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Antimicrobial resistant pathogen
Aquatic microorganism
Bacteria
Bacterial microorganisms in food
Detect microorganism
Detect microorganisms
Drug-resistant microbe
Drug-resistant microorganism
Drug-resistant organism
Find microorganisms
Food-borne micro-organism
Food-borne microorganism
Foodborne micro-organism
Foodborne microorganism
Fungal microorganism
GEM
GM micro-organism
Genetically engineered micro-organism
Genetically engineered microorganism
Genetically modified micro-organism
Genetically modified microorganism
Parasitic microorganisms in food
Pathogenic microbes
Pathogenic microorganisms
Pathogenic microorganisms in food
Pathogenic microorganisms in foods
Resistant microorganism
Sense microorganisms
Viruses

Translation of "Microorganism " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
detect microorganism | sense microorganisms | detect microorganisms | find microorganisms

détecter des microorganismes


bacterial microorganisms in food | pathogenic microorganisms in foods | parasitic microorganisms in food | pathogenic microorganisms in food

microorganismes pathogènes dans les aliments


antimicrobial resistant pathogen | drug-resistant microbe | drug-resistant microorganism | drug-resistant organism | resistant microorganism

agent pathogène résistant aux antimicrobiens | pathogène résistant aux antimicrobiens


genetically engineered microorganism | genetically engineered micro-organism | genetically modified microorganism | genetically modified micro-organism | GM micro-organism | GEM [Abbr.]

micro-organisme conçu par génie génétique | micro-organisme génétiquement modifié | micro-organisme modifié par génie génétique | MGG [Abbr.] | MGM [Abbr.]


foodborne microorganism [ food-borne microorganism | foodborne micro-organism | food-borne micro-organism ]

micro-organisme d'origine alimentaire [ microorganisme d'origine alimentaire ]




Genetics of Industrial Microorganisms - International Commission

Genetics of Industrial Microorganisms - International Commission


bacteria | viruses | pathogenic microbes | pathogenic microorganisms

microorganismes pathogènes




Budapest Treaty on the International Recognition of the Deposit of Microorganisms for the Purposes of Patent Procedure

Traité de Budapest sur la reconnaissance internationale du dépôt des micro-organismes aux fins de la procédure en matière de brevets
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
There should be, inter alia, categories for food with a new or intentionally modified molecular structure, as well as for food from cell culture or tissue culture derived from animals, plants, microorganisms, fungi or algae, for food from microorganisms, fungi or algae and for food from material of mineral origin.

Il convient notamment d’introduire des catégories pour les denrées alimentaires dont la structure moléculaire est nouvelle ou a été délibérément modifiée, ainsi que pour les denrées alimentaires dérivées de cultures cellulaires ou tissulaires obtenues à partir d’animaux, de végétaux, de micro-organismes, de champignons ou d’algues, et pour les denrées alimentaires dérivées de matériaux d’origine minérale.


There should be, inter alia, categories for food with a new or intentionally modified molecular structure, as well as for food from cell culture or tissue culture derived from animals, plants, microorganisms, fungi or algae, for food from microorganisms, fungi or algae and for food from material of mineral origin.

Il convient notamment d'introduire des catégories pour les denrées alimentaires dont la structure moléculaire est nouvelle ou a été délibérément modifiée, ainsi que pour les denrées alimentaires dérivées de cultures cellulaires ou tissulaires obtenues à partir d'animaux, de végétaux, de micro-organismes, de champignons ou d'algues, et pour les denrées alimentaires dérivées de matériaux d'origine minérale.


Antimicrobial Resistance (AMR) hazards (resistant microorganism and resistance determinants)

Dangers de résistance aux antimicrobiens (AMR) (micro-organismes résistants et déterminants de la résistance)


(21) ‘biosecurity’ means the sum of management and physical measures designed to reduce the risk of the introduction, development and spread of diseases or microorganisms that have developed resistance to antimicrobials to, from and within:

«biosécurité»: l'ensemble des mesures de gestion et des mesures matérielles destinées à réduire le risque d'introduction, de développement et de propagation des maladies ou des micro-organismes ayant développé une résistance aux antimicrobiens :


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I. whereas Article 27(3)(b) of the WTO-TRIPS entitles governments to exclude from patentintability plants, animals and ‘essentially’ biological processes, while microorganisms and non-biological and microbiological processes are eligible for patenting;

I. considérant que l'article 27, paragraphe 3, point b), de l'accord sur les ADPIC de l'OMC permet aux gouvernements d'exclure de la protection par brevet les végétaux, les animaux et les procédés «essentiellement» biologiques, tandis que les micro-organismes et les procédés non biologiques et microbiologiques peuvent bénéficier d'une protection par brevet;


I. whereas Article 27(3)(b) of the WTO-TRIPS entitles governments to exclude from patentintability plants, animals and ‘essentially’ biological processes, while microorganisms and non-biological and microbiological processes are eligible for patenting;

I. considérant que l'article 27, paragraphe 3, point b), de l'accord sur les ADPIC de l'OMC permet aux gouvernements d'exclure de la protection par brevet les végétaux, les animaux et les procédés "essentiellement" biologiques, tandis que les micro-organismes et les procédés non biologiques et microbiologiques peuvent bénéficier d'une protection par brevet;


for products containing a microorganism or a virus, data on the genetic modification, sequence analysis, attenuation of virulence, tropism for specific tissues and cell types, cell cycle dependence of the microorganism or virus, pathogenicity and characteristics of the parental strain shall be provided.

en ce qui concerne les produits contenant un micro-organisme ou un virus, des données doivent être fournies sur la modification génétique, l’analyse de la séquence, l’atténuation de la virulence, le tropisme pour des tissus et des types cellulaires spécifiques, la dépendance du micro-organisme ou du virus vis-à-vis du cycle cellulaire, la pathogénicité et les caractéristiques de la souche parentale.


Any preparations of microorganisms and enzymes normally used as processing aids in food processing, with the exception of genetically modified microorganisms and with the exception of enzymes derived from “genetically modified organisms” within the meaning of Directive 2001/18/EC (*)’.

Toute préparation à base de micro-organismes et préparation enzymatique utilisées normalement comme auxiliaires technologiques dans la transformation des produits alimentaires, à l'exception des micro-organismes génétiquement modifiés et à l'exception des enzymes dérivés d'“organismes génétiquement modifiés” au sens de la directive 2001/18/CE (*)».


(b)for products containing a microorganism or a virus, data on the genetic modification, sequence analysis, attenuation of virulence, tropism for specific tissues and cell types, cell cycle dependence of the microorganism or virus, pathogenicity and characteristics of the parental strain shall be provided.

b)en ce qui concerne les produits contenant un micro-organisme ou un virus, des données doivent être fournies sur la modification génétique, l’analyse de la séquence, l’atténuation de la virulence, le tropisme pour des tissus et des types cellulaires spécifiques, la dépendance du micro-organisme ou du virus vis-à-vis du cycle cellulaire, la pathogénicité et les caractéristiques de la souche parentale.


- making available genetically modified microorganisms for activities regulated under Council Directive 90/219/EEC of 23 April 1990 on the contained use of genetically modified microorganisms(9) including culture collections,

- la mise à disposition de micro-organismes génétiquement modifiés pour des activités régies par la directive 90/219/CEE du Conseil du 23 avril 1990 relative à l'utilisation confinée de micro-organismes génétiquement modifiés(9), y compris pour des collections de cultures,


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