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4.7
Access to food
Assessment of food supply
Assure refrigeration of food in the supply chain
Cultural customs on food preparation
Cultural customs on food provision
Cultural customs on food supplies
Ensure refrigeration of food in the supply chain
Ensure refrigeration of food within the supply chain
Ensure the refrigeration of food in the supply chain
Food availability
Food chain
Food insecurity
Food preparation cultural customs
Food reserves
Food resources
Food security
Food supply
Food supply chain
Food utilisation
Provide drinks and food
Provide food and beverages
Provide food and drink service
Rumination disorder of infancy
Stability of food supply
Stability of supply
Supply food and beverages to passengers
Supply of food

Traduction de «Stability food supply » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
food security [4.7] [ access to food | food availability | food insecurity | food utilisation | stability of food supply ]

sécurité alimentaire [4.7] [ disponibilité alimentaire | insécurité alimentaire | sécurité alimentaire quantitative | stabilité de l’approvisionnement alimentaire | suffisance alimentaire ]


food resources [ food reserves | food supply | Food security(STW) | food reserves(UNBIS) | food supply(UNBIS) ]

ressource alimentaire [ disponibilité alimentaire | réserve alimentaire ]


Definition: A feeding disorder of varying manifestations usually specific to infancy and early childhood. It generally involves food refusal and extreme faddiness in the presence of an adequate food supply, a reasonably competent caregiver, and the absence of organic disease. There may or may not be associated rumination (repeated regurgitation without nausea or gastrointestinal illness). | Rumination disorder of infancy

Définition: Trouble de l'alimentation caractérisé par des manifestations variées, habituellement spécifique de la première et de la deuxième enfance. Il implique en général un refus alimentaire et des caprices alimentaires excessifs, alors que la nourriture est appropriée, que l'entourage est adéquat, et qu'il n'y a pas de maladie organique. Le trouble peut s'accompagner d'une rumination (d'une régurgitation répétée de nourriture non accompagnée de nausées ou d'une maladie gastro-intestinale). | Mérycisme de l'enfance


food supply | supply of food

approvisionnement alimentaire


cultural customs on food supplies | food preparation cultural customs | cultural customs on food preparation | cultural customs on food provision

habitudes culturelles de préparation des repas | traditions alimentaires


Assessment of food supply

évaluation de l'apport alimentaire


food chain | food supply chain

chaîne agroalimentaire | chaîne alimentaire | chaîne d’approvisionnement alimentaire | filière alimentaire




assure refrigeration of food in the supply chain | ensure the refrigeration of food in the supply chain | ensure refrigeration of food in the supply chain | ensure refrigeration of food within the supply chain

assurer la réfrigération de denrées alimentaires dans la chaîne d’approvisionnement


provide food and drink service | supply food and beverages to passengers | provide drinks and food | provide food and beverages

fournir des aliments et des boissons
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
This has a far-reaching impact on public education, waste management, housing and property prices, on amenities such as electricity and water supplies, on food prices and wages, and on overall stability.

Elle a une incidence considérable sur l’enseignement public, la gestion des déchets, les prix des logements et de l’immobilier, les équipements tels que les réseaux d’approvisionnement en électricité ou en eau, les prix des denrées alimentaires et les salaires, ainsi que sur la stabilité générale.


To achieve food security we must address the availability of food, the stability of the food supply, and the access to food.

Pour parvenir à la sécurité alimentaire, nous devons nous pencher sur la disponibilité de la nourriture, la stabilité de l'offre de nourriture et l'accès à la nourriture.


To achieve food security we must address the availability of food, the stability of the food supply, and the access to food.

Pour parvenir à la sécurité alimentaire, nous devons nous pencher sur la disponibilité de la nourriture, la stabilité de l'offre de nourriture et l'accès à la nourriture.


12. Notes that the global energy crisis and increasing energy prices will drive agricultural production costs up, leading to rising food prices and increasing market price volatility for both farmers and consumers, which will have a detrimental effect on the stability of food supply and will seriously constrain the ability to maintain and increase current production levels; considers, however, that energy self-sufficiency for the agriculture and forestry sectors could increase its sustainability;

12. souligne que la crise énergétique mondiale et la hausse des prix de l'énergie pousseront les coûts de la production agricole vers le haut, provoquant une hausse des prix des denrées alimentaires ainsi qu'une augmentation de la volatilité des prix sur les marchés à la fois pour les agriculteurs et les consommateurs, ce qui aura des répercussions négatives sur la stabilité de l'approvisionnement alimentaire et exercera une lourde pression sur la capacité de maintenir et d'intensifier les niveaux de production actuels; estime cepend ...[+++]


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12. Notes that the global energy crisis and increasing energy prices will drive agricultural production costs up, leading to rising food prices and increasing market price volatility for both farmers and consumers, which will have a detrimental effect on the stability of food supply and will seriously constrain the ability to maintain and increase current production levels; considers, however, that energy self-sufficiency for the agriculture and forestry sectors could increase its sustainability;

12. souligne que la crise énergétique mondiale et la hausse des prix de l'énergie pousseront les coûts de la production agricole vers le haut, provoquant une hausse des prix des denrées alimentaires ainsi qu'une augmentation de la volatilité des prix sur les marchés à la fois pour les agriculteurs et les consommateurs, ce qui aura des répercussions négatives sur la stabilité de l'approvisionnement alimentaire et exercera une lourde pression sur la capacité de maintenir et d'intensifier les niveaux de production actuels; estime cepend ...[+++]


Question No. 578 Ms. Jinny Jogindera Sims: With regard to the planned reductions in departmental spending for the International Assistance Envelope announced in Budget 2012, for the each of the fiscal years between 2012-2013 and 2014-2015: (a) what is the total dollar amount of reductions in official development assistance; (b) what is the total dollar amount of reductions in non-official development assistance; (c) what is the total dollar amount of reductions to administrative costs at the Canadian International Development Agency (CIDA); (d) when will the restructuring plans for CIDA be announced; (e) what is total dollar amount of reductions to each of the 2011-2012 countries of focus; (f) what is the total dollar amount of reducti ...[+++]

Question n 578 Mme Jinny Jogindera Sims: En ce qui concerne les réductions prévues dans les dépenses ministérielles au titre de l’enveloppe de l’aide internationale et annoncées dans le budget 2012, pour chaque exercice allant de 2012-2013 à 2014-2015: a) quel est le total en argent des réductions de l’aide publique au développement; b) quel est le total en argent des réductions de l’aide autre que l’aide publique au développement; c) quel est le total en argent des réductions touchant les coûts administratifs de l’Agence canadienne de développement international (ACDI); d) quand les plans de restructuration de l’ACDI seront-ils annoncés; e) quel est le total en argent des réductions applicables à chacun des pays d’action convergente de ...[+++]


23. Calls on the Commission to raise the issue of the need to dedicate a major part of the EU-US development aid budget to agricultural research and training and exchange of best practice for farmers, in order to further develop efficient, sustainable crop systems, such as crop rotation and mixed cultivation of crops, and participatory, locally adapted, non-GMO (genetically modified organism) plant and animal breeding in order to create stability in local food supply and sound farming systems with low energy input in the long term;

23. demande à la Commission de soulever la question de la nécessité d'affecter une part importante du budget consacré par l'Union européenne et les États-Unis à l'aide au développement à la recherche et à la formation agricoles ainsi qu'à l'échange des meilleures pratiques entre agriculteurs, afin de développer plus avant des méthodes culturales durables et performantes telles que l'assolement, les cultures mixtes et la sélection animale et végétale participative, adaptée à la réalité locale et sans organismes génétiquement modifiés, dans le but de garantir la stabilité de l'approvisionnement local en denrées alimentaires et de mettre en ...[+++]


16. Calls on the Commission to raise the issue of the need to dedicate a major part of the EU/US development aid budget to agricultural research and training and exchange of best practice for farmers, in order to promote regional and local market-orientated production and further to develop efficient, sustainable crop systems, such as crop rotation and mixed cultivation of crops, and participatory, locally adapted, non-GMO plant and animal breeding in order to create stability in local food supply and sound farming systems with low energy input in the long term;

16. demande à la Commission de soulever la question de la nécessité d'affecter une part importante du budget UE-EU d'aide au développement à la recherche et à la formation agricoles ainsi qu'à l'échange des meilleures pratiques entre agriculteurs, afin de promouvoir une production tournée vers les marchés tant locaux que régionaux et de développer plus avant des méthodes culturales durables et performantes telles que l'assolement, les cultures mixtes et la sélection animale et végétale participative, adaptée à la réalité locale et sans organismes génétiquement modifiés, dans le but de garantir la stabilité de l'approvisionnement local en ...[+++]


The government is working toward a growing, competitive, market oriented agriculture and agri-food industry, one that is profitable, responsive to changing needs of domestic and international customers and less dependent on subsidization; one that contributes to the well-being of all Canadians and the quality of life in rural Canada and one that generates farm financial security, environmental stability and a safe and high quality food supply.

Le gouvernement s'efforce de favoriser un secteur agricole et agroalimentaire en croissance, compétitif et axé sur le marché, un secteur qui soit rentable, à l'écoute des besoins changeants de la clientèle canadienne et internationale, moins dépendante des subventions, un secteur qui contribue au bien-être de tous les Canadiens et à la qualité de vie dans le Canada rural, qui assure la sécurité financière des agriculteurs, préserve la qualité de l'environnement et garantit un approvisionnement en denrées alimentaires saines et de haute qualité.


Community aid, in the form of medical and food supplies, will focus on: - improving the diet of malnourished children under five; - bolstering existing health structures (supply of medicines, resources to boost the basic immunization programme, training and guidance); - stabilizing the living conditions of the most vulnerable groups of the population through the provision of extra food supplies.

L'aide, de nature médicale et nutritionnelle, prévoit: - la récupération nutritionnelle des enfants malnutris en-dessous de 5 ans, - un soutien aux structures de santé (par un apport en médicaments, un renforcement du programme élémentaire de vaccination, une formation et une supervision), - une stabilisation des conditions de vie des populations les plus vulnérables par la fourniture d'un supplément nutritionnel.


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