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Flavouring substance
Flavouring substance identical to natural substance
Natural flavor
Natural flavoring
Natural flavoring substance
Natural flavour
Natural flavouring agent
Natural flavouring substance
Natural flavouring substance
Naturally-occurring substance
Nature-identical flavoring substance
Nature-identical flavour
Nature-identical flavouring agent
Nature-identical flavouring substance
Nature-identical flavouring substances

Translation of "Natural flavouring substance " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
natural flavouring substance [ natural flavor | natural flavour | natural flavoring | natural flavoring substance ]

substance aromatisante naturelle [ substance aromatique naturelle ]


natural flavouring substance (1) | natural flavouring agent (2)

arôme naturel


natural flavouring substance

substance aromatisante naturelle


natural flavouring substance

substance aromatisante naturelle


nature-identical flavour [ nature-identical flavoring substance | nature-identical flavouring substance | nature-identical flavouring agent ]

substance aromatisante identique aux produits naturels


flavouring substance identical to natural substance

substance aromatisante identique à la naturelle


nature-identical flavouring substance

arôme identique au naturel (1) | substance aromatisante naturelle (2)


nature-identical flavouring substances

substances aromatisantes identiques aux naturelles




naturally-occurring substance

substance d'origine naturelle | substance se trouvant dans la nature
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
(b) substances, and products as defined in Article 3(2)(b) and (d) of Regulation (EC) No 1334/2008 of the European Parliament and of the Council[11] labelled as natural flavouring substances or natural flavouring preparations, in accordance with Articles 15(1)(e) and Article 16 of that Regulation; .

(b) les substances et produits définis à l’article 3, paragraphe 2, points b) et d), du règlement (CE) n° 1334/2008 du Parlement européen et du Conseil[11] classés dans la catégorie des substances aromatisantes naturelles ou des préparations aromatisantes naturelles conformément à l’article 15, paragraphe 1, point e), et à l’article 16 dudit règlement.


(c) may contain any natural flavouring ingredient or any other substance the addition of which to that vegetable is authorized by these Regulations.

c) peuvent contenir tout ingrédient aromatisant naturel ou toute autre substance dont l’addition à ce légume est autorisée en vertu du présent règlement.


natural flavouring substance’ shall mean a flavouring substance obtained by appropriate physical, enzymatic or microbiological processes from material of vegetable, animal or microbiological origin either in the raw state or after processing for human consumption by one or more of the traditional food preparation processes listed in Annex II. Natural flavouring substances correspond to substances that are naturally present and have been identified in nature.

on entend par «substance aromatisante naturelle» une substance aromatisante obtenue par des procédés physiques, enzymatiques ou microbiologiques appropriés, à partir de matières d’origine végétale, animale ou microbiologique prises en l’état ou après leur transformation pour la consommation humaine par un ou plusieurs des procédés traditionnels de préparation des denrées alimentaires dont la liste figure à l’annexe II. Les substances aromatisantes naturelles correspondent aux substances qui sont naturellement présentes et ont été ide ...[+++]


flavouring substances – these are chemically defined substances with flavouring properties such as citral which gives lemon taste to citrus drinks. They can be natural or non-natural.

Les substances aromatisantes: il s’agit de substances chimiquement définies, possédant des propriétés aromatisantes (exemple: le citral, qui confère un goût de citron aux boissons aux agrumes), et qui peuvent être naturelles ou non.


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These apply when a flavouring substance or a flavouring preparation is used in food and the food business operator wishes to label these as natural flavourings.

Elles s’appliquent lorsqu’une substance aromatisante ou une préparation aromatisante est utilisée dans un aliment et que l’exploitant du secteur alimentaire souhaite la désigner par les termes «arôme naturel» sur l’étiquetage.


However, all flavouring substances, whether naturally-occurring or not, smoke flavourings and other flavourings must be evaluated and authorised.

L’ensemble des substances aromatisantes (qu’elles soient ou non d’occurrence naturelle), ainsi que les arômes de fumée et les autres arômes, doivent cependant être évalués et autorisés.


3. The termnatural flavouring substance(s)’ may only be used for flavourings in which the flavouring component contains exclusively natural flavouring substances.

3. La désignation «substance(s) aromatisante(s) naturelle(s)» ne peut être utilisée que pour les arômes dont la partie aromatisante se compose exclusivement de substances aromatisantes naturelles.


Flavouring substances are defined chemical substances, which include flavouring substances obtained by chemical synthesis or isolated using chemical processes, and natural flavouring substances.

Les substances aromatisantes sont des substances chimiques définies, ce qui inclut les substances aromatisantes obtenues par synthèse chimique ou isolées par des procédés chimiques, et les substances aromatisantes naturelles.


2. The term ‘natural’ for the description of a flavouring may only be used if the flavouring component comprises only flavouring preparations and/or natural flavouring substances.

2. Le qualificatif «naturel» ne peut être utilisé pour désigner un arôme que si l’agent aromatisant se compose exclusivement de préparations aromatisantes et/ou de substances aromatisantes naturelles.


Definitions of flavourings (e.g. flavouring substance, flavouring preparation, thermal process flavouring) are clarified and stricter conditions are also introduced for the use of the term “natural” when describing flavourings .

Les définitions des arômes (par exemple, substance aromatisante, préparation aromatisante, arôme obtenu par traitement thermique) sont précisées et des conditions plus strictes sont également introduites pour l’utilisation du terme “naturel” dans la description des arômes.


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