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Aesop shrimp
Alcoholic hallucinosis
Brown shrimp
Chronic alcoholism Dipsomania Drug addiction
Clown anemone shrimp
Cold water shrimp
Common shrimp
Deep water prawn
Deep-sea prawn
Delirium tremens
Disorder of personality and behaviour
Freshwater shrimp
Fried shrimps with lobster sauce
Great northern prawn
Jealousy
Northern deepwater prawn
Northern pike shrimp
Northern shrimp
PPZ
Palaemonid shrimp
Paranoia
Pink shrimp
Prawns and shrimps of the Pandalidae family
Psychoactive substance abuse
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Sand shrimp
Sautéed shrimps with lobster sauce
Shrimps in lobster sauce
Shrimps with lobster sauce
Spotted anemone shrimp
Spotted cleaner
Spotted cleaner shrimp
Spotted cleaning shrimp
Striped northern shrimp
Striped pink shrimp
Striped shrimp

Traduction de «common shrimp » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
common shrimp [ brown shrimp | sand shrimp ]

crevette grise






Aesop shrimp [ striped pink shrimp | striped northern shrimp | pink shrimp | striped shrimp ]

crevette ésope


sautéed shrimps with lobster sauce | shrimps in lobster sauce | shrimps with lobster sauce | fried shrimps, lobster sauce | fried shrimps with lobster sauce

crevettes sautées à la sauce au homard | crevettes sautées, sauce au homard


spotted cleaner shrimp | spotted cleaner | spotted anemone shrimp | spotted cleaning shrimp | clown anemone shrimp

crevette Periclimenes yucatanicus


striped pink shrimp | striped northern shrimp | Aesop shrimp | pink shrimp

crevette ésope | crevette nordique | crevette rose | crevette de Matane | crevette de Sept-Îles


Northern shrimp [ northern pike shrimp | northern deepwater prawn | pink shrimp | deep water prawn | cold water shrimp | deep-sea prawn | Great northern prawn ]

crevette nordique [ crevette de Matane | crevette de Sept-Iles | crevette rose | crevette du Groenland ]


freshwater shrimp | palaemonid shrimp | prawns and shrimps of the Pandalidae family | PPZ [Abbr.]

crevettes de la famille Pandalidae


Definition: This block contains a wide variety of disorders that differ in severity and clinical form but that are all attributable to the use of one or more psychoactive substances, which may or may not have been medically prescribed. The third character of the code identifies the substance involved, and the fourth character specifies the clinical state. The codes should be used, as required, for each substance specified, but it should be noted that not all fourth character codes are applicable to all substances. Identification of the psychoactive substance should be based on as many sources of information as possible. These include self-report data, analysis of blood and other body fluids, characteristic physical and psychological symptom ...[+++]

Modificateurs Les subdivisions suivantes peuvent être utilisées comme quatrième chiffre avec les rubriques F10-F19: Code Titre .0 Intoxication aiguë Etat consécutif à la prise d'une substance psycho-active et entraînant des perturbations de la conscience, des facultés cognitives, de la perception, de l'affect ou du comportement, ou d'autres fonctions et réponses psychophysiologiques. Les perturbations sont directement liées aux effets pharmacologiques aigus de la substance consommée, et disparaissent avec le temps, avec guérison complète, sauf dans les cas ayant entraîné des lésions organiques ou d'autres complications. Parmi les complic ...[+++]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Common shrimp/Baltic shrimp (Crangon spp., Palaemon adspersus) (2)

Crevettes grises/crevette de la Baltique (Crangon spp., Palaemon adspersus) (2)


Common shrimp/Baltic shrimp (Crangon spp., Palaemon adspersus) (1)

Crevettes grises/crevette de la Baltique (Crangon spp., Palaemon adspersus) 1)


2. By 31 December 2016, the Member States concerned shall submit to the Commission and to the other Member States, using the secure Union control website, the lists of all vessels targeting hake, red mullet, common sole and deep-water rose shrimp.

2. Au plus tard le 31 décembre 2016, les États membres concernés soumettent à la Commission et aux autres États membres, sur le site internet de contrôle sécurisé de l'Union, les listes de tous les navires ciblant le merlu, les rougets, la sole commune et la crevette rose du large.


(b) a separator trawl or a trawl with a sorting grid is being used to catch common shrimps and Aesop shrimps in conformity with detailed rules which Member States shall establish.

b) qu’un chalut de séparation ou un chalut muni d’une grille de tri est utilisé pour la capture des crevettes grises et des crevettes ésopes, conformément aux modalités d’application établies par les États membres.


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(a) the vessel has installed on board a functioning device designed to separate flatfish from common shrimps and Aesop shrimps following capture; and

a) lorsque le navire a installé à bord un dispositif en état de fonctionnement destiné à séparer, après leur capture, les poissons plats des crevettes grises et crevettes ésopes, et


1. It shall be prohibited to retain on board any quantity of common shrimps ( Crangon spp.) and Aesop shrimps ( Pandalus montagui) caught with demersal towed nets having any mesh size between 16 and 31 millimetres shall be prohibited, unless such quantity does not exceed 5% of the total live weight of the marine organisms on board.

1. Il est interdit de conserver à bord toute quantité de crevettes grises ( Crangon spp.) et de crevettes ésopes ( Pandalus montagui ) capturée au moyen d’un filet démersal remorqué ayant un maillage compris entre 16 et 31 millimètres, sauf si cette quantité n’excède pas 5 % du poids vif total des organismes marins détenus à bord.


1. All processed fish harvested in the NAFO Regulatory Area shall be labelled in such a way that each species and product category as referred to in Article 1 of Council Regulation (EC) No 104/2000 of 17 December 1999 on the common organisation of the markets in fishery and aquaculture products 1 and in the case of shrimp the date of capture is identifiable.

1. Tout poisson transformé qui a été capturé dans la zone de réglementation de l'OPANO est étiqueté de manière à ce que toutes les espèces et catégories de produits visés à l'article 1 du règlement (CE) n° 104/2000 du Conseil du 17 décembre 1999 portant organisation commune des marchés dans le secteur des produits de la pêche et de l'aquaculture 1 soient identifiables, de même, dans le cas de la crevette, que la date de capture .


1. All processed fish harvested in the NAFO Regulatory Area shall be labelled in such a way that each species and product category as referred to in Article 1 of Council Regulation (EC) No 104/2000 of 17 December 1999 on the common organisation of the markets in fishery and aquaculture products 1 and in the case of shrimp the date of capture is identifiable.

1. Tout poisson transformé qui a été capturé dans la zone de réglementation de l'OPANO est étiqueté de manière à ce que toutes les espèces et catégories de produits visés à l'article 1 du règlement (CE) n° 104/2000 du Conseil du 17 décembre 1999 portant organisation commune des marchés dans le secteur des produits de la pêche et de l'aquaculture 1 soient identifiables, de même, dans le cas de la crevette, que la date de capture .


1. All processed fish harvested in the NAFO Regulatory Area shall be labelled in such a way that each species and product category as referred to in Article 1 of Council Regulation (EC) No 104/2000 of 17 December 1999 on the common organisation of the markets in fishery and aquaculture products and in the case of shrimp the date of capture is identifiable.

1. Tout poisson transformé qui a été capturé dans la zone de réglementation de l'OPANO est étiqueté de manière à ce que toutes les espèces et catégories de produits visés à l’article 1 du règlement (CE) n° 104/2000 du Conseil du 17 décembre 1999 portant organisation commune des marchés dans le secteur des produits de la pêche et de l'aquaculture soient identifiables, de même, dans le cas de la crevette, que la date de capture.


In spite of the fact that the minister is getting warnings from fisherpersons, the few scientists he has left and people in the industry about the state of the northern shrimp stock, how can he justify a new entrant when it flies in the face of all sensible advice from the industry, in the face of opposition from the premier and the fisheries minister of Newfoundland, and in the face of common sense?

Le ministre reçoit des avertissements des pêcheurs, des rares scientifiques qui sont toujours au ministère et des représentants de l'industrie au sujet de l'état des stocks de crevette nordique. Comment peut-il autoriser l'entrée d'une nouvelle entreprise dans ce secteur, au mépris de tous les conseils sensés de l'industrie, de l'opposition du premier ministre et du ministre des Pêches de Terre-Neuve, et en dépit du bon sens?


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