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Advisory Committee on Food Safety Assessment
FPT FSBT Committee
FPTAFIC Sub-Committee on On-Farm Food Safety
NSCFS
Norwegian Scientific Committee for Food Safety
SCCS
SCF
Scientific Committee for Food
Scientific Committee on Consumer Safety
Scientific Committee on Food

Translation of "Norwegian Scientific Committee for Food Safety " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
Norwegian Scientific Committee for Food Safety | NSCFS [Abbr.]

Comité scientifique norvégien pour la sécurité des aliments | NSCFS [Abbr.]


Scientific Committee for Food | Scientific Committee on Food | SCF [Abbr.]

Comité scientifique de l'alimentation humaine | CSAH [Abbr.] | SCF [Abbr.]


Scientific Committee on Consumer Safety | SCCS [Abbr.]

Comité scientifique pour la sécurité des consommateurs | CSSC [Abbr.]


Federal-Provincial-Territorial Food Safety, Biosecurity and Traceability Committee [ FPT Food Safety, Biosecurity and Traceability Committee | FPT FSBT Committee ]

Comité fédéral-provincial-territorial sur la salubrité, la biosécurité et la traçabilité des aliments [ Comité FPT sur la salubrité, la biosécurité et la traçabilité des aliments | Comité FPT SBTA ]


FPTAFIC Sub-Committee on On-Farm Food Safety

Sous-comité pour la salubrité des aliments à la ferme du CFPTIA


Advisory Committee on Food Safety Assessment

Comité consultatif de l'appréciation de l'innocuité des denrées alimentaires
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Scientific Opinion of the Scientific Committee on Food Safety, Animal Health and Welfare and Environmental Impact of Animals derived from Cloning by Somatic Cell Nucleus Transfer (SCNT) and their Offspring and Products Obtained from those Animals [http ...]

Avis scientifique du comité scientifique intitulé "Food Safety, Animal Health and Welfare and Environmental Impact of Animals derived from Cloning by Somatic Cell Nucleus Transfer (SCNT) and their Offspring and Products Obtained from those Animals" [Sécurité des aliments, santé et bien-être des animaux, incidences sur l'environnement des animaux issus du clonage par transfert nucléaire de cellules somatiques (T ...[+++]


Scientific Opinion of the Scientific Committee on Food Safety, Animal Health and Welfare and Environmental Impact of Animals derived from Cloning by Somatic Cell Nucleus Transfer (SCNT) and their Offspring and Products Obtained from those Animals [http ...]

Avis scientifique du comité scientifique intitulé "Food Safety, Animal Health and Welfare and Environmental Impact of Animals derived from Cloning by Somatic Cell Nucleus Transfer (SCNT) and their Offspring and Products Obtained from those Animals" [Sécurité des aliments, santé et bien-être des animaux, incidences sur l'environnement des animaux issus du clonage par transfert nucléaire de cellules somatiques (T ...[+++]


Scientific Opinion of the Scientific Committee on Food Safety, Animal Health and Welfare and Environmental Impact of Animals derived from Cloning by Somatic Cell Nucleus Transfer (SCNT) and their Offspring and Products Obtained from those Animals [http ...]

Avis scientifique du comité scientifique intitulé "Food Safety, Animal Health and Welfare and Environmental Impact of Animals derived from Cloning by Somatic Cell Nucleus Transfer (SCNT) and their Offspring and Products Obtained from those Animals" [Sécurité des aliments, santé et bien-être des animaux, incidences sur l'environnement des animaux issus du clonage par transfert nucléaire de cellules somatiques (T ...[+++]


(2) Council Directive 93/5/EEC aims to ensure the smooth running of the Scientific Committee on Food by promoting the scientific support from the Member States to that Committee and by organising cooperation with the relevant national bodies on scientific issues regarding the safety of foodstuffs.

(2) La directive 93/5/CEE du Conseil a pour but de garantir le bon fonctionnement du comité scientifique de l'alimentation humaine en encourageant les États membres à apporter leur appui scientifique audit comité et en organisant la coopération avec les instances nationales compétentes autour des questions scientifiques ayant trait à la sécurité des denrées alimentaires.


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Phytosterols, phytostanols and their esters have been previously evaluated by several scientific authorities, including the Scientific Committee for Food, the Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives and the European Food Safety Authority and are approved for use in various foods within the Union at levels of intake of u ...[+++]

Les phytostérols, les phytostanols et leurs esters ont été précédemment évalués par plusieurs autorités scientifiques, dont le comité scientifique de l’alimentation humaine, le comité mixte FAO/OMS d’experts sur les additifs alimentaires et l’EFSA, qui ont approuvé leur utilisation dans divers aliments disponibles dans l’Union à des niveaux de consommation allant jusqu’à 3 g/jour.


Since 1999, the Scientific Committee on Food and subsequently the European Food Safety Authority (hereinafter referred to as the Authority) established by Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety ...[+++]

Depuis 1999, le comité scientifique de l’alimentation humaine, puis l’Autorité européenne de sécurité des aliments (ci-après dénommée «l’Autorité») instituée par le règlement (CE) no 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l’Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires (6), ont émis des avis sur diverses substances, naturellement présentes dans les matériaux de base des arômes et des ingrédient ...[+++]


At the request of the Commission, aspartame has been re-evaluated by the Scientific Committee on Food in collaboration with the British and French Food Safety Authorities.

À la demande de la Commission, l’aspartame a été réévalué par le Comité scientifique de l’alimentation humaine en collaboration avec les autorités britannique et française pour la sécurité des aliments.


(5) Food additives, if prepared by production methods or starting materials significantly different from those evaluated by the Scientific Committee for Food, or if different from those mentioned in this Directive, should be submitted for safety evaluation by the Scientific Committee for Food with emphasis on the purity criteria ...[+++]

(5) Les additifs alimentaires, s'ils sont issus de méthodes de production ou de matières premières significativement différentes de celles couvertes par l'évaluation du comité scientifique de l'alimentation humaine ou s'ils diffèrent de ceux mentionnés dans la présente directive, devraient être soumis audit comité en vue d'une évaluation de leur sécurité, une attention particulière étant accordée aux critères de pureté.


(5) In the light of the large number of flavouring substances in the register and the deadline set by the Regulation by which a list of authorised flavouring substances shall be adopted, the evaluation programme should not waste scientific resources and, therefore, make use of safety assessments already performed by the Committee of Experts on Flavouring Substances of the Council of Europe (CEFS), the Scientific Com ...[+++]

(5) Étant donné le grand nombre de substances figurant dans le répertoire et la date limite fixée par le règlement pour l'adoption d'une liste des substances aromatisantes autorisées, il conviendra de mener le programme d'évaluation en évitant le gaspillage des ressources scientifiques et, par conséquent, d'utiliser les évaluations de la sécurité déjà réalisées par le comité d'experts sur les matières aromatisantes du Conseil de l' ...[+++]


- the members of the Scientific Committee for Food and the experts chosen by that Committee to assist it, bound by the obligation of professional secrecy under Article 214 of the EC Treaty and/or Article 11 of Commission Decision 97/579/EC of 23 July 1997 setting up scientific committees in the field of consumer health and food safety (4),

- les membres du comité scientifique de l'alimentation humaine ainsi que les experts choisis par ledit comité pour l'assister, tenus par le secret professionnel en vertu de l'article 214 du traité et/ou de l'article 11 de la décision 97/579/CE de la Commission du 23 juillet 1997 instituant des comités scientifiques dans le domaine de la santé des consommateurs et de la sûreté alimentaire (4),




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'Norwegian Scientific Committee for Food Safety' ->

Date index: 2021-06-13
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