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Automatic machinery safety shut down control
Axle stand
Cooling-down period
Emergency shut-down system
Jack stand
LG down lock safety cylinder
Landing-gear down lock safety cylinder
Positioning screw jack
Safety shut-down system
Safety stand
Safety stand down
Stand down
Stand on the down-wind side
Standing-off
Taking-down period
Undercarriage down lock safety cylinder

Traduction de «Safety stand down » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous


emergency shut-down system | safety shut-down system

système d'arrêt de sécurité | système d'arrêt d'urgence


jack stand [ axle stand | safety stand ]

chandelle [ support de sécurité | trétreau ]


jack stand | safety stand | positioning screw jack

chandelle | tréteau


automatic machinery safety shut down control

commande automatique d'arrêt de sécurité des machines




landing-gear down lock safety cylinder | LG down lock safety cylinder | undercarriage down lock safety cylinder

vérin de sécurité de verrouillage de bas


conduct safety checks before moving aircraft onto stand | undertake safety checks before moving aircraft onto stand | perform necessary checks before moving aircraft onto stand | undertake necessary checks before moving aircraft onto stand

effectuer les vérifications nécessaires avant de mettre un avion en position


cooling-down period | standing-off | taking-down period

braise | tisefroid


TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Under the new comitology rules, the Commission will for the first time have to be assisted by the section of the Standing Committee on Plants, Animals, Food and Feed responsible for toxicological safety of the food chain, dealing with radioactive contamination of food and feed referred to in Article 58(1) of Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principl ...[+++]

En vertu de la nouvelle comitologie, pour la première fois, la Commission doit être assistée par la section "sécurité toxicologique de la chaîne alimentaire" du comité permanent des végétaux, des animaux, des denrées alimentaires et des aliments pour animaux, qui s'occupe de la contamination radioactive des denrées alimentaires et des aliments pour animaux visée à l'article 58, paragraphe 1, du règlement (CE) nº 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l'Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant ...[+++]


Once the relevant standards are available, and provided that the Commission decides to publish their reference in the Official Journal, according to the procedure laid down in Article 4(2) of Directive 2001/95/EC, bath rings, bathing aids and bath tubs (whether or not combined with stands) manufactured in compliance with such standards should be presumed to conform to the general safety requirement of Directive 2001/95/EC, as far a ...[+++]

Lorsque les normes en question ont été élaborées, et sous réserve que la Commission décide d’en publier les références au Journal officiel, conformément à la procédure fixée à l’article 4, paragraphe 2, de la directive 2001/95/CE, les anneaux de bain, les aides au bain et les baignoires (posées ou non sur des supports), fabriqués dans le respect de ces normes, sont supposés conformes à l’obligation générale de sécurité visée dans la directive 2001/95/CE, pour ce qui concerne les exigences de sécurité couvertes par lesdites normes.


1. The Commission shall be assisted by the Standing Committee on the Food Chain and Animal Health set up pursuant to Article 58 of Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety (9), hereinafter referred to as ‘the Committe ...[+++]

1. La Commission est assistée par le comité permanent de la chaîne alimentaire et de la santé animale institué par l'article 58 du règlement (CE) no 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l'Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires (9), ci-après dénommé le «comité».


1. The Commission shall be assisted by the Standing Committee on the Food Chain and Animal Health set up pursuant to Article 58 of Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety (9).

1. La Commission est assistée par le comité permanent de la chaîne alimentaire et de la santé animale institué par l'article 58 du règlement (CE) no 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l'Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires (9).


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2. When laying down the guidelines referred to in paragraph 1, the Commission may consult the Standing Group on Promotion of Agricultural Products of the Advisory Committee on Agricultural Product Health and Safety, and shall also establish close cooperation internally between its relevant services, with the active involvement of those responsible for public health, with a view to drawing up the above strategy ".

"2. Dans le cadre de l'établissement de la stratégie visée au paragraphe 1, la Commission peut consulter le groupe permanent "Promotion des produits agricoles" du comité consultatif "Qualité et Santé de la production agricole" et établit une coopération étroite au niveau interne entre les différents services compétents, avec la participation active des services responsables de la santé publique en vue d'élaborer la stratégie susmentionnée".


1. The Commission shall be assisted by the Standing Committee on the Food Chain and Animal Health, set up by Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety (12) (the Committee).

1. La Commission est assistée par le comité permanent de la chaîne alimentaire et de la santé animale institué par le règlement (CE) no 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l’Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires (12) (ci-après dénommé «comité»).


(32) To take account of technical and scientific progress, close and effective cooperation should be ensured between the Commission and the Member States within the Standing Committee set up by Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority, and laying down procedures in matt ...[+++]

(32) Pour tenir compte des progrès techniques et scientifiques, il convient d'assurer une coopération étroite et efficace entre la Commission et les États membres au sein du comité permanent institué par le règlement (CE) nº 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l'Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires .


(32) To take account of technical and scientific progress, close and effective cooperation should be ensured between the Commission and the Member States within the Standing Committee set up by Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority, and laying down procedures in matt ...[+++]

(32) Pour tenir compte des progrès techniques et scientifiques, il convient d'assurer une coopération étroite et efficace entre la Commission et les États membres au sein du comité permanent institué par le règlement (CE) n° 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l'Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires(19).


The Commission should be assisted by the Standing Committee on the Food Chain and Animal Health set up by Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority, and laying down procedures in matters of food safety ,

La Commission doit être aidée par le comité permanent de la chaîne alimentaire et de la santé animale institué par le règlement (CE) n° 178/2002 du Parlement européen et du Conseil, du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l'Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires .


1. The Commission shall be assisted by the Standing Committee on the Food Chain and Animal Health set up under Article 58 of Regulation (EC) No ../.. laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Authority, and laying down procedures in matters of food safety.

1. La Commission est assistée par le comité permanent pour la chaîne alimentaire et la santé animale institué par l'article 58 du règlement ././CE (établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaires, instituant l'Autorité alimentaire européenne et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires).




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Date index: 2023-07-08
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