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Achieve chilling processes to food products
Brass chill
Brass chills
Brass founder's ague
Brass-founder's ague
Brass-founder's fever
Brass-founders' ague
Brassfounder's fever
Brassfounders' ague
Brassfounders' chills
Brassfounders' disease
Brassfounders's ague
Brazie
Brazier's chill
Braziers' chill
Carry out chilling processes to food products
Chill
Chill candles in baths
Chill factor
Chill inserted in mould
Chill mould
Chill rolls
Chills
Cool a candle in the bath
Cool candles in baths
Creation of different chilled prepared meals
Development of different chilled prepared meals
Electrotyping shell
Execute chilling processes to food products
Execute the chilling processes of food products
Manufacturing of different chilled prepared meals
Permanent mold
Permanent mould
Preparation of different chilled prepared meals
Quick chilling
Rapid chilling
Refresh candles in baths
Spelter chill
Spelter chills
Spelter shakes
Spelter's chill
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Spelter-workers' ague
Spelter-workers' chills
Spelter-workers' shakes
Spelters' chill
Spelters' shakes
WCF
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Wind chill factor
Wind chill index
Wind-chill factor
Wind-chill index
Windchill factor
Windchill index
Zinc chill
Zinc chills
Zinc fever
Zinc fume fever
Zinc-fume fever
Zinc-smelters' ague

Traduction de «Chill » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
brass chill [ brass chills | zinc chills | brass-founders' ague | brass-founder's ague | brass founder's ague | brassfounders's ague | brassfounders' ague | brassfounders' chills | brassfounders' disease | brass-founder's fever | brassfounder's fever | brazier's chill | braziers' chill | brazie ]

maladie des fondeurs de laiton [ fièvre des fondeurs de laiton ]


achieve chilling processes to food products | carry out chilling processes to food products | execute chilling processes to food products | execute the chilling processes of food products

exécuter des opérations de réfrigération de produits alimentaires


wind chill index [ wind-chill index | windchill index | wind chill factor | wind-chill factor | windchill factor | chill factor ]

indice de refroidissement éolien [ IRE | indice du refroidissement du vent | indice du refroidissement éolien | facteur de refroidissement du vent | facteur de refroidissement dû au vent | facteur de refroidissement éolien | facteur éolien | indice de froideur du vent ]


wind chill index | WCI | wind-chill index | windchill index | wind chill factor | windchill factor | WCF | wind-chill factor

indice de refroidissement éolien | IRE | facteur de refroidissement éolien


chill mould | chill | chill inserted in mould | electrotyping shell | permanent mould | permanent mold

coquille | moule métallique






spelter's chill [ spelters' chill | spelter chill | spelter's fever | spelter shakes | spelters' shakes | spelter-workers' ague | spelter-workers' chills | spelter-workers' shakes | zinc chill | zinc fume fever | spelter chills | zinc chills | zinc fever | zinc-fume fever | zinc-smelters' ague ]

fièvre des zingueurs [ fièvre zincique ]


creation of different chilled prepared meals | development of different chilled prepared meals | manufacturing of different chilled prepared meals | preparation of different chilled prepared meals

fabrication de plats préparés réfrigérés


cool a candle in the bath | refresh candles in baths | chill candles in baths | cool candles in baths

refroidir des bougies dans des bains
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
(2)In accordance with Annex III to that Regulation, meat, other than offal, of domestic ungulates is to be immediately chilled after post-mortem inspection to a core temperature of not more than 7°C along a chilling curve that ensures a continuous decrease of the temperature, unless other specific provisions provide otherwise.

(2)Conformément à l’annexe III du règlement susmentionné, la viande, autre que les abats, des ongulés domestiques doit être immédiatement réfrigérée après l’inspection post mortem pour atteindre une température à cœur ne dépassant pas 7 °C, selon une courbe assurant une diminution continue de la température, sauf dispositions contraires.


It also provides for combinations of maximum surface temperatures at carcass loading and maximum chilling and transport times, which result in growth of pathogens (micro-organisms that cause food-borne illness) equivalent to or less than that obtained when carcasses are chilled to a core temperature of 7 °C in the slaughterhouse.

Il prévoit également des combinaisons de températures de surface maximales lors du chargement des carcasses ainsi que des durées de réfrigération et de transport maximales, qui se traduisent par une croissance d'agents pathogènes (micro-organismes qui entraînent des maladies d'origine alimentaire) équivalente ou inférieure à celle obtenue lorsque les carcasses sont réfrigérées à une température à cœur de 7 °C dans l'abattoir.


In accordance with Annex III to that Regulation, meat, other than offal, of domestic ungulates is to be immediately chilled after post-mortem inspection to a core temperature of not more than 7 °C along a chilling curve that ensures a continuous decrease of the temperature, unless other specific provisions provide otherwise.

Conformément à l'annexe III du règlement susmentionné, la viande, autre que les abats, des ongulés domestiques doit être immédiatement réfrigérée après l'inspection post mortem pour atteindre une température à cœur ne dépassant pas 7 °C, selon une courbe assurant une diminution continue de la température, sauf dispositions contraires.


Air conditioners, liquid chilling packages, heat pumps, process chillers and dehumidifiers with electrically driven compressors — Determination of the sound power level — Part 1: Air conditioners, liquid chilling packages, heat pumps for space heating and cooling, dehumidifiers and process chillers

Climatiseurs, groupes refroidisseurs de liquide, pompes à chaleur, refroidisseurs industriels et déshumidificateurs avec compresseur entraîné par moteur électrique — Détermination du niveau de puissance acoustique — Partie 1: Climatiseurs, groups refroidisseurs de liquide, pompes à chaleur pour le chauffage et la réfrigération, déshumidificateurs et refroidisseurs industriels


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D. whereas, in its vote of 16 June 2010 on the Food Information to Consumers Regulation, Parliament supported labelling the country of origin for birth, rearing and slaughter for fresh, chilled and frozen meat ;

D. considérant que, par l'adoption de sa position relative au règlement concernant l'information des consommateurs sur les denrées alimentaires le 16 juin 2010, le Parlement européen a approuvé l'indication, sur l'étiquette des viandes fraîches, réfrigérées et congelées, du pays d'origine dans lequel les animaux sont nés et ont été élevés et abattus ;


A. whereas Article 26(2)(b) of Regulation (EU) No 1169/2011 requires country of origin labelling for meat falling within the Combined Nomenclature (CN) codes listed in Annex XI to that Regulation (which includes fresh, chilled or frozen meat of swine, sheep, goats and poultry);

A. considérant que l'article 26, paragraphe 2, point b), du règlement (UE) n° 1169/2011 impose l'indication du pays d'origine sur l'étiquette des viandes relevant des codes de la nomenclature combinée (NC) énumérés à l'annexe XI dudit règlement (à savoir les viandes fraîches, réfrigérées et congelées des animaux des espèces porcine, ovine, caprine et des volailles);


– having regard to Commission Implementing Regulation (EU) No 1337/2013 of 13 December 2013 laying down rules for the application of Regulation (EU) No 1169/2011 of the European Parliament and of the Council as regards the indication of the country of origin or place of provenance for fresh, chilled and frozen meat of swine, sheep, goats and poultry ,

– vu le règlement (UE) d'exécution de la Commission n° 1337/2013 du 13 décembre 2013 portant modalités d'application du règlement (UE) n° 1169/2011 du Parlement européen et du Conseil en ce qui concerne l'indication du pays d'origine ou du lieu de provenance des viandes fraîches, réfrigérées et congelées des animaux des espèces porcine, ovine, caprine et des volailles ,


Molluscs, whether in shell or not, live, fresh, chilled, frozen, dried, salted or in brine; aquatic invertebrates other than crustaceans and molluscs, live, fresh, chilled, frozen, dried, salted or in brine; flours, meals and pellets of aquatic invertebrates other than crustaceans, fit for human consumption

Mollusques, même séparés de leur coquille, vivants, frais, réfrigérés, congelés, séchés, salés ou en saumure; invertébrés aquatiques autres que les crustacés et mollusques, vivants, frais, réfrigérés, congelés, séchés, salés ou en saumure; farines, poudres et agglomérés sous forme de pellets d’invertébrés aquatiques autres que les crustacés, propres à la consommation humaine


Crustaceans, whether in shell or not, live, fresh, chilled, frozen, dried, salted or in brine; crustaceans, in shell, cooked by steaming or by boiling in water, whether or not chilled, frozen, dried, salted or in brine; flours, meals and pellets of crustaceans, fit for human consumption

Crustacés, même décortiqués, vivants, frais, réfrigérés, congelés, séchés, salés ou en saumure; crustacés non décortiqués, cuits à l’eau ou à la vapeur, même réfrigérés, congelés, séchés, salés ou en saumure; farines, poudres et agglomérés sous forme de pellets de crustacés, propres à la consommation humaine


(a)Unless other specific provisions provide otherwise, post-mortem inspection must be followed immediately by chilling in the slaughterhouse to ensure a temperature throughout the meat of not more than 3 °C for offal and 7 °C for other meat along a chilling curve that ensures a continuous decrease of the temperature.

a)sauf dispositions contraires, l'inspection post mortem doit être suivie immédiatement d'une réfrigération dans l'abattoir afin d'assurer, dans toutes les parties de la viande, une température ne dépassant pas 3 °C pour les abats et 7 °C pour les autres viandes, selon une courbe assurant une diminution continue de la température.




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'Chill' ->

Date index: 2023-04-09
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