Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
FFA
Free a fatty acid elimination process
Free fatty acid
Free fatty acid content
Free fatty acid elimination measures
Free fatty acid elimination mechanisms
Free fatty acid elimination processes
Free fatty acids
NEFA
Non esterified fatty acids
Non-esterified fatty acid
UFA
Unesterified fatty acids

Translation of "free a fatty acid elimination process " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
free a fatty acid elimination process | free fatty acid elimination measures | free fatty acid elimination mechanisms | free fatty acid elimination processes

procédés d’élimination des acides gras libres


free fatty acids | non esterified fatty acids | unesterified fatty acids | FFA [Abbr.] | NEFA [Abbr.] | UFA [Abbr.]

acides gras libres | acides gras non estérifiés | AGL [Abbr.] | AGNE [Abbr.]


free fatty acid | non-esterified fatty acid | FFA [Abbr.] | NEFA [Abbr.]

acide gras libre


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
34. Underlines the fact that industrially processed trans-fatty acids pose a serious, well documented and unnecessary threat to the health of Europeans and should be addressed with an appropriate legislative initiative seeking to eliminate effectively industrially processed trans-fatty acids from food products;

34. souligne que les acides trans industriels constituent une menace grave, bien connue et inutile pour la santé des Européens et qu'ils devraient faire l'objet d'une initiative législative destinée à éliminer totalement les acides trans industriels des produits alimentaires;


34. Underlines the fact that industrially processed trans-fatty acids pose a serious, well documented and unnecessary threat to the health of Europeans and should be addressed with an appropriate legislative initiative seeking to eliminate effectively industrially processed trans-fatty acids from food products;

34. souligne que les acides trans industriels constituent une menace grave, bien connue et inutile pour la santé des Européens et qu'ils devraient faire l'objet d'une initiative législative destinée à éliminer totalement les acides trans industriels des produits alimentaires;


35. Underlines that industrially processed trans-fatty acids pose a serious, well documented and unnecessary threat to the health of Europeans and should be addressed with an appropriate legislative initiative seeking to eliminate effectively industrially processed trans-fatty acids from food products;

35. souligne que les acides trans industriels constituent une menace grave, bien connue et inutile pour la santé des Européens et qu'ils devraient faire l'objet d'une initiative législative destinée à éliminer totalement les acides trans industriels des produits alimentaires;


33. Stresses that the present state of scientific knowledge shows us that an excessive consumption of trans-fatty acids (over 2% of total energy intake) is linked to significantly higher cardiovascular risks; deeply regrets, therefore, that only a few European governments to date have acted to reduce European consumers" cumulative exposure to the artificial trans-fatty acids and saturated fatty acids that are present in numerous processed products of low nutritional value;

33. souligne que l'état actuel des connaissances scientifiques révèle qu'une consommation trop importante d'acides gras trans (supérieure à 2 % de l'apport énergétique total) est associée à une augmentation significative des risques de maladies cardio-vasculaires; regrette dès lors profondément qu'à ce jour, seuls quelques gouvernements européens se soient employés à réduire l'exposition cumulée des consommateurs européens aux acides gras trans artificiels et aux acides gras saturés présents dans de nombreux ...[+++]


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
34. Stresses that the present state of scientific knowledge shows us that an excessive consumption of trans-fatty acids (over 2% of total energy intake) is linked to significantly higher cardiovascular risks; deeply regrets, therefore, that no European government to date has acted to reduce European consumers’ cumulative exposure to the artificial trans-fatty acids and saturated fatty acids that are present in numerous processed products of low nutritional value;

34. souligne que l'état actuel des connaissances scientifiques révèle qu'une consommation trop importante d'acides gras trans (supérieure à 2 % de l'apport énergétique total) est associée à une augmentation significative des risques de maladies cardio-vasculaires; regrette dès lors profondément qu'à ce jour, aucun gouvernement européen ne se soit employé à réduire l'exposition cumulée des consommateurs européens aux acides gras trans artificiels et aux acides gras saturés présents dans de nombreux ...[+++]


The petitioners urge the Government of Canada to eliminate these harmful trans fatty acids from processed foods that Canadians are eating.

Les pétitionnaires exhortent le gouvernement à éliminer ces acides gras trans qui sont nocifs, dans les aliments transformés que les Canadiens consomment.


Second, we cannot ban hydrogenation, because, as was mentioned by the ADM and myself, 100% hydrogenation of a canola or soybean oil will give you a transfat-free saturated fatty acid that can be blended with some unsaturated oils.

Deuxièmement, on ne peut pas interdire l'hydrogénation, car comme la SMA et moi-même l'avons mentionné, l'hydrogénation totale d'une huile de canola et de soja vous donnera un acide gras saturé libre de graisse trans qui peut être mélangé à certaines huiles insaturées.


In the first petition, residents of Canada call upon the House of Commons to ban trans fatty acids from processed foods.

Dans la première pétition, des résidents du Canada demandent à la Chambre des communes d'interdire les acides gras trans dans les aliments transformés.


Eighteen-carbon saturated fatty acid, stearic acid, has been found not to increase blood cholesterol levels in controlled human trials. Mixtures of stearic acid, for example with transfat-free liquid vegetable oils, would allow for one of many options in providing transfat-free components for processed foods (1140) While the labelling of processed foods is commendable and appreciated, it needs to be pointed out that continued labelling for cholesterol in milligram units, w ...[+++]

Or, l'acide gras stéarique gras saturé à 18 carbones ne cause pas une augmentation des niveaux de cholestérol sanguin, selon les essais contrôlés sur le terrain (1140) L'étiquetage des produits transformés est une mesure louable dont l'utilité est reconnue, mais il faut signaler que si l'on continue d'indiquer sur l'étiquette la teneur en cholestéro ...[+++]


The committee documented the unique properties of trans fatty acids as produced by commercial processing known as hydrogenation; it pointed out that the properties of trans fatty acids, both biologically and physically, more closely resemble those of saturated fatty acids than those of natural unsaturated fatty acids.

Le comité a documenté les propriétés spécifiques des acides gras trans produits au moyen du procédé commercial appelé hydrogénation et a fait remarquer qu'elles ressemblaient davantage à celles des acides gras saturés qu'à celles des acides gras non saturés, tant sur le plan biologique que physique.




datacenter (1): www.wordscope.ca (v4.0.br)

'free a fatty acid elimination process' ->

Date index: 2021-12-06
w