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Blue disease
Blue ear disease
Blue-ear disease of pigs
Boar
Carry out specialised procedures for pigs
Cleaning pig
Enzootic pneumonia
Enzootic pneumonia of pigs
Fat hog
Fattening pig
Feeder pig
Go-devil
Grower-finisher hog
Grower-finisher pig
Hog
Line scraper
MSD
Manage pig breeding
Managing breeding of pigs
Mysterious pig disease
Mysterious swine disease
Mystery pig disease
New pig disease
Oversee pig breeding
PRRS
Pig
Pig breeder
Pig breeders
Pig breeding managing
Pig count
Pig headage
Pig herd
Pig numbers
Pig rearer
Pig specialist
Pig unit
Pigs
Pipe pig
Pipeline cleaner
Pipeline pig
Pipeline scraper
Porcine epidemical abortion
Porcine reproductive and respiratory syndrome
Porcine species
Purple ears disease
Scraper
Sow
Specialised procedures for pigs carrying out
Specialised procedures for pigs undertaking
Swine
Swine herd
Undertake specialised procedures for pigs
Virus pig pneumonia
Virus pneumonia of pigs
Virus porcine pneumonia

Translation of "pig unit " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below


specialised procedures for pigs carrying out | undertake specialised procedures for pigs | carry out specialised procedures for pigs | specialised procedures for pigs undertaking

appliquer des procédures spécialisées pour des porcins


pig rearer | pig specialist | pig breeder | pig breeders

éleveuse de porcs | porchère | éleveur de porcs/éleveuse de porcs | éleveur en production porcine


managing breeding of pigs | pig breeding managing | manage pig breeding | oversee pig breeding

organiser l’élevage de porcins


pig count | pig headage | pig herd | pig numbers | swine herd

cheptel porcin


blue disease | blue ear disease | blue-ear disease of pigs | mysterious pig disease | mysterious swine disease | mystery pig disease | new pig disease | porcine epidemical abortion | porcine reproductive and respiratory syndrome | purple ears disease | MSD [Abbr.] | PRRS [Abbr.]

maladie bleue | maladie de l'oreille bleue | maladie mystérieuse du porc | mystérieuse maladie des porcs | nouvelle maladie des porcs | nouvelle maladie du porc | syndrome affectant la reproduction et la respiration chez les porcs | syndrome dysgénésique et respiratoire du porc | MMP [Abbr.] | SDRP [Abbr.]


pig [ cleaning pig | go-devil | scraper | line scraper | pipeline scraper | pipeline pig | pipe pig | pipeline cleaner ]

racleur [ piston racleur | ramoneur | râcleur ]


grower-finisher pig [ grower-finisher hog | fattening pig | feeder pig | fat hog ]

porc à l'engrais [ porc d'engraissement ]


enzootic pneumonia [ enzootic pneumonia of pigs | virus pneumonia of pigs | virus pig pneumonia | virus porcine pneumonia ]

pneumonie enzootique du porc


swine [ boar | hog | pig | porcine species | sow | Pigs(STW) ]

porcin [ cheptel porcin | espèce porcine | porc | truie | verrat ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
For example: in Austria, poultry unit thresholds are based on different types of production with thresholds of 48,000 places for laying hens or young hens or turkeys, and 65,000 places for broilers; in Belgium (Walloon) there are mandatory thresholds for ducks, geese and turkeys (over 25,000 animals); in Denmark there are mandatory thresholds of 2,400 places for pigs between 30-100 kg and 750 places for sows.

C'est ainsi qu'en Autriche, les seuils applicables aux élevages de volaille sont fondés sur les divers types de production et fixés à 48 000 emplacements pour les poules pondeuses, jeunes poules et dindes et à 65 000 emplacements pour les poulets. En Belgique (Wallonie), il y a des seuils d'obligation pour les canards, les oies et les dindes (plus de 25 000 animaux). Au Danemark, il y a des seuils d'obligation fixés à 2 400 emplacements pour les porcs de 30 à 100 kg et à 750 emplacements pour les truies.


the production unit where the pigs to be dispatched under this Article are kept; the production unit may only be defined by the competent authority provided that the official veterinarian confirms that the structure, size and distance between the production units and the operations carried out there are such that the production units provide completely separate facilities for housing, keeping and feeding, so that the virus cannot spread from one production ...[+++]

l'unité de production où sont détenus les porcs devant être expédiés conformément au présent article; l'unité de production ne peut être définie que par l'autorité compétente, pour autant que le vétérinaire officiel confirme que la structure, l'importance de ces unités et la distance entre elles, ainsi que les opérations qui y sont effectuées sont telles que ces unités de production, sur le plan de l'hébergement, de l'entretien et de l'alimentation, sont complètement distinctes, de telle sorte que le virus ne puisse se propager d'une unité de production à l'autre; »


A. whereas the use of stalls in intensive pig rearing units in Europe does not allow pigs to root around;

A. considérant que les formules de stabulation adoptées dans les élevages intensifs de porcins en Europe ne permettent pas aux animaux de manifester un comportement d'exploration;


– having regard to the lack of materials in intensive pig rearing units in which pigs can properly root around (e.g. straw, hay, wood chippings, sawdust and peat),

– vu l'absence, dans les élevages intensifs, d'une quantité de matériaux suffisante pour que les porcins puissent mener des activités d'exploration adéquates (par exemple, de la paille, du foin, du bois, de la sciure ou de la tourbe),


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C. whereas the inability to root around has been indicated as the main reason for the onset of abnormal and dangerous behaviour by pigs in intensive units, such as cannibalism and over-aggression;

C. considérant que l'impossibilité d'exprimer ce comportement d'exploration est reconnue comme la cause principale de l'apparition de comportements anormaux et dangereux chez les porcins d'élevage, tels que le cannibalisme et l'excès d'agressivité;


(b)the production unit where the pigs to be dispatched under this Article are kept; the production unit may only be defined by the competent authority provided that the official veterinarian confirms that the structure, size and distance between the production units and the operations carried out there are such that the production units provide completely separate facilities for housing, keeping and feeding, so that the virus cannot spread from one production ...[+++]

b)l'unité de production où sont détenus les porcs devant être expédiés conformément au présent article; l'unité de production ne peut être définie que par l'autorité compétente, pour autant que le vétérinaire officiel confirme que la structure, l'importance de ces unités et la distance entre elles, ainsi que les opérations qui y sont effectuées sont telles que ces unités de production, sur le plan de l'hébergement, de l'entretien et de l'alimentation, sont complètement distinctes, de telle sorte que le virus ne puisse se propager d'une unité de production à l'autre.


pigs with a live weight of over 100 kg: 0,20 livestock unit.

porcins d’un poids supérieur à 100 kg de poids vif: 0,20 UGB.


As pigs are particularly sensitive to the consequences of water deprivation, in cases where they are group-housed, at least two drinking points per unit — or a large bowl allowing more than one pig to drink at the same time — should be provided to prevent dominant animals impeding access to the drinking point.

Puisque les porcs sont particulièrement sensibles à la privation d'eau, quand ils sont hébergés en groupe, au moins deux points d'abreuvage par unité ou un grand bac permettant à au moins deux porcs de s'abreuver en même temps devraient être disponibles, pour éviter qu'un porc dominant puisse empêcher l'accès au point d'abreuvage.


If efforts are made in the finishing units to improve management, hygiene measures and other biosecurity measures before pigs go for slaughter, it is believed that the prevalence of salmonella in pigs being sent for slaughter will be more effectively reduced and thus the risk to human health will be lower.

D'aucuns estiment qu'en consentant des efforts dans les exploitations de finissage visant à l'amélioration de la gestion et au renforcement des mesures d'hygiène et autres mesures de biosécurité avant que les porcs ne soient envoyés à l'abattoir, la prévalence des salmonelles chez ces derniers pourra être plus efficacement réduite, et il en résultera un risque moindre pour la santé humaine.


2a. Pig producers or farm managers must hold a certificate of completion of practical and theoretical training approved by the competent authority as a condition for taking over or managing a pig production unit.

2 bis. Les producteurs de porcs et/ou les dirigeants d'une exploitation porcine doivent être en possession d'un diplôme attestant qu'ils ont reçu une formation théorique et pratique, approuvée par les autorités compétentes, afin de pouvoir acheter et/ou diriger une exploitation de production porcine.


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