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AMFEP
Agricultural prices
Association of Microbian Food Enzyme Producers
Create a food production plan
Create food production plan
Dependency on food aid
Design food production plan
Develop food policies
Develop food policy
Establish food policy
FAO
Make an artistic food creation
Make artistic food creations
Making artistic food creations
Non-Food Agricultural Price Index
Non-food agricultural produce
Non-food agricultural products
Price of agricultural produce
Produce artistic food creations
Produce food policy
Produce food production plan
Self-sufficiency in agricultural produce
Self-sufficiency in food
UN Food and Agriculture Organisation
United Nations Food and Agriculture Organisation

Translation of "Non-food agricultural produce " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
non-food agricultural produce | non-food agricultural products

produits agricoles non alimentaires


self-sufficiency in food [ dependency on food aid | self-sufficiency in agricultural produce ]

indépendance alimentaire [ autosuffisance alimentaire | dépendance alimentaire | indépendance agroalimentaire ]


Association of Microbial Food Enzyme Producers within Western Europe | Association of Microbian Food Enzyme Producers | AMFEP [Abbr.]

Association des producteurs d'enzymes dans l'Europe de l'Ouest | Association des producteurs d'enzymes microbiennes | AMFEP [Abbr.]


develop food policies | establish food policy | develop food policy | produce food policy

élaborer une politique alimentaire


make an artistic food creation | making artistic food creations | make artistic food creations | produce artistic food creations

réaliser des créations culinaires artistiques


Institute for research on storage,handling and processing of agricultural produce | Institute for storage and processing of agricultural produce

Institut de recherches sur la conservation et la transformation des produits agricoles


Non-Food Agricultural Price Index

Indice des prix des produits agricoles non alimentaires


price of agricultural produce [ Agricultural prices(ECLAS) ]

prix des produits agricoles


design food production plan | produce food production plan | create a food production plan | create food production plan

élaborer un plan de production de denrées alimentaires


FAO [ UN Food and Agriculture Organisation | United Nations Food and Agriculture Organisation ]

FAO [ Organisation des Nations unies pour l'alimentation et l'agriculture ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Cautions against over-reliance on producing non-food agricultural commodities rather than food, in particular biofuel feed stocks, in initiatives financed by NAFSN, in which the production of such commodities can have a detrimental impact on food security and on the food sovereignty of participating countries.

préconise de ne pas privilégier de manière excessive la production de matières premières agricoles non alimentaires, en particulier de matières premières destinées à la fabrication de biocarburants, au détriment de denrées alimentaires dans le cadre des initiatives financées par la NASAN, étant donné que la production de ces matières premières peut avoir des effets préjudiciables sur la sécurité alimentaire et la souveraineté alimentaire des pays participants.


EUROVOC descriptor: agricultural production agricultural product aid to agriculture price of agricultural produce security of supply peripheral region regional aid

Descripteur EUROVOC: production agricole produit agricole aide à l'agriculture prix des produits agricoles sécurité d'approvisionnement région périphérique aide régionale


The total daily feed comprises at least 80 % of food substances produced in the geographical area. Local agricultural resources are not sufficient to meet all the animals' needs.

La ration alimentaire totale journalière comporte au minimum 80 % d’aliments produits sur l’aire géographique, les ressources agricoles de la zone ne permettant pas de couvrir l’intégralité des besoins des animaux.


Since forest owners are, in many cases, agricultural producers, the training and counselling services they receive are likely to concern both the agricultural and forestry part of their enterprise and the rules applicable to aid for training and consultancy in agriculture should also apply to forestry.

Dans la mesure où les propriétaires forestiers sont souvent des producteurs agricoles et où, par conséquent, les services de formation et de conseil qu'ils reçoivent peuvent concerner tant la partie agricole que sylvicole de leurs activités, les règles applicables à l'aide à la formation et au conseil en matière agricole s'appliqueront également à la sylviculture.


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There are around 14 million primary agricultural producers and 25 million food businesses operating along the EU agri-food chain.

Dans l’UE, le secteur primaire compte environ 14 millions d’exploitants, et l’ensemble de la filière agroalimentaire 25 millions d’entreprises.


Additionally, the accompanying document "Analysis on price transmission along the food chain in the EU" of the Commission Communication "A better Functioning Food Chain in Europe"[22] identifies for the period 2007 - 2009 a rather low and asymmetric transmission of prices from agricultural producers to consumers in the analysed markets (e.g., pork and dairy), which could be due, in part, to possible imbalances in bargaining power and/or anti-competitive practices in the food chain.

En outre, le document intitulé «Analysis on price transmission along the food chain in the EU» (Analyse de la transmission des prix dans la chaîne alimentaire dans l'UE) accompagnant la communication de la Commission «Une chaîne d'approvisionnement alimentaire plus performante en Europe»[22] constate, pour la période 2007-2009, une transmission assez faible et asymétrique des prix entre producteurs agricoles et consommateurs sur les marchés étudiés (par ex. la viande de porc et les produits laitiers) qui serait, en partie, due à de po ...[+++]


2. Food information law shall aim to achieve in the Community the free movement of food legally produced and marketed, taking into account, where appropriate, the need to protect the legitimate interests of producers and to promote the production of quality products.

2. La législation concernant l’information sur les denrées alimentaires vise à établir dans la Communauté la libre circulation des denrées alimentaires légalement produites et commercialisées, compte tenu, le cas échéant, de la nécessité de protéger les intérêts légitimes des producteurs et de promouvoir la fabrication de produits de qualité.


the effect on health of novel foods, organic produce, functional foods, products containing genetically modified organisms (GMOs) and products of biotechnology.

incidences sur la santé des aliments nouveaux, des produits provenant de l'agriculture biologique, des aliments fonctionnels, des produits contenant des organismes génétiquement modifiés (OGM) et de la biotechnologie.


The Commission will also clarify the provisions governing the labelling of novel food, and, in particular, products derived from genetically modified organisms, and will take an initiative with regard to the labelling of additives produced through genetic engineering and to the labelling of food and food ingredients produced without genetic engineering (so-called "GMO-free food").

La Commission clarifiera également les dispositions régissant l'étiquetage des nouveaux aliments et, en particulier, des produits dérivés d'organismes génétiquement modifiés et prendra une initiative en ce qui concerne l'étiquetage des additifs produits par génie génétique et l'étiquetage des aliments et ingrédients alimentaires produit sans faire appel au génie génétique (aliments dits "sans OGM").


(9) Whereas, in particular, drawing on the approach taken in Article 8 of Regulation (EC) No 258/97, it is necessary to ensure that the final consumer is informed of any characteristic or food property, such as composition, nutritional value or nutritional effects or the intended use of the food, which renders a food or food ingredient no longer equivalent to an existing food or food ingredient; whereas, for that purpose, foods and food ingredients produced from genetically modified soya beans or from genetically modified maize which ...[+++]

(9) considérant notamment, suivant l'approche exposée à l'article 8 du règlement (CE) n° 258/97, qu'il est nécessaire de veiller à ce que le consommateur final soit informé de toute caractéristique ou propriété d'un aliment, telle que sa composition, sa valeur nutritive ou ses effets nutritionnels, ou l'usage auquel il est destiné, faisant que cet aliment ou ingrédient alimentaire n'est plus équivalent à un aliment ou ingrédient alimentaire existant; que, à cet effet, les aliments et ingrédients alimentaires produits à partir de fèves de soja génétiquement modifiées ou de maïs génétiquement modifié qui ne sont pas équivalents à leurs ho ...[+++]


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