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Cacao
Cacao bean
Cacao mass
Cacao-seed
Chocolate
Chocolate liquor
Cocoa
Cocoa bean
Cocoa butter powder
Cocoa mass
Cocoa red-banded thrips
Cocoa thrips
Cocoa-bean
Cocoa-nut
Coffee Exchange of the City of New York
Fine cocoa
Fine or flavour cocoa
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Mind cocoa cleaning machines
Mycryo
Mycryo butter
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Mycryo cocoa powder
Mycryo powder
New York Cocoa Exchange
Powdered cocoa butter
Press for extracting cocoa butter from the cocoa mass
Red banded cocoa thrips
Red ribbon thrips
Take care of cocoa cleaning machines
Tend cocoa cleaning machines

Traduction de «cocoa mass » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
cocoa mass [ cacao mass ]

pâte de cacao [ cacao en pâte | cacao en masse | masse de cacao ]


cocoa mass | cacao mass | chocolate liquor | chocolate

pâte de cacao | cacao en pâte | masse de cacao | cacao en masse




press for extracting cocoa butter from the cocoa mass

presse à débeurrer la pâte de cacao


cocoa butter powder | powdered cocoa butter | mycryo | mycryo butter | mycryo cocoa butter | mycryo powder | mycryo cocoa powder

beurre de cacao en poudre | beurre de cacao cryogénisé | mycryo | beurre mycryo | beurre de cacao mycryo | poudre mycryo


cacao [ cacao-seed | cacao bean | cocoa | cocoa bean | cocoa-bean | cocoa-nut ]

cacao


mind cocoa cleaning machines | take care of cocoa cleaning machines | look after cocoa cleaning machines | tend cocoa cleaning machines

utiliser une machine de nettoyage de cacao


cocoa thrips | cocoa red-banded thrips | red banded cocoa thrips | red ribbon thrips

thrips du cacaoyer | thrips à bandes rouges du cacaoyer


Coffee, Sugar & Cocoa Exchange, Inc. [ Coffee Exchange of the City of New York | New York Coffee and Sugar Exchange, Inc. | Coffee, Sugar & Cocoa Exchange | New York Cocoa Exchange ]

Coffee, Sugar & Cocoa Exchange, Inc. [ Coffee Exchange of the City of New York | New York Coffee and Sugar Exchange, Inc. | Coffee, Sugar & Cocoa Exchange | New York Cocoa Exchange ]


fine cocoa | fine or flavour cocoa | flavour cocoa

cacao fin (fine ou flavour)
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Cocoa Liquor, Cocoa Mass, Unsweetened Chocolate, Bitter Chocolate or Chocolate Liquor shall

La liqueur de cacao, la pâte de cacao, le chocolat non sucré, le chocolat amer ou la liqueur de chocolat :


Cocoa Nibs shall be the product prepared by removing the shell from cleaned cocoa beans, of which the residual shell content may not exceed 1.75 per cent by mass, calculated to an alkali free basis if the nibs or the cocoa beans from which the nibs were prepared have been processed with alkali, as determined by the method prescribed in the Official Methods of Analysis of the Association of Official Analytical Chemists, 12th Ed (1975), sections 13.010 to 13.014, under the heading “Shell in Cacao Nibs—Official Final Action”, published by the Association of Official Analytical C ...[+++]

Les fèves de cacao décortiquées sont le produit préparé par décorticage des fèves de cacao nettoyées. Leur teneur en écale résiduelle ne peut excéder 1,75 pour cent en masse — exempte d’alcali lorsque celui-ci a été utilisé pour le traitement des fèves décortiquées ou des fèves de cacao dont elles proviennent —, déterminée conformément à la méthode prévue dans la publication de l’Association of Official Analytical Chemists, de Washington, intitulée Official Methods of Analysis of the Association of Official Analytical Chemists, 12 éd (1975), aux articles 13.010 à 13.014 sous la rubrique « Shell in Cacao Nibs — Official Final Action ».


(3) The total mass of the pH-adjusting agents referred to in paragraphs (1)(a) to (c) shall not be greater in neutralizing value, calculated from the respective masses of those agents, than the neutralizing value of five parts by mass of anhydrous potassium carbonate for each 100 parts by mass of cocoa product, calculated on a fat-free basis.

(3) La valeur neutralisante de l’ensemble des rajusteurs du pH visés aux alinéas (1)a) à c), calculée d’après la masse respective de chacun, ne peut dépasser la valeur neutralisante de cinq parties, en masse, de carbonate anhydre de potassium par 100 parties, en masse, de produit du cacao, sans matières grasses.


(a) the total quantity of phosphoric acid shall not be greater than 0.5 part by mass, expressed as P O , for each 100 parts by mass of cocoa product, calculated on a fat-free basis; and

a) la quantité totale d’acide phosphorique, en masse, ne peut dépasser 0,5 partie, exprimée en P O , par 100 parties, en masse, du produit du cacao, calculée sans matières grasses;


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(b) the total quantity of citric acid and tartaric acid, singly or in combination, shall not be greater than 1.0 part by mass for each 100 parts by mass of cocoa product, calculated on a fat-free basis.

b) la quantité totale, en masse, d’acide citrique et d’acide tartrique, seuls ou en association, ne peut dépasser 1,0 partie par 100 parties, en masse, du produit du cacao, calculée sans matières grasses.


Cocoa butter is a main constituent of cocoa raw products (e.g. cocoa beans, cocoa mass, cocoa nibs or cocoa liquor) and is present in chocolate and other cocoa products often consumed by children.

Le beurre de cacao est le constituant principal des produits crus du cacao (par exemple, fèves de cacao, pâte de cacao, amandes décortiquées ou liqueur de cacao) et est présent dans le chocolat et autres produits à base de cacao souvent consommés par les enfants.


Cocoa butter is a main constituent of cocoa raw products (e.g. cocoa beans, cocoa mass, cocoa nibs or cocoa liquor) and is present in chocolate and other cocoa products often consumed by children.

Le beurre de cacao est le constituant principal des produits crus du cacao (par exemple, fèves de cacao, pâte de cacao, amandes décortiquées ou liqueur de cacao) et est présent dans le chocolat et autres produits à base de cacao souvent consommés par les enfants.


A.1.3 Cocoa butter solution, with a mass fraction of 5 % cocoa butter in n-hexane (4.4) or n-heptane (4.5).

A.1.3. Beurre de cacao en solution, fraction massique de 5 % de beurre de cacao dans le n-hexane (4.4) ou le n-heptane (4.5).


By introducing oils and fats other than cocoa butter into the ingredients of chocolate, the European Parliament has brought about the ruin of this top international cocoa producer's entire national industry. It knocked its social and political system off balance and has even led to the mass graves of Ivoirian civilians, the ultimate but also the direct victims of this chain of decisions and consequences starting in Brussels and ending in Ypougon.

Ainsi, en introduisant des matières grasses autres que le beurre de cacao dans la définition du chocolat, le Parlement européen a fait retomber ce premier producteur mondial de cacao dans les affres de l'effondrement de toute son industrie nationale, ce qui fit basculer sa situation sociale et politique, jusqu'aux charniers de civils ivoiriens, victimes ultimes mais directes de cette chaîne de décisions et de conséquences partant de Bruxelles pour aboutir à Ypougon.




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'cocoa mass' ->

Date index: 2021-02-02
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