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Acidic sodium aluminium phosphate
Acidic sodium aluminum phosphate
Dihydrogen sodium phosphate
E 541
E541
Kasal
Monobasic sodium phosphate
Monosodium dihydrogen phosphate
Monosodium orthophosphate
Monosodium phosphate
Primary sodium orthophosphate
Primary sodium phosphate
Sodium acid phosphate
Sodium aluminium phosphate
Sodium aluminum phosphate
Sodium biphosphate
Sodium dihydrogen phospha
Sodium dihydrogenphosphate

Translation of "Acidic sodium aluminium phosphate " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
acidic sodium aluminium phosphate | E 541

E 541 | phosphate d'aluminium sodique acide


acidic sodium aluminium phosphate

phosphate acide d'aluminium et de sodium


E541 | sodium aluminium phosphate, acidic

E541 | phosphate d'aluminium sodique acide


sodium aluminium phosphate, acidic [ E 541 ]

phosphates d'aluminium sodique acide [ E 541 ]


sodium aluminum phosphate [ acidic sodium aluminum phosphate | Kasal ]

phosphate d'aluminium et de sodium [ phosphate double d'aluminium et de sodium | Kasal ]


sodium aluminium phosphate

phosphate d'aluminium sodique


sodium dihydrogenphosphate [ dihydrogen sodium phosphate | monobasic sodium phosphate | monosodium dihydrogen phosphate | monosodium orthophosphate | monosodium phosphate | primary sodium orthophosphate | primary sodium phosphate | sodium acid phosphate | sodium biphosphate | sodium dihydrogen phospha ]

dihydrogénophosphate de sodium [ phosphate de dihydrogène et de sodium | phosphate monobasique de sodium | dihydrogénophosphate de monosodium | orthophosphate monosodique | phosphate monosodique | orthophosphate primaire de sodium | phosphate primaire de sodium | phosphate acide de sodium | biphosphate ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Diphosphates (E 450), specified in Regulation (EU) No 231/2012, may be used as an alternative to Sodium aluminium phosphate (E541) thus reducing the aluminium content of processed foods.

Les diphosphates (E 450), visés dans le règlement (UE) no 231/2012, peuvent être utilisés en remplacement du phosphate d’aluminium sodique (E 541), réduisant ainsi la teneur en aluminium des produits alimentaires transformés.


Diphosphates (E 450), specified in Regulation (EU) No 231/2012, may be used as an alternative to Sodium aluminium phosphate (E541) thus reducing the aluminium content of processed foods.

Les diphosphates (E 450), visés dans le règlement (UE) no 231/2012, peuvent être utilisés en remplacement du phosphate d’aluminium sodique (E 541), réduisant ainsi la teneur en aluminium des produits alimentaires transformés.


Acetic acid and acetates (E 260 — 263), Lactic acid and lactates (E 270, E 325- 327), Ascorbic acid and ascorbates (E 300 — 302), Citric acid and citrates (E 330 — 333), Alginates (E 401 — 404), Carrageenan (E 407), Processed euchema seaweed (E 407a), Locust bean gum (E 410), Guar gum (E 412), Tragacanth (E 413), Xanthan gum (E 415), Sodium carbonates (E 500), Acetylated distarch phosphate (E 1414) and Hydroxy propyl distarch phosphate (E 1442) belong ...[+++]

L'acide acétique et les acétates (E 260 — 263), l'acide lactique et les lactates (E 270, E 325 — 327), l'acide ascorbique et les ascorbates (E 300 — 302), l'acide citrique et les citrates (E 330 — 333), les alginates (E 401 — 404), les carraghénanes (E 407), les algues Euchema transformées (E 407a), la farine de graines de caroube (E 410), la gomme guar (E 412), la gomme adragante (E 413), la gomme xanthane (E 415), les carbonates de sodium (E 500), le phosphate de diamidon acétylé (E 1414) et le phosphate ...[+++]


An application for authorisation of the use of sodium phosphates (E 339) as an acidity regulator in natural casings for sausages was submitted on 26 August 2010 and has been made available to the Member States.

Une demande d’autorisation concernant l’utilisation de phosphates de sodium (E 339) comme régulateurs d’acidité dans les boyaux naturels pour saucisses a été introduite le 26 août 2010 et communiquée aux États membres.


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It is therefore appropriate to allow the use of sodium phosphates as an acidity regulator to improve the mechanical properties of casings for sausages.

Il convient par conséquent d’autoriser l’utilisation de phosphates de sodium comme régulateurs d’acidité destinés à améliorer les propriétés mécaniques des boyaux pour saucisses.


Sodium phosphates (E 339), used as an acidity regulator, has been proved to be suitable to improve the sliding properties of natural casings facilitating the sausage stuffing process and reducing the maximum force and breaking strain in casings.

Il est prouvé que les phosphates de sodium (E 339) utilisés comme régulateurs d’acidité sont de nature à améliorer les propriétés de glissement des boyaux naturels, ce qui facilite le processus de remplissage et réduit la force maximale et la tension de rupture qui s’exercent sur les boyaux.


Solvent A: Solution of 0,3 mM sodium dihydrogen phosphate and 3 mM sodium acetate solution (adjusted to pH 6,5 ± 0,1 with acetic acid): methanol: tetrahydrofuran = 558:440:2 (v/v/v)

Solvant A: solution de phosphate de sodium dihydrogéné à 0,3 mM et d’acétate de sodium à 3 mM (ajustée à un pH de 6,5 ± 0,1 à l’aide d’acide acétique), méthanol:et tétrahydrofurane dans la proportion de 558:440:2 (v/v/v).


* E 160b annatto, E 220-228 sulphites, E 210-213 benzoates, E 249-250 nitrites, E 321 BHT, E 338-341/343/450-452 phosphoric acid and phosphates, E 432-436 polysorbates, E 473-474 sucrose esters and sucroglycerides, E 475 polyglycerol esters, E 481-482 stearoyl-2-lactylates, E 483 stearyl tartrate, E 491-495 sorbitan esters, 535-538 ferrocyanides, E 520-523 aluminium sulphates, E 541 sodium aluminium phosphate, E 554-556/559 aluminium silicates and E 950 acesulfame-K.

* E 160b rocou, E 220-228 sulfites, E 210-213 benzoates, E 249-250 nitrites, E 321 BHT, E 338-341/343/450-452 acide orthophosphorique et phosphates, E 432-436 polysorbates, E 473-474 sucroesters et sucroglycérides, E 475 esters polyglycériques, E 481-482 stéaroyl-2-lactylates, E 483 tartrate de stéaryle, E 491-495 esters de sorbitane, 535-538 ferrocyanures, E 520-523 sulfates d'aluminium, E 541 phosphate d'aluminimum sodique, E 554-55 ...[+++]


* E 220-228 sulphites, E 249-250 nitrites, E 432-436 polysorbates, E 473-474 sucrose esters and sucroglycerides, E 481-482 stearoyl-2-lactylates, E 493-494 sorbitan monolaureate and sorbitan monooleate, E 520-523 aluminium sulphates, E 541 sodium aluminium phosphate and E 554-556/559 aluminium silicates.

* E 220-228 sulfites, E 249-250 nitrites, E 432-436 polysorbates, E 473-474 sucroesters et sucroglycérides, E 481-482 stéaroyl-2-lactylates, E 493-494 monolaurate de sorbitane et monooléate de sorbitane, E 520-523 sulfates d'aluminium, E 541 phosphate d'aluminium sodique acide et E 554-556/559 silicates d'aluminium.


In the case of products such as calcium-aluminium phosphate which are difficult to dissolve in acid, melt as follows by an alkaline process before dissolving ; mix the sample to be analysed thoroughly in a platinum crucible with a mixture five times its weight, consisting of equal amounts of potassium carbonate and sodium carbonate.

Pour les produits tels que les phosphates aluminocalciques, difficiles à dissoudre dans les acides, procéder comme suit à une fusion alcaline avant la dissolution. Mélanger intimement dans un creuset de platine la prise d'essai avec environ 5 fois son poids d'un mélange, en parties égales, de carbonate de potassium et de carbonate de sodium.


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