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Good quality paper
Good quality product
High-grade paper
High-quality paper
Investment-grade paper
Leather goods quality analyst
Leather goods quality control officer
Leather goods quality controller
Leather goods quality director
Leather goods quality engineer
Leather goods quality inspector
Leather goods quality manager
Leather goods quality technician
Leather goods quality technologist
Leatherware quality manager
Quality technologist
Second quality kraft paper

Translation of "Good quality paper " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below


leather goods quality control officer | leather goods quality inspector | leather goods quality analyst | leather goods quality controller

contrôleur qualité d'articles en cuir | contrôleur qualité d'articles en cuir/contrôleuse qualité d'articles en cuir | contrôleuse qualité d'articles en cuir


leather goods quality engineer | leather goods quality technologist | leather goods quality technician | quality technologist

technicienne qualité en maroquinerie | technicien qualité en maroquinerie | technicien qualité en maroquinerie/technicienne qualité en maroquinerie


leatherware quality manager | quality assurance/quality control manager | leather goods quality director | leather goods quality manager

contrôleuse qualité cuir | contrôleur qualité cuir | responsable qualité cuirs et peaux


investment-grade paper | high-grade paper | high-quality paper

émission de première qualité | émission de qualité supérieure | émission de qualité | émission de catégorie investissement | émission sans risque






The Canada-Manitoba Water Supply Expansion Program: Ensuring long-term acces to good-quality water

Programme d'approvisionnement en eau Canada-Manitoba : Assurer l'accès à long terme à de l'eau de bonne qualité


Green Paper on agricultural product quality: product standards, farming requirements and quality schemes

Livre Vert sur la qualité des produits agricoles: normes de commercialisation, exigences de production et systèmes de qualité


second quality kraft paper

papier kraft de seconde qualité
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
4.01 Every document in a proceeding shall be of good quality paper 216 millimetres by 279 millimetres in size and the text shall be printed, typewritten, written or reproduced legibly on one side only with double spaces between the lines and a margin of approximately 40 millimetres on the left-hand side.

4.01 Le texte de tout document relatif à une instance est imprimé, dactylographié, écrit à la main ou reproduit lisiblement à double interligne sur un seul côté d’une feuille de papier de bonne qualité, de 216 millimètres sur 279 millimètres, avec une marge d’environ 40 millimètres à gauche.


15. A document prepared for use in a proceeding shall be of good quality paper, 215 mm in width and not exceeding 279 mm in length and the text shall be printed, typewritten, written or reproduced legibly on one side only, with double spaces between the lines and a margin of approximately 40 mm on the left-hand side.

15. Le document établi en vue d’être utilisé dans une instance est imprimé, dactylographié, écrit à la main ou reproduit lisiblement à double interligne sur un seul côté d’une feuille de papier de bonne qualité de 215 mm de large et ne dépassant pas 279 mm de long, avec une marge d’environ 40 mm à gauche.


4. Maps, plans, profiles, drawings, specifications and books of reference shall be submitted, in four copies, to the Secretary of the Committee on tracing linen, mylar or good quality paper.

4. Les cartes, plans, profils, dessins, devis et livres de renvoi doivent être présentés au Secrétaire du Comité en quatre exemplaires, sur une toile à calquer, du mylar ou du papier de bonne qualité.


4.01 Every document in a proceeding shall be of good quality paper 216 millimetres by 279 millimetres in size and the text shall be printed, typewritten, written or reproduced legibly on one side only with double spaces between the lines and a margin of approximately 40 millimetres on the left-hand side.

4.01 Le texte de tout document relatif à une instance est imprimé, dactylographié, écrit à la main ou reproduit lisiblement à double interligne sur un seul côté d’une feuille de papier de bonne qualité, de 216 millimètres sur 279 millimètres, avec une marge d’environ 40 millimètres à gauche.


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56. Believes that maintaining safety standards in tourism services in the EU is an essential ingredient of good quality; welcomes, therefore, the Commission Green Paper entitled ‘Safety of Tourism Accommodation Services’; notes the submissions from many consumer groups, fire safety organisations and tourism sector organisations supporting action at EU level on tourism safety; calls on the Commission, therefore, to come forward with proposals for minimum standards for tourism safety in the E ...[+++]

56. estime que le maintien de normes de sécurité élevées dans les services touristiques de l'Union est un facteur de qualité essentiel; accueille dès lors favorablement le livre vert de la Commission intitulé "Sécurité des hébergements touristiques"; prend acte des propositions soumises par de nombreuses associations de consommateurs, organisations de promotion de la sécurité contre les incendies et organisations du secteur touristique à l'appui d'une action au niveau de l'Union en matière de sécurité dans le secteur du tourisme; invite dès lors la Commission à présenter des propositions de normes minimales de sécurité dans le secteur ...[+++]


56. Believes that maintaining safety standards in tourism services in the EU is an essential ingredient of good quality; welcomes, therefore, the Commission Green Paper entitled ‘Safety of Tourism Accommodation Services’; notes the submissions from many consumer groups, fire safety organisations and tourism sector organisations supporting action at EU level on tourism safety; calls on the Commission, therefore, to come forward with proposals for minimum standards for tourism safety in the E ...[+++]

56. estime que le maintien de normes de sécurité élevées dans les services touristiques de l'Union est un facteur de qualité essentiel; accueille dès lors favorablement le livre vert de la Commission intitulé "Sécurité des hébergements touristiques"; prend acte des propositions soumises par de nombreuses associations de consommateurs, organisations de promotion de la sécurité contre les incendies et organisations du secteur touristique à l'appui d'une action au niveau de l'Union en matière de sécurité dans le secteur du tourisme; invite dès lors la Commission à présenter des propositions de normes minimales de sécurité dans le secteur ...[+++]


56. Believes that maintaining safety standards in tourism services in the EU is an essential ingredient of good quality; welcomes, therefore, the Commission Green Paper entitled ‘Safety of Tourism Accommodation Services’; notes the submissions from many consumer groups, fire safety organisations and tourism sector organisations supporting action at EU level on tourism safety; calls on the Commission, therefore, to come forward with proposals for minimum standards for tourism safety in the E ...[+++]

56. estime que le maintien de normes de sécurité élevées dans les services touristiques de l'Union est un facteur de qualité essentiel; accueille dès lors favorablement le livre vert de la Commission intitulé "Sécurité des hébergements touristiques"; prend acte des propositions soumises par de nombreuses associations de consommateurs, organisations de promotion de la sécurité contre les incendies et organisations du secteur touristique à l'appui d'une action au niveau de l'Union en matière de sécurité dans le secteur du tourisme; invite dès lors la Commission à présenter des propositions de normes minimales de sécurité dans le secteur ...[+++]


32. Calls for an EU-wide ban on artificial trans-fatty acids; urges Member States to follow good practice in controlling the content of substances (e.g. salt) in food and calls on the Commission to draw up a programme for exchanging best practice across Member States; points out that special exemptions should be provided for PDO (protected designation of origin), PGI (protected geographical indication), TSG (traditional speciality guaranteed) and other types of traditional products in order to preserve original recipes; to this end, has high expectations of the future Green Paper ...[+++]quality policy in agriculture in terms of better quality and PGI schemes;

32. demande l'interdiction, dans toute l'Union européenne, des acides gras trans, presse les États membres de l'Union européenne de faire œuvre de bonnes pratiques en contrôlant la teneur des substances (par exemple la teneur en sels) présentes dans les aliments et demande à la Commission de mettre en place un programme d'échange de bonnes pratiques entre les États membres; souligne que des exemptions spéciales doivent être prévues pour les dénominations d'origine protégée (DOP), les indications géographiques protégées (IGP) et les spécialités traditionnelles garanties (STG) ainsi que pour les autres produits traditionnels, de manière à préserver les recettes originales; fait dès lors part de ses nombreuses attentes à l'égard du futur livre vert sur la pol ...[+++]


32. Calls for an EU-wide ban on artificial trans-fatty acids and urges EU Member States to follow good practice in controlling the content of substances (e.g. salt) in food and calls on the Commission to draw up a programme for exchanging best practice across Member States; points out that special exemptions should be provided for PDO (protected designation of origin), PGI (protected geographical indication), TSG (traditional speciality guaranteed) and other types of traditional products in order to preserve original recipes; to this end, has high expectations of the future Green Paper ...[+++]quality policy in agriculture in terms of better quality and PGI schemes;

32. demande l'interdiction, dans toute l'Union européenne, des acides gras trans, presse les États membres de l'Union européenne de faire œuvre de bonnes pratiques en contrôlant la teneur des substances (par exemple la teneur en sels) présentes dans les aliments et demande à la Commission de mettre en place un programme d'échange de bonnes pratiques entre les États membres; souligne que des exemptions spéciales doivent être prévues pour les dénominations d'origine protégée (DOP), les indications géographiques protégées (IGP) et les spécialités traditionnelles garanties (STG) ainsi que pour les autres produits traditionnels, de manière à préserver les recettes originales; fait dès lors part de ses nombreuses attentes à l'égard du futur livre vert sur la pol ...[+++]


All 10 produced papers. They were quite good quality papers, in my view, for the most part.

Les 10 régions ont produit des documents qui, d'après moi, étaient généralement d'assez bonne qualité.


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