In this way, the typical characteristics of the product can be maintai
ned, the inspection bodies have total control of production and the final handling of the product is sure to remain in the hands of the producers, who best know how the oils are affected by factors in the packaging proces
s, such as time and method of decanting, filtration operations, diatomaceous earth, cell
ulose and packaging temperatures, and by the cold and st
...[+++]orage. This safeguards the quality of the product and, at the same time, guarantees the traceability of the oils’.Ainsi, il sera possible de conserver les caractéristiques typiques du produit, d’assurer un contrôle total de la production par les organismes de contrôle et de garantir également que la manipulation finale du produit est réalisée par les producteurs, ceux-ci étant ceux qui connaissent le mieux le comportement des huiles face aux manipulations inhérentes au conditionnement, et notam
ment la durée et le mode de décantation, l’utilisation de filtres, de terres diatomées e
t de cellulose, les températures de conditionnement, le comportemen
...[+++]t au froid et à l’entreposage, ce qui permet de préserver la qualité tout en garantissant la traçabilité des huiles».