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Flavoring
Flavoring agent
Flavoured food
Flavoured foodstuff
Flavouring
Flavouring agent
Natural flavor
Natural flavoring
Natural flavoring substance
Natural flavour
Natural flavouring agent
Natural flavouring agent
Natural flavouring substance
Natural flavouring substance
Nature-identical flavoring substance
Nature-identical flavour
Nature-identical flavouring agent
Nature-identical flavouring substance
Nature-identical flavouring substances

Translation of "Natural flavour " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
natural flavouring substance [ natural flavor | natural flavour | natural flavoring | natural flavoring substance ]

substance aromatisante naturelle [ substance aromatique naturelle ]


natural flavouring substance (1) | natural flavouring agent (2)

arôme naturel


natural flavour [ natural flavor ]

arôme naturel [ parfum naturel | flaveur naturelle ]


natural flavouring substance

substance aromatisante naturelle


natural flavouring agent

agent d'aromatisation naturel | matière aromatisante naturelle | substance aromatisante naturelle


nature-identical flavour [ nature-identical flavoring substance | nature-identical flavouring substance | nature-identical flavouring agent ]

substance aromatisante identique aux produits naturels


nature-identical flavouring substance

arôme identique au naturel (1) | substance aromatisante naturelle (2)


nature-identical flavouring substances

substances aromatisantes identiques aux naturelles


flavouring agent | flavoring agent | flavoring | flavouring

aromatisant | agent aromatisant


flavoured food (1) | flavoured foodstuff (2)

denrée alimentaire aromatisée
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
(v) other natural flavouring ingredients to give the product a specific flavour characteristic, and

(v) d’autres ingrédients aromatisants naturels donnant aux produits une saveur caractéristique, et


(c) sauerkraut may be packed with other natural flavouring ingredients to give the product a specific flavour characteristic.

c) la choucroute peut être mise en conserve avec d’autres ingrédients aromatisants naturels pour donner au produit une saveur spécifique caractéristique.


These apply when a flavouring substance or a flavouring preparation is used in food and the food business operator wishes to label these as natural flavourings.

Elles s’appliquent lorsqu’une substance aromatisante ou une préparation aromatisante est utilisée dans un aliment et que l’exploitant du secteur alimentaire souhaite la désigner par les termes «arôme naturel» sur l’étiquetage.


natural flavouring substance’ shall mean a flavouring substance obtained by appropriate physical, enzymatic or microbiological processes from material of vegetable, animal or microbiological origin either in the raw state or after processing for human consumption by one or more of the traditional food preparation processes listed in Annex II. Natural flavouring substances correspond to substances that are naturally present and have been identified in nature.

on entend par «substance aromatisante naturelle» une substance aromatisante obtenue par des procédés physiques, enzymatiques ou microbiologiques appropriés, à partir de matières d’origine végétale, animale ou microbiologique prises en l’état ou après leur transformation pour la consommation humaine par un ou plusieurs des procédés traditionnels de préparation des denrées alimentaires dont la liste figure à l’annexe II. Les substances aromatisantes naturelles correspondent aux substances qui sont naturellement présentes et ont été identifiées dans la nature.


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When less than 95 % of the flavouring component derived from the source referred to has been used and the flavour of the source can still be recognised, the source should be revealed together with a statement that other natural flavourings have been added, for example cacao extract in which other natural flavourings have been added to impart a banana note.

Lorsque moins de 95 % de la partie aromatisante provenant du matériau de base visé dans la désignation de l’arôme est mise en œuvre, et que la flaveur du matériau de base est encore reconnaissable, celui-ci doit être mentionné dans la désignation de l’arôme, avec l’indication que d’autres arômes naturels ont été ajoutés, par exemple de l’extrait de cacao auquel d’autres arômes naturels ont été ajoutés pour obtenir une note aromatique de banane.


3. The termnatural flavouring substance(s)’ may only be used for flavourings in which the flavouring component contains exclusively natural flavouring substances.

3. La désignation «substance(s) aromatisante(s) naturelle(s)» ne peut être utilisée que pour les arômes dont la partie aromatisante se compose exclusivement de substances aromatisantes naturelles.


5. The term ‘natural “food(s) or food category or source(s)” flavouring with other natural flavourings’ may only be used if the flavouring component is partially derived from the source material referred to, the flavour of which can easily be recognised.

5. La désignation «arôme naturel de “denrée(s) ou catégorie de denrées ou matériau(x) source” avec autres arômes naturels» ne peut être utilisée que si la partie aromatisante provient en partie du matériau de base visé, la flaveur de celui-ci étant facilement reconnaissable.


2. The term ‘natural’ for the description of a flavouring may only be used if the flavouring component comprises only flavouring preparations and/or natural flavouring substances.

2. Le qualificatif «naturel» ne peut être utilisé pour désigner un arôme que si l’agent aromatisant se compose exclusivement de préparations aromatisantes et/ou de substances aromatisantes naturelles.


You've replaced some of that butter with artificial flavour, even though you still have some natural flavour, and that is going to be captured by proposed subsection 18.1(2) as well.

Vous remplacez une partie de ce beurre avec une saveur artificielle, même si vous gardez une certaine saveur naturelle, et le produit sera alors visé par le paragraphe 18.1(2).


Similarly, the source of a natural flavour such as a nut will have to be indicated, while it is currently labelled only as “natural flavour”.

Par exemple, il faudra préciser "huile d'arachide". De même, la source d'un arôme naturel, telle qu'une noix, devra être indiquée, alors qu'à présent l'étiquetage mentionne simplement "arôme naturel".




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'Natural flavour' ->

Date index: 2021-05-16
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