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British Commonwealth Scientific Committee
CREST
CSC
Commonwealth Science Council
Commonwealth Scientific Committee
EC scientific committee
NSCFS
Nordic Committee of Senior Officials on Food Questions
Nordic Committee on Food Questions
Norwegian Scientific Committee for Food Safety
SCCNFP
SCF
Scientific Committee for Food
Scientific Committee on Food
Scientific and Technical Research Committee
Scientific committee
Standing Nordic Committee on Food

Translation of "Scientific Committee for Food " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
Scientific Committee for Food | Scientific Committee on Food | SCF [Abbr.]

Comité scientifique de l'alimentation humaine | CSAH [Abbr.] | SCF [Abbr.]


Norwegian Scientific Committee for Food Safety | NSCFS [Abbr.]

Comité scientifique norvégien pour la sécurité des aliments | NSCFS [Abbr.]


Scientific Committee for Cosmetic Products and Non-food Products intended for Consumers | Scientific Committee on Cosmetic Products and Non-Food Products intended for Consumers | SCCNFP [Abbr.]

Comité scientifique des produits cosmétiques et des produits non alimentaires destinés aux consommateurs | SCCNFP [Abbr.]


scientific committee (EU) [ EC scientific committee ]

comité scientifique (UE) [ comité scientifique (CE) ]


Scientific Committee on Food

Comité scientifique de l'alimentation humaine


Nordic Committee of Senior Officials on Food Questions [ Nordic Committee on Food Questions | Standing Nordic Committee on Food | Permanent Nordic Committee on Food and Nutrition Policy ]

Nordic Committee of Senior Officials on Food Questions [ Nordic Committee on Food Questions | Standing Nordic Committee on Food | Permanent Nordic Committee on Food and Nutrition Policy ]


Commonwealth Science Council [ CSC | Commonwealth Scientific Committee | British Commonwealth Scientific Committee | Standing Committee of the British Commonwealth Scientific Official Conference ]

Comité scientifique du Commonwealth [ CSC | Commonwealth Scientific Committee | Comité scientifique du Commonwealth britannique | Comité permanent de la British Commonwealth Scientific Official Conference ]


Scientific and Technical Research Committee [ CREST ]

comité de la recherche scientifique et technique [ CREST ]


Steering Committee for Federal Food Inspector Examinations

Comité directeur des examens du diplôme fédéral d'inspecteur des denrées alimentaires


Steering Committee for Federal Food Chemist Examinations

Comité directeur des examens fédéraux de chimiste pour l'analyse des denrées alimentaires
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Phytosterols, phytostanols and their esters have been previously evaluated by several scientific authorities, including the Scientific Committee for Food, the Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives and the European Food Safety Authority and are approved for use in various foods within the Union at levels of intake of up to 3 g/day.

Les phytostérols, les phytostanols et leurs esters ont été précédemment évalués par plusieurs autorités scientifiques, dont le comité scientifique de l’alimentation humaine, le comité mixte FAO/OMS d’experts sur les additifs alimentaires et l’EFSA, qui ont approuvé leur utilisation dans divers aliments disponibles dans l’Union à des niveaux de consommation allant jusqu’à 3 g/jour.


Reports of the Scientific Committee for Food, 32nd series, Opinion of the Scientific Committee for Food on ‘The potential risk to health presented by lead in food and drink’, p. 7, [http ...]

Rapports du comité scientifique de l’alimentation humaine, 32e série. Avis du comité scientifique de l’alimentation humaine «The potential risk to health presented by lead in food and drink», p. 7-8, [http ...]


Reports of the Scientific Committee for Food, 32nd series, Opinion of the Scientific Committee for Food on ‘The potential risk to health presented by lead in food and drink’, p. 7, [http ...]

Rapports du comité scientifique de l’alimentation humaine, 32e série. Avis du comité scientifique de l’alimentation humaine «The potential risk to health presented by lead in food and drink», p. 7-8, [http ...]


Reports of the Scientific Committee for Food, 38th series, Opinion of the Scientific Committee for Food on nitrates and nitrite, p. 1, [http ...]

Rapports du comité scientifique de l’alimentation humaine, 38e série. Avis du comité scientifique de l’alimentation humaine sur les nitrates et le nitrite, p. 1-33, [http ...]


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1. Every reference in Community legislation to the Scientific Committee on Food, the Scientific Committee on Animal Nutrition, the Scientific Veterinary Committee, the Scientific Committee on Pesticides, the Scientific Committee on Plants and the Scientific Steering Committee shall be replaced by a reference to the European Food Safety Authority.

1. Dans la législation communautaire, toutes les références au Comité scientifique de l'alimentation, au Comité scientifique de l'alimentation animale, au Comité scientifique vétérinaire, au Comité scientifique des pesticides, au Comité scientifique des plantes et au Comité scientifique directeur sont remplacées par une référence à l'Autorité européenne de sécurité des aliments.


An opinion of the Scientific Committee on Animal nutrition (SCAN) on the "Dioxin contamination of feedingstuffs and their contribution to the contamination of food of animal origin" has been adopted on 6 November 2000 and an opinion of the Scientific Committee on Food (SCF) on the "Risk assessment of dioxins and Dioxin-like PCBs in Food" has been adopted on 30 May 2001; this latter is an update based on new scientific information ...[+++]

Un avis du Comité scientifique de l'alimentation animale (CSAA) sur la contamination des aliments pour animaux par les dioxines et leur rôle dans la contamination des denrées d'origine animale a été adopté le 6 novembre 2000 et un avis du Comité scientifique de l'alimentation humaine (CSAH) sur l'évaluation des risques des dioxines et des PCB de type dioxine dans l'alimentation a été adopté le 30 mai 2001. Ce dernier est une mise à jour fondée sur les nouveaux éléments scientifiques disponibles depuis l'adoption, le 22 novembre 2000, ...[+++]


Today's proposals are based on the opinions of the Scientific Committee for Food (SCF) and the Scientific Committee for Animal Nutrition (SCAN) who have been requested by the Commission to assess the risks for public health arising from the presence of dioxins and PCBs in food and feed.

Les propositions actuelles se fondent sur les avis du comité scientifique de l'alimentation humaine (CSAH) et du comité scientifique de l'alimentation animale (CSAA), à qui la Commission a demandé d'évaluer les risques pour la santé publique découlant de la présence de dioxines et de PCB de type dioxine dans les denrées alimentaires et les aliments pour animaux.


After initial examination by the Commission services, the Commission requested the opinion of the three Scientific Committees which had originally evaluated the safety of the product in question (Scientific Committee for Food, Scientific Committee for Animal Nutrition, and Scientific Committee on Pesticides).

Après examen initial par ses services, la Commission a demandé l'avis des trois Comités scientifiques qui avaient initialement évalué la sécurité du produit en question (le Comité scientifique de l'alimentation humaine, le comité scientifique de l'alimentation animale, et le comité scientifique des pesticides).


Following the Opinion of three Scientific Committees (Scientific Committee for Food, Scientific Committee for Animal Nutrition, and Scientific Committee on Pesticides), the Commission today decided to submit to the Regulatory Committee under Directive 90/220/EEC Council Directive 90/220/EEC on the deliberate release into the environment of genetically modified organisms (OJ L117, 8.5.1990). draft Commission Decisions requiring the three Member States to repeal their ban on GMO maize.

Après consultation de l'avis de trois comités scientifiques (comité scientifique de l'alimentation humaine, comité scientifique de l'alimentation animale et comité scientifique des pesticides), la Commission a décidé ce jour de soumettre au comité de réglementation institué par la directive 90/220/CEE Directive 90/220/CEE du Conseil relative à la dissémination volontaire d'organismes génétiquement modifiés dans l'environnement (JO n° L 117 du 8.5.1990). des propositions de décisions de la Commission intimant aux t ...[+++]


The committees which are to be consulted are: The Scientific Committee on Food, The Scientific Committe on Animal Nutrition and The Scientific Committee for Pesticides.

Les comités qui seront consultés sont : le comité scientifique sur l'alimentation, le comité scientifique sur l'alimentation animale et le comité scientifique sur les pesticides.


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