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1-hydroxyethanecarboxylic acid
2-hydroxypropanoic acid
2-hydroxypropionic acid
Acetonic acid
Acid milk
Alpha-hydroxypropionic acid
DL-lactic acid
Dairy cow
Dairy herd
Dehydrated milk
Dried milk
Dried skim milk
EU reference laboratory for milk and milk products
Ethylidenelactic acid
Freeze-dried milk
Lactic acid
Lactic-acid milk
Milk
Milk acid
Milk cow
Milk flow
Milk powder
Milk rate
Milking barn
Milking parlor
Milking parlour
Milking pen
Milking rate
Milking room
Non-fat dried milk
Non-fat dry milk
Nonfat dry milk
Powdered milk
Powdered skim milk
Rate of milk flow
Rate of milking
S.M.P.
Skim milk powder
Skimmed milk powder

Translation of "Milk acid " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
2-hydroxypropanoic acid [ lactic acid | alpha-hydroxypropionic acid | milk acid | acetonic acid | ethylidenelactic acid | 1-hydroxyethanecarboxylic acid | 2-hydroxypropionic acid | DL-lactic acid ]

acide 2-hydroxypropanoïque [ acide lactique | acide alpha-hydroxypropionique ]




Community Reference laboratory for milk and milk products | Community Reference Laboratory for the analysis and testing of milk and milk products | EU reference laboratory for milk and milk products

laboratoire communautaire de référence pour l'analyse et le test du lait et des produits à base de lait


powdered milk [ dehydrated milk | dried milk | freeze-dried milk | milk powder ]

lait en poudre [ lait déshydraté | lait desséché | lait lyophilisé | poudre de lait ]


skim milk powder [ S.M.P. | skimmed milk powder | dried skim milk | powdered skim milk | non-fat dry milk | non-fat dried milk | nonfat dry milk ]

poudre de lait écrémé [ P.L.E. | lait écrémé en poudre ]






milking barn | milking parlor | milking parlour | milking pen | milking room

local de traite | salle de traite


milk flow | milk rate | milking rate | rate of milk flow | rate of milking

débit de traite | débit du lait


dairy cow [ dairy herd | milk cow ]

vache laitière [ cheptel laitier ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
(a) ‘edible acid casein’ means a milk product obtained by separating, washing and drying the acid-precipitated coagulum of skimmed milk and/or of other products obtained from milk ;

(a) "caséine acide alimentaire", le produit laitier obtenu par la séparation, le lavage et le séchage du coagulum précipité par acides du lait écrémé et/ou d'autres produits dérivés du lait ;


(a) ‘edible acid casein’ means a milk product obtained by separating, washing and drying the acid-precipitated coagulum of skimmed milk and/or of other products obtained from milk ;

(a) "caséine acide alimentaire", le produit laitier obtenu par la séparation, le lavage et le séchage du coagulum précipité par acides du lait écrémé et/ou d'autres produits dérivés du lait ;


‘edible acid casein’ means a milk product obtained by separating, washing and drying the acid-precipitated coagulum of skimmed milk and/or of other products obtained from milk;

«caséine acide alimentaire», le produit laitier obtenu par la séparation, le lavage et le séchage du coagulum précipité par acides du lait écrémé et/ou d'autres produits dérivés du lait;


In their natural form trans-fatty acids only occur in a few products, in particular in milk, which contains a small percentage of these acids.

À l'état naturel, les acides gras trans sont uniquement présents dans un nombre limité de produits, en particulier le lait, qui contient un faible pourcentage de ces acides.


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During the manufacture of sour milk cheese, E 500 sodium carbonate is added to the pasteurised milk in order to buffer the acidity caused by the lactic acid to an appropriate pH value, thereby creating the necessary growth condition for the ripening cultures.

Lors de la fabrication du fromage au lait acidifié, du carbonate de sodium (E 500) est ajouté au lait pasteurisé afin d'amener le pH de l'acidité causée par l'acide lactique à une valeur appropriée pour créer les conditions de croissance nécessaires à l'affinage.


10.3.1. The incorporation is 10 kg of at least 95 % pure enanthic acid triglyceride per tonne of milk fat, i.e. 9,50 kg/t traced milk fat

10.3.1. On incorpore par tonne de matières grasses butyriques 10 kg de triglycéride de l’acide énanthique d’une pureté d’au moins 95 %, soit 9,50 kg/t de matières grasses butyriques tracées


In the natural state the growing calf at pasture with its mother obtains a high proportion of its protein, essential fatty acids, minerals and vitamins from milk. This bypasses the rumen and is directed through the oesophageal groove directly into the abomasum where it is digested in the same way as milk or other foods of animal origin would be digested by a pig or human.

À l'état naturel, le veau en pâture avec sa mère trouve une proportion importante de ses protéines, acides gras essentiels, minéraux et vitamines dans le lait, lequel contourne le rumen et, via l'œsophage, via directement dans la caillette, où il est digéré de la même façon que le lait ou d'autres aliments d'origine animale chez un porc ou un être humain.


During the manufacture of sour milk cheese, E 500ii sodium hydrogen carbonate is added to the pasteurised milk in order to buffer the acidity caused by the lactic acid to an appropriate pH value, thereby creating the necessary growth conditions for the ripening cultures.

Au cours de la fabrication du fromage au lait aigre, du carbonate acide de sodium (E 500ii) est ajouté au lait pasteurisé afin d'amener le pH de l'acidité causée par l'acide lactique à une valeur appropriée pour créer les conditions de croissance nécessaires à l'affinage.


milk products: products resulting from the application to raw milk of a treatment, such as heat-treated drinking milk, milk powder, whey, butter, cheese, yoghurt (whether or not with acid, salt, spices or fruits added) and re-constituted drinking milk;

"Produits laitiers": produits résultant de l'application d'un traitement au lait cru, tels que le lait de consommation traité thermiquement, le lait en poudre, le petit lait, le beurre, le fromage, le yaourt (avec ou sans ajout d'acidifiant, de sel, d'épices ou de fruits) et le lait de consommation reconstitué.


Although butyric acid (C4) occurring exclusively in milk fats enables quantitative estimations of low to mean amounts of milk fat in vegetable fats to be made, qualitative and quantitative information can hardly be provided in the range of an addition of up to at least 20 % (weight %) foreign fat to pure milk fat because of the large variation of C4 ranging approximately between 3,5 to 4,5 % (weight %).

bien que l'acide butyrique (C 4), présent exclusivement dans les matières grasses lactiques, permette d'effectuer des estimations quantitatives de petites et moyennes quantités de matières grasses lactiques dans les graisses végétales, des informations qualitatives et quantitatives ne peuvent guère être fournies dans l'intervalle d'un ajout d'au moins jusqu'à 20 % de matières grasses étrangères aux matières grasses lactiques pures en raison de la grande variation de C 4, qui va approximativement de 3,5 % à 4,5 %.




Others have searched : acid     dl-lactic acid     p     acetonic acid     acid milk     dairy cow     dairy herd     dehydrated milk     dried milk     dried skim milk     ethylidenelactic acid     freeze-dried milk     lactic acid     lactic-acid milk     milk acid     milk cow     milk flow     milk powder     milk rate     milking barn     milking parlor     milking parlour     milking pen     milking rate     milking room     non-fat dried milk     non-fat dry milk     nonfat dry milk     powdered milk     powdered skim milk     rate of milk flow     rate of milking     skim milk powder     skimmed milk powder     Milk acid     


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Date index: 2022-06-06
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