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Appenzell
Cheddar
Edam
Emmenthal
Gouda
Grana Padano
Gruyere
Hard cheese
Hard-type cheese
Long-keeping cheese
Parmesan
Parmigiano Reggiano
Sbrinz
Semi-firm cheese
Semi-hard cheese
Very hard cheese
Very low fat cottage cheese
Very mild cheese

Translation of "very hard cheese " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below






hard cheese [ Appenzell | Cheddar | Edam | Emmenthal | Gouda | Grana Padano | Gruyere | long-keeping cheese | Parmesan | Parmigiano Reggiano | Sbrinz ]

fromage à pâte dure [ appenzell | cheddar | édam | emmenthal | fromage de garde | fromage parmigiano reggiano | fromage sbrinz | gouda | grana padano | gruyère ]


hard cheese [ hard-type cheese ]

fromage à pâte dure [ fromage dur ]


semi-firm cheese [ semi-hard cheese ]

fromage à te demi-ferme [ pâte demi-ferme ]






O/E - abdominal mass-very hard

à l'examen : masse abdominale très dure


Very low fat cottage cheese

cottage cheese à très faible teneur en matières grasses
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Mr. Harwig: In Canada, by far, a very large percentage of the hard cheese variety manufacturers are already using what we are proposing here in terms of the heat treatment.

M. Harwig: Au Canada, la très grande majorité des producteurs de fromages à pâte dure utilisent déjà le procédé de traitement thermique que nous proposons.


They have worked very hard to create their products and market them, as well as to develop the fine cheese market.

Ils ont travaillé très fort pour élaborer et faire connaître leurs produits, ainsi que pour développer le marché des fromages fins.


The body of the cheese is hard, crumbly and not very springy, with evenly distributed small to medium-sized eyes produced by the local lactic microflora. It varies in colour from white in winter to bright yellow in spring and summer.

La pâte est dure, friable et peu élastique; elle présente une ouverture petite ou moyenne, bien répartie et produite par la microflore lactique autochtone; sa couleur varie: blanche en hiver, jaune vif au printemps et en été.


The proposed transaction, as originally notified, would have combined the two leading producers and suppliers of semi-hard goat cheese in the Netherlands, leading to very high market shares.

L'enquête de la Commission a montré que l'opération envisagée, telle qu'initialement notifiée, aurait associé les deux principaux producteurs et fournisseurs de fromage de chèvre à pâte demi-dure aux Pays-Bas, ce qui aurait abouti à des parts de marché très élevées pour l'entité issue de la concentration.


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When in addition, it is considered that the only positive mentions of agricultural products are very ancillary indeed, namely in recitals 7 and 16, and that recital 4 makes it clear that "Microbial cultures traditionally used in the production of food, such as cheese and, wine and which may contain enzymes but are not specifically used to produce them should not be considered food enzymes", it is hard to see how Article 37 could co ...[+++]

Si, en outre, on considère que les produits agricoles ne sont de fait explicitement mentionnés qu'à titre secondaire, et ce dans les considérants (7) et (16), et que le considérant (4) précise que "Les cultures microbiennes traditionnellement utilisées dans la fabrication d’aliments tels que le fromage et le vin, qui peuvent contenir des enzymes mais ne sont pas spécialement employées pour les produire, ne doivent pas être considérées comme des enzymes alimentaires", on voit mal comment l'article 37 pourrait constituer la base juridique.




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Date index: 2022-03-10
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