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Brash ice concentration
Carry out de-icing activities
Carry out de-icing activity
Circular concentrator
Concentrated ice milk
Conduct de-icing activities
Dish concentrator
Disk concentrator
Fall on ice wearing ice-skates
Ice concentration
Ice concentration chart
Ice concentration monitoring
Ice cover
Ice cream manufacturing ingredients
Ice-cover
Ingredients for ice cream manufacturing
Manufacturing process of ice cream
Manufacturing processing of ice cream
Materials for ice cream manufacturing
Parabolic concentrator
Paraboloid concentrator
Paraboloidal concentrator
Pieces for ice cream manufacturing
Production process of ice cream
Remove ice
Spherical concentrator
The manufacturing process of ice cream

Translation of "Ice concentration " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
ice concentration [ ice-cover | ice cover ]

concentration de glace [ concentration de la glace ]




ice concentration monitoring

surveillance de la concentration des glaces


ice concentration chart

carte de la concentration des glaces


production process of ice cream | the manufacturing process of ice cream | manufacturing process of ice cream | manufacturing processing of ice cream

procédé de fabrication de crèmes glacées


conduct de-icing activities | remove ice | carry out de-icing activities | carry out de-icing activity

mener des opérations de dégivrage


ice cream manufacturing ingredients | pieces for ice cream manufacturing | ingredients for ice cream manufacturing | materials for ice cream manufacturing

ingrédients pour la fabrication de crèmes glacées




Fall on ice wearing ice-skates

chute sur la glace en portant des patins à glace


parabolic concentrator | paraboloidal concentrator | paraboloid concentrator | circular concentrator | disk concentrator | dish concentrator | spherical concentrator

concentrateur parabolique | concentrateur paraboloïde | concentrateur sphérique
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
(c) be moved from the production site or drill site in the ice concentration to which it may be subjected, as stated in the operations manual.

c) être déplacée de l’emplacement de production ou de forage en présence des concentrations des glaces auxquelles elle peut être soumise, tel qu’il est précisé dans le manuel d’exploitation.


It then says that median ice concentration is measured in tenths; in tenths of what?

On y indique que la concentration médiane des glaces est mesurée en dixièmes; en dixièmes de quoi?


(1) Ale; Apple (or rhubarb) and (naming the fruit) jam; Beer; Brandy; Bread; Brown bread; Butter; Cider; Cider vinegar; Concentrated (naming the fruit) juice except frozen concentrated orange juice; Fig marmalade with pectin; Fish roe (caviar); Hollands gin; Honey wine; Ice cream mix; Ice milk mix; Icing sugar; Liqueur; Lobster paste; Malt liquor; Malt vinegar; Mincemeat; (naming the flavour) Milk; (naming the flavour) Partly skimmed milk; (naming the flavour) Partly skimmed milk with added milk solids; (naming the flavour) Skim milk; (naming the fla ...[+++]

(1)Achards (relish); ale; beurre; bière; catsup de tomates; cidre; confiture de (nom du fruit) avec pectine; confiture de pommes (ou de rhubarbe) et de (nom du fruit); cornichons; eau-de-vie de vin (brandy); gelée de (nom du fruit) avec pectine; genièvre Hollands; jus de (nom du fruit) concentré sauf le jus d’orange concentré congelé; lait écrémé (indication de l’arôme); lait écrémé (indication de l’arôme) additionné de solides du lait; lait (indication de l’arôme); lait partiellement écrémé (indication de l’arôme); lait partiellement écrémé (indication de l’arôme) additionné de solides du lait; liqueur de malt; liqueu ...[+++]


(1) Apple (or rhubarb) and (naming the fruit) jam; Bread; Butter; Concentrated (naming the fruit) juice except frozen concentrated orange juice; Fig marmalade with pectin; Fish roe (caviar); Ice cream mix; Ice milk mix; Icing sugar; Liqueur; Lobster paste; Margarine; (naming the flavour) Milk; (naming the flavour) Partly skimmed milk; (naming the flavour) Partly skimmed milk with added milk solids; (naming the flavour) Skim milk; (naming the flavour) Skim milk with added milk solids; (naming the fruit) Jam with pectin; (naming the fruit) Jelly with pectin; ...[+++]

(1) Achards (relish); beurre; catsup de tomates; confiture de (nom du fruit) avec pectine; confiture de pommes (ou de rhubarbe) et de (nom du fruit); cornichons; gelée de (nom du fruit) avec pectine; jus de (nom du fruit) concentré sauf le jus d’orange concentré congelé; lait écrémé (indication de l’arôme); lait écrémé (indication de l’arôme) additionné de solides du lait; lait (indication de l’arôme); lait partiellement écrémé (indication de l’arôme); lait partiellement écrémé (indication de l’arôme) additionné de solides du lait; liqueur; margarine; marmelade d’ananas avec pectine; marmelade de figues avec pectine; mél ...[+++]


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(1) Apple (or rhubarb) and (naming the fruit) jam; Bread; Butter; Concentrated (naming the fruit) juice except frozen concentrated orange juice; Fig marmalade with pectin; Fish roe (caviar); Ice cream mix; Ice milk mix; Icing sugar; Liqueur; Lobster paste; (naming the flavour) Milk; (naming the flavour) Partly skimmed milk; (naming the flavour) Partly skimmed milk with added milk solids; (naming the flavour) Skim milk; (naming the flavour) Skim milk with added milk solids; (naming the fruit) Jam with pectin; (naming the fruit) Jelly with pectin; Packaged fis ...[+++]

(1) Achards (relish); beurre; catsup de tomates; confiture de (nom du fruit) avec pectine; confiture de pommes (ou de rhubarbe) et de (nom du fruit); cornichons; gelée de (nom du fruit) avec pectine; jus de (nom du fruit) concentré sauf le jus d’orange concentré congelé; lait écrémé (indication de l’arôme); lait écrémé (indication de l’arôme) additionné de solides du lait; lait (indication de l’arôme); lait partiellement écrémé (indication de l’arôme); lait partiellement écrémé (indication de l’arôme) additionné de solides du lait; liqueur; marmelade d’ananas avec pectine; marmelade de figues avec pectine; mélange pour cr ...[+++]


1. For aid for the use of butter, concentrated butter and cream in pastry products and ice-cream as referred to in Article 1(b)(i) of Regulation (EC) No 1898/2005 and for aid for concentrated butter intended for direct consumption in the Community as referred in Article 1(b)(ii) of that Regulation, the operative event for the exchange rate shall be the day on which the final day for submission of the tender falls.

1. Pour l'aide à l'utilisation du beurre, du beurre concentré et de la crème destinés à des produits de pâtisserie et à des glaces alimentaires visée à l'article 1er, point b), i) du règlement (CE) no 1898/2005 et pour l'aide au beurre concentré destiné à la consommation directe dans la Communauté visée à l'article 1er, point b), ii) dudit règlement, le fait générateur du taux de change est le jour où expire le délai de présentation des offres.


1. For aid for the use of butter, concentrated butter and cream in pastry products and ice-cream as referred to in Article 1(b)(i) of Regulation (EC) No 1898/2005 and for aid for concentrated butter intended for direct consumption in the Community as referred in Article 1(b)(ii) of that Regulation, the operative event for the exchange rate shall be the day on which the final day for submission of the tender falls.

1. Pour l'aide à l'utilisation du beurre, du beurre concentré et de la crème destinés à des produits de pâtisserie et à des glaces alimentaires visée à l'article 1er, point b), i) du règlement (CE) no 1898/2005 et pour l'aide au beurre concentré destiné à la consommation directe dans la Communauté visée à l'article 1er, point b), ii) dudit règlement, le fait générateur du taux de change est le jour où expire le délai de présentation des offres.


In view of the decrease in the aid amounts for using butter, concentrated butter and cream in pastry products, ice cream and other foodstuff and for concentrated butter for direct consumption, the level of the tendering securities and the level of reduction of the aid, respectively the forfeiture of the processing security for exceeding the time limit for processing, should be adapted.

Eu égard à la diminution des montants de l’aide à l’utilisation de beurre, de beurre concentré et de crème dans la fabrication de produits de pâtisserie, de glaces alimentaires et autres produits alimentaires, ainsi que de ceux de l’aide au beurre concentré destiné à la consommation directe, il y a lieu d'adapter le niveau de la garantie d'adjudication et, lorsque la transformation n'intervient pas dans les délais impartis, le niveau de réduction de l'aide, ou, selon le cas, de la perte de la garantie de transformation.


(2) Article 4 of Commission Regulation (EC) No 2571/97 of 15 December 1997 on the sale of butter at reduced prices and the granting of aid for cream, butter and concentrated butter for use in the manufacture of pastry products, ice-cream and other foodstuffs(2), refers to the CN codes of the end products eligible for the measures provided for under that Regulation.

(2) L'article 4 du règlement (CE) n° 2571/97 de la Commission du 15 décembre 1997 relatif à la vente à prix réduit de beurre et à l'octroi d'une aide à la crème, au beurre et au beurre concentré destinés à la fabrication de produits de pâtisserie, de glaces alimentaires et autres produits alimentaires(2) fait référence aux codes NC des produits finaux éligibles pour les mesures prévues dans le cadre dudit règlement.


(7) Commission Regulation (EC) No 2571/97 of 15 December 1997 on the sale of butter at reduced prices and the granting of aid for cream, butter and concentrated butter for use in the manufacture of pastry products, ice-cream and other foodstuffs(4), as last amended by Regulation (EC) No 635/2000(5), provides for the tracing of cream, butter and concentrated butter in certain circumstances in order to ensure the correct end use of these products.

(7) Le règlement (CE) n° 2571/97 de la Commission du 15 décembre 1997 relatif à la vente à prix réduit de beurre et à l'octroi d'une aide à la crème, au beurre et au beurre concentré destinés à la fabrication de produits de pâtisserie, de glaces alimentaires et autres produits alimentaires(4), modifié en dernier lieu par le règlement (CE) n° 635/2000(5), prévoit, dans certaines circonstances, le traçage de la crème, du beurre et du beurre concentré pour garantir une utilisation finale correcte de ces produits.


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