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Appropriate a raw material for specific spirits
Appropriate raw materials for specific spirits
Carry out unloading of raw materials
Cheese made from raw milk
Crude milk
From raw milk
Keep raw milk
Manufactured from raw milk
Perform unloading of raw materials
Products made with raw milk
Raw milk
Raw milk cheese
Select raw materials for specific spirits
Stock pile raw milk
Store raw milk
Take on raw materials for specific spirits
Unload raw material for animal feed
Unprocessed milk
Untreated milk
Warehouse raw milk

Translation of "raw milk " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
raw milk cheese | cheese made from raw milk

fromage au lait cru








stock pile raw milk | warehouse raw milk | keep raw milk | store raw milk

stocker du lait cru


manufactured from raw milk | from raw milk

à base de lait cru






conduct unloading of raw materials, undertake unloading of raw materials | perform unloading of raw materials | carry out unloading of raw materials | unload raw material for animal feed

décharger des matières premières destinées à l'alimentation animale


appropriate a raw material for specific spirits | take on raw materials for specific spirits | appropriate raw materials for specific spirits | select raw materials for specific spirits

matières premières appropriées pour différents spiritueux
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
For consistency and simplification, the Parties recommended replacing, in Chapter 8 on ‘Milk and milk products for human consumption’ of Section 3 of Annex V to the Agreement, the subtypes ‘Soft raw milk cheeses’ and ‘Hard raw milk cheeses (Parmesan)’ with a new subtype ‘Unpasteurised milk products (excluding raw milk)’ set to a ‘Yes-1’ status without any special conditions.

Par souci de cohérence et de simplification, les parties ont recommandé de remplacer, à l'annexe V, section 3, chapitre 8, «Lait et produits laitiers destinés à la consommation humaine», de l'accord, les sous-types «fromages à pâte molle au lait cru» et «fromages à pâte dure au lait cru (parmesan)» par un nouveau sous-type «produits laitiers non pasteurisés (à l'exclusion du lait cru)» avec un statut «Oui (1)» sans conditions particulières.


As I described, France, generally supported by the EEC, believes that raw milk soft cheese can be produced safely, at the same level of safety as that given by making soft cheese from pasteurized milk, if you go through this whole number of steps: veterinary oversight of the herd, very good hygienic practices on the farm, very hygienic practices with respect to the milk collection, standards for the raw milk, strict restrictions as to the hygienic conditions for the raw milk cheese production, and perhaps also an additional label that says this cheese was made from raw milk.

Comme je l'ai déjà expliqué, la France, qui bénéficie généralement de l'appui de la CEE, soutient que le fromage de lait cru à pâte molle peut être produit en toute sécurité, tout autant que s'il était fabriqué à partir de lait pasteurisé, si on prend les précautions suivantes: surveillance du troupeau par des vétérinaires; respect de règles d'hygiène strictes à la ferme, notamment au moment de la traite; application de normes pour le lait cru; imposition de restrictions rigoureuses concernant les règles d'hygiène à respecter dans le processus de fabrication du fromage de lait cru; et, peut-être, obligation d'imprimer sur l'emballage du fromage une mise en garde ...[+++]


Comments related to: the need to define a variety of heat treatments equivalent to the one proposed; the requirement for a test in addition to record-keeping to determine whether a given cheese was manufactured from heat-treated milk; the need to permit technologies other than pasteurization and heat treatment; the disruption of the imported raw milk cheese trade if the proposal were to be implemented; serious financial loss if the inventory of raw milk cheeses presently being aged would have to be destroyed; loss of flavour of hard cheeses due to pasteurization and heat treatment of milk; heat treatment or pasteurization is not ne ...[+++]

Des observations ont été formulées sur divers aspects de cette question: la nécessité de définir un certain nombre de procédés de traitement thermique équivalents à celui proposé; l'obligation de vérifier par des analyses, en plus de consigner ce renseignement dans un registre, si tel ou tel fromage a été fabriqué à partir de lait ayant subi un traitement thermique; la nécessité d'autoriser d'autres techniques que la pasteurisation et le traitement thermique; les perturbations créées au niveau des importations de fromage de lait cru si la proposition était appliquée; les lourdes pertes financières qui résulteraient de l'éventuelle ob ...[+++]


One view, which is largely represented by France, but also accepted by the rest of the European community, is this. If you produce on the farm raw milk under strict hygienic conditions, combined with veterinary oversight with respect to tuberculosis and brucellosis control, for example, standards for that raw milk, as well as a method to test bacteria in the resulting product, then that cheese is at a level of safety equivalent to that of cheese made from pasteurized milk.

Il y a un premier groupe, largement dominé par la France, mais qui bénéficie également de l'appui des autres pays de la Communauté européenne, qui soutient que si la production de lait à la ferme s'effectue dans le respect de conditions d'hygiène strictes et est supervisée par des vétérinaires chargés de dépister les cas de tuberculose et de brucellose, par exemple, de veiller au respect des normes, de faire des analyses pour déceler la présence de bactéries dans le produit fini, le fromage qui en sortira sera tout aussi sain que celui qui est fabriqué à partir de lait pasteurisé.


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With respect to compliance problems associated with imported raw milk cheeses, Canadian disease statistics, although limited in the number of persons reportedly made ill, indicate a higher relative risk associated with raw milk cheese than with pasteurized milk cheese.

En ce qui concerne la conformité aux exigences réglementaires dans le cas des fromages de lait cru importés, je vous signale que les statistiques canadiennes sur la morbidité, bien qu'elles ne fassent état que d'un nombre limité de cas déclarés de maladies, indiquent que la consommation de fromage de lait cru présente un risque relativement plus élevé pour la santé que la consommation de fromage à base de lait pasteurisé.


Commission Decision 2004/438/EC of 29 April 2004 laying down animal and public health and veterinary certification conditions for introduction in the Community of heat-treated milk, milk-based products and raw milk intended for human consumption (3) contains a list in Annex I thereto of third countries from which imports into the Community of raw milk and raw-milk based products are allowed, subject to certain conditions.

La décision 2004/438/CE de la Commission du 29 avril 2004 arrêtant les conditions sanitaires et de police sanitaire ainsi que la certification vétérinaire requises à l’introduction dans la Communauté de lait traité thermiquement, de produits à base de lait et de lait cru destinés à la consommation humaine (3) établit, dans son annexe I, une liste des pays tiers en provenance desquels les importations dans la Communauté de lait cru et de produits à base de lait cru sont autorisées, sous réserve de certaines conditions.


However, if raw milk from species other than cows is intended for the manufacture of products made with raw milk by a process that does not involve any heat treatment, food business operators must take steps to ensure that the raw milk used meets the following criterion:

Toutefois, si le lait cru provenant d'espèces autres que les vaches est destiné à la fabrication de produits fabriqués avec du lait cru par un procédé qui n'implique aucun traitement thermique, les exploitants du secteur alimentaire doivent faire le nécessaire pour que le lait cru satisfasse au critère ci-après:


2'. milk for the manufacture of milk-based products': either raw milk for processing or liquid or frozen milk obtained from raw milk, whether or not it has undergone an authorized physical treatment, such as heat treatment or thermization, or is modified in its composition, provided that these modifications are restricted to the addition and/or removal of natural milk constituents;

2) «lait destiné à la fabrication de produits à base de lait»: soit du lait cru destiné à la transformation, soit du lait liquide ou congelé, obtenu à partir de lait cru, ayant ou non été soumis à un traitement physique autorisé, tel qu'un traitement thermique ou une thermisation, et ayant ou non été modifié dans sa composition, à condition que ces modifications soient limitées à l'addition et/ou à la soustraction des constituants naturels du lait;


(b) if the results of the check show that water has not been added, the raw milk may be used for producing raw drinking milk, heat-treated milk or milk for the manufacture of milk-based products for human consumption.

b) Si les résultats des contrôles infirment la suspicion d'addition d'eau, le lait cru peut être utilisé pour la production de lait de consommation cru, de lait traité thermiquement ou de lait pour la fabrication de produits à base de lait destinés à la consommation humaine.


When we talked about raw milk cheese, during the previous parliament, I tried to get information on available raw milk cheese import quotas.

À l'époque où on parlait du fromage au lait cru, au cours de l'autre législature, j'ai tenté de savoir quels étaient les quotas disponibles pour l'importation de fromage au lait cru.




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'raw milk' ->

Date index: 2021-02-06
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