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Alcoholic hallucinosis
Chronic alcoholism Dipsomania Drug addiction
Delirium tremens
Disorder of personality and behaviour
FRF
Fat
Fat Consumption Reduction Factor
Fat reduction factor
Jealousy
Paranoia
Psychoactive substance abuse
Psychosis NOS

Translation of "Fat Consumption Reduction Factor " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
fat (consumption) reduction factor | Fat Consumption Reduction Factor | fat reduction factor | FRF [Abbr.]

facteur de réduction lié à la teneur en matières grasses | FRTMG [Abbr.]


Definition: This block contains a wide variety of disorders that differ in severity and clinical form but that are all attributable to the use of one or more psychoactive substances, which may or may not have been medically prescribed. The third character of the code identifies the substance involved, and the fourth character specifies the clinical state. The codes should be used, as required, for each substance specified, but it should be noted that not all fourth character codes are applicable to all substances. Identification of the psychoactive substance should be based on as many sources of information as possible. These include sel ...[+++]

Modificateurs Les subdivisions suivantes peuvent être utilisées comme quatrième chiffre avec les rubriques F10-F19: Code Titre .0 Intoxication aiguë Etat consécutif à la prise d'une substance psycho-active et entraînant des perturbations de la conscience, des facultés cognitives, de la perception, de l'affect ou du comportement, ou d'autres fonctions et réponses psychophysiologiques. Les perturbations sont directement liées aux effets pharmacologiques aigus de la substance consommée, et disparaissent avec le temps, avec guérison compl ...[+++]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
metered savings, whereby the savings from the installation of a measure, or package of measures, is determined by recording the actual reduction in energy use, taking due account of factors such as additionality, occupancy, production levels and the weather which may affect consumption.

économies relevées, lorsque les économies réalisées grâce à la mise en place d'une mesure ou d'un paquet de mesures sont déterminées via l'enregistrement de la réduction réelle de l'utilisation d'énergie, compte dûment tenu de facteurs tels que l'additionnalité, l'occupation, les niveaux de production et les conditions climatiques qui peuvent affecter la consommation.


- the implementation of cost-effective and cost-saving interventions, including the speedier implementation of the WHO Framework Convention on Tobacco Control, a population-wide reduction in salt, sugar, saturated fat and transfat intakes, a population-wide reduction in alcohol consumption, and the promotion of population-wide increased access to physical activity, as well as a population-wide reduction in exposure to environmental ...[+++]

- la mise en œuvre d'interventions peu coûteuses et permettant des économies, notamment une application accélérée de la convention-cadre de l'OMS pour la lutte antitabac, une réduction des apports en sel, en sucres, en graisses saturées et trans pour l'ensemble de la population, une réduction de la consommation d'alcool pour l'ensemble de la population, un accès accru à l'activité physique ainsi qu'une réduction de l'exposition de la population à la pollution de l'environnement,


Trans fatty acid consumption is one of the risk factors of cardiovascular disease in Europe along with overall fat intake and the intake of saturated fatty acids.

Avec la consommation générale de matières grasses et d’acides gras saturés, la consommation d’acides gras trans est l’un des facteurs de risque de maladies cardiovasculaires en Europe.


For a more adequate estimation of exposure of the consumer, a new reduction factor should be introduced in migration testing, called Fat Reduction Factor (FRF).

Pour pouvoir estimer de manière plus adéquate l’exposition du consommateur, il convient d’introduire dans les essais de migration un nouveau facteur de réduction dénommé «facteur de réduction lié à la teneur en matières grasses» (FRTMG).


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For a more adequate estimation of exposure of the consumer, a new reduction factor should be introduced in migration testing, called Fat Reduction Factor (FRF).

Pour pouvoir estimer de manière plus adéquate l’exposition du consommateur, il convient d’introduire dans les essais de migration un nouveau facteur de réduction dénommé «facteur de réduction lié à la teneur en matières grasses» (FRTMG).


2a. Correction of specific migration in foods containing more than 20 % fat by the Fat Reduction Factor (FRF):

2 bis Correction de la migration spécifique dans les denrées alimentaires contenant plus de 20 % de matières grasses par le facteur de réduction lié à la teneur en matières grasses (FRTMG):


2a. Correction of specific migration in foods containing more than 20 % fat by the Fat Reduction Factor (FRF):

2 bis Correction de la migration spécifique dans les denrées alimentaires contenant plus de 20 % de matières grasses par le facteur de réduction lié à la teneur en matières grasses (FRTMG):


I also want to stress that the Commission is encouraging initiatives that help prevent the development of cardiovascular disease in Europe, for which trans-fatty-acid consumption is a risk factor in addition to overall fat intake and the intake of saturated-fat acids.

Je voudrais également insister sur le fait que la Commission encourage les initiatives qui contribuent à prévenir l'augmentation des maladies cardiovasculaires en Europe, dont l'un des facteurs de risque est la consommation d'acides gras trans, en plus de la consommation générale de graisses et celle d’acides gras saturés.


51. Regards as essential a reform of the common organisation of the markets in fruit and vegetables, one of the objectives of which would be to revive consumption of this type of highly nutritious foodstuff; firmly believes, furthermore, that a policy of incentives (including price reductions, lower taxation and other types of subsidy) is preferable to a system based on increased taxation of high-calorie products ('fat tax') which ...[+++]

51. estime indispensable une réforme de l'organisation commune des marchés des fruits et légumes qui viserait parmi d'autres objectifs la relance de la consommation de ce type d'aliments à forte valeur diététique; est convaincu par ailleurs qu'une politique incitative (baisse des prix, réduction fiscale, autre types de subvention) est préférable à un système reposant sur la taxation majorée des produits caloriques ("fat tax") qui, au final ...[+++]


(27) The onset of certain human diseases can be triggered not only by factors such as age, genetic predisposition, the level of physical activity, the consumption of tobacco and other drugs, environmental exposure and stress but also by a bad diet. Specific labelling requirements should therefore apply to food products in respect of claims relating to the reduction of a disease risk.

(27) Comme l'apparition de certaines maladies humaines peut aussi, outre par l'âge, la prédisposition génétique, le degré d'activité physique, la consommation de tabac et d'autres drogues, l'exposition environnementale et le stress, être déterminée par un régime alimentaire erroné, des exigences spécifiques en matière d'étiquetage des denrées alimentaires devraient donc s'appliquer en ce qui concerne les allégations relatives à la réduction d'un risque de maladie.




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'Fat Consumption Reduction Factor' ->

Date index: 2021-12-02
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