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Bakery food ingredients
Bakery foods
Blend food ingredient
Blend food ingredients
Chop up food ingredients to decorate drinks
Cultivate food ingredients
Cut fruits for garnish
Functional food ingredient
Liquid food ingredient
Look for new food ingredients
Mix food ingredients
Novel food ingredient
Novel foods regulation
Prepare garnish for drinks
Prepare garnishing for drinks
Research new food ingredients
Research of new food ingredients
Researching new food ingredients

Translation of "Cultivate food ingredients " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
cultivate food ingredients | mix food ingredients | blend food ingredient | blend food ingredients

mélanger des ingrédients alimentaires


look for new food ingredients | researching new food ingredients | research new food ingredients | research of new food ingredients

étudier de nouveaux ingrédients alimentaires


novel foods regulation | Regulation (EC) No 258/97 of the European Parliament and of the Council concerning novel foods and novel food ingredients

Règlement (CE) n° 258/97 du Parlement européen et du Conseil du 27 janvier 1997 relatif aux nouveaux aliments et aux nouveaux ingrédients alimentaires | règlement relatif aux nouveaux aliments


foods and food ingredients treated with ionizing radiation

denrées et ingrédients alimentaires traités par ionisation


bakery foods [ bakery food ingredients ]

ingrédients de boulangerie


chop up food ingredients to decorate drinks | cut fruits for garnish | prepare garnish for drinks | prepare garnishing for drinks

préparer les garnitures accompagnant les boissons | préparer la décoration de cocktails | préparer les garnitures pour les boissons alcoolisées et non alcoolisées


Ordinance of 6 March 2000 on the Declaration of the Country of Production of Foodstuffs, Food Ingredients and Raw Materials

Ordonnance du 6 mars 2000 sur l'indication du pays de production des matières de base composant les denrées alimentaires et de la viande vendue en vrac | Ordonnance sur l'indication de la provenance des matières de base [ OIPMB ]




functional food ingredient

ingrédient fonctionnel pour les produits alimentaires


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
In essence, declare that the European Union is obliged to compensate the applicant for the damage arising from the fact that Commission Regulation (EU) No 1131/2011 amending Annex II to Regulation (EC) No 1333/2008 of the European Parliament and of the Council authorises steviol glycosides extracted from the leaves of the Stevia rebaudiana Bertoni plant for use only as food additives and not as plant-based food ingredients of agricultural origin or as natural flavouring preparations, and other undertakings therefore use steviol glycos ...[+++]

constater que l’Union européenne a l’obligation de réparer le préjudice causé à la partie requérante et qui découle du fait que le règlement (UE) no1131/2011 de la Commission modifiant l’annexe II du règlement (CE) no1333/2008 du Parlement européen et du Conseil n’a autorisé les glycosides de stéviol, extraits des feuilles de la plante Stevia rebaudiana Bertoni, que pour un usage en tant qu’additifs alimentaires, et non pas en tant qu’ingrédients alimentaires végétaux d’origine agricole ou en tant que préparations aromatisantes, et que par conséquent, d’autres entreprises utilisent les glycosides de stéviol dans la production de leurs pr ...[+++]


Since 1997, the regulations on GMOs, limited to Directive 90/220/EEC (covering the import, processing and cultivation of GMOs and their use in animal feed) have been strengthened by a Regulation concerning novel foods and novel food ingredients intended for human food (Regulation 97/258/EC).

A partir de 1997, la réglementation relative aux OGM, limitée à la Directive 90/220/CEE (couvrant l'importation, la transformation, la mise en culture ainsi que l'utilisation des OGM dans l'alimentation animale) a été étoffée par un règlement relatif aux nouveaux aliments et ingrédients alimentaires destinés à l'alimentation humaine (règlement 97/258/CE).


(4) despite the fact that some operators avoid using genetically modified soya beans (Glycine max L.) or maize (Zea mays L.) or produce thereof as a source for their food ingredients, material derived from the said genetically modified organisms may be present in them as a result of adventitious contamination during e.g., cultivation, harvest, transport, storage and processing;

(4) bien que certains opérateurs évitent d'utiliser des fèves de soja (Glycine max L.) ou du maïs (Zea mays L.) génétiquement modifiés ou des produits qui en sont dérivés en tant que matière première pour leurs ingrédients alimentaires, il peut arriver que du matériel issu des organismes génétiquement modifiés susmentionnés se retrouve dans ces ingrédients du fait d'une contamination accidentelle survenue, par exemple, durant la culture, la récolte, le transport, le stockage ou la transformation;


Since 1997, the regulations on GMOs, limited to Directive 90/220/EEC (covering the import, processing and cultivation of GMOs and their use in animal feed) have been strengthened by a Regulation concerning novel foods and novel food ingredients intended for human food (Regulation 97/258/EC).

A partir de 1997, la réglementation relative aux OGM, limitée à la Directive 90/220/CEE (couvrant l'importation, la transformation, la mise en culture ainsi que l'utilisation des OGM dans l'alimentation animale) a été étoffée par un règlement relatif aux nouveaux aliments et ingrédients alimentaires destinés à l'alimentation humaine (règlement 97/258/CE).


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