l’utilisation des oxydes et hydroxydes de fer (E 172) comme amplificateurs de contraste, de l’hydroxypropylméthylcellulose (E 464) comme agent d’enrobage pour le marquage indélébile de certains fruits et des polysorbates (E 432-E 436) comme émulsifiants dans la préparation de l’amplificateur de contraste a été introduite le 8 avril 2011 et a été mise à la disposition des États membres.


Therefore, there is a technological need for the use of iron oxides and hydroxides (E 172) as a contrast enhancer, hydroxypropyl methyl cellulose (E 464) as a glazing agent and polysorbates (E 432-436) as emulsifiers in the contrast enhancer preparation in order to improve the contrast and to allow indelible marking of certain fruits.

Dès lors, l’utilisation des oxydes et hydroxydes de fer (E 172) comme amplificateurs de contraste, de l’hydroxypropylméthylcellulose (E 464) comme agent d’enrobage et des polysorbates (E 432-E 436) comme émulsifiants dans la préparation de l’amplificateur de contraste pour accentuer le contraste et permettre le marquage indélébile de certains fruits répond à un besoin technologique.


Ethyl, hydroxyethyl, hydroxypropyl and methyl ethers of cellulose

Éthers éthylique, hydroxyéthylique hydroxypropylique et méthylique de cellulose


Polymers // µ 50 mg/dm2 in total on the side in contact with foodstuffs // - ethyl, hydroxyethyl, hydroxypropyl and methyl ethers of cellulose // // - cellulose nitrate // µ 20 mg/dm2 on the side in contact with foodstuffs; nitrogen content between 10,8 and 12,2 % // - polymers, copolymers and their mixtures made with the following monomers: vinyl acetals derived from saturated aldehydes (C1 to C6) vinylacetate alkyl C1 to C4 vinylethers acrylic, crotonic, itaconic, maleic, methacrylic acids and their esters butadiene styrene methylstyrene vinylidenechloride acrylonitrile me ...[+++]

Polymères: // µ 50 mg/dm2 au total sur la face en contact avec les denrées alimentaires // - Éthers éthyliques, hydroxyéthyliques et hydroxypropyliques et méthyliques de cellulose // // - Nitrate de cellulose // µ 20 mg/dm2 sur la face en contact avec les denrées alimentaires; taux en azote entre 10,8 % et 12,2 % // - Polymères, copolymères et leurs mélanges préparés à partir des monomères suivants: // // Acétals de vinyle dérivés d'aldéhydes saturés (C1 à C6) Acétate de vinyle Éthers de vinyle des alkyles (C1 à C4) Acides: acrylique ...[+++]




datacenter (1): www.wordscope.ca (v4.0.br)

'hydroxypropyl cellulose' ->

Date index: 2023-01-25
w