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Adjust fermentation processes
Adjusting fermentation processes
Bioprocess
Enzymatic engineering
Extractive fermentation process
Fermentation of food processed
Fermentation procedures of food
Fermentation process
Fermentation process of tobacco leaves
Fermentation process operator
Fermentation processes adjusting
Fermentation processes of food
Fermentation processing of tobacco leaves
Scaling up fermentation processes
The fermentation process of food
The fermentation process of tobacco leaves

Translation of "fermentation process " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
fermentation processes adjusting | scaling up fermentation processes | adjust fermentation processes | adjusting fermentation processes

ajuster des processus de fermentation


fermentation process of tobacco leaves | the fermentation process of tobacco leaves | fermentation process of tobacco leaves | fermentation processing of tobacco leaves

processus de fermentation de feuilles de tabac




fermentation process operator

opérateur au procédé de fermentation [ opératrice au procédé de fermentation ]




fermentation process designed to make the wines sparkling

fermentation destinée à rendre la cuvée mousseuse




fermentation of food processed | fermentation procedures of food | fermentation processes of food | the fermentation process of food

processus de fermentation d'aliments


extractive fermentation process

procédé de fermentation extractive [ procédé de FE ]


bioprocess [ enzymatic engineering | fermentation process ]

bioprocédé [ biosynthèse | génie enzymatique | procédé par fermentation ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
(v) a milk coagulating enzyme derived from Rhizomucor miehei (Cooney and Emerson) (previous name: Mucor miehei (Cooney and Emerson)), from Mucor pusillus Lindt by pure culture fermentation process or from Aspergillus oryzae RET-1 (pBoel777), in an amount consistent with good manufacturing practice,

(v) l’enzyme coagulant le lait provenant de Rhizomucor miehei (Cooney et Emerson) (précédemment nommé Mucor miehei (Cooney et Emerson)), de Mucor pusillus Lindt par fermentation de culture pure ou de Aspergillus oryzae RET-1 (pBo‍el777), en quantité conforme aux bonnes pratiques industrielles,


(a) aminopeptidase derived from Lactococcus lactis, bovine rennet derived from aqueous extracts from the fourth stomach of adult bovine animals, sheep and goats, chymosin A derived from Escherichia coli K-12, GE81 (pPFZ87A), chymosin B derived from Aspergillus niger var. awamori, GCC0349 (pGAMpR) or from Kluyveromyces marxianus var. lactis, DS1182 (pKS105), lipase derived from Animal pancreatic tissue; Aspergillus niger var.; Aspergillus oryzae var.; Edible forestomach tissue of calves, kids or lambs; Rhizopus oryzae var. or from Aspergillus oryzae (MLT-2) (pRML 787) (p3SR2); Rhizomucor miehei (Cooney and Emerson) (previous name: Mucor miehei (Cooney and Emerson)); Rhizopus niveus, milk coagulating enzyme derived from Rhizomucor miehe ...[+++]

a) l’aminopeptidase provenant de Lactococcus lactis, la chymosine A provenant de Escherichia coli K-12, GE81 (pPFZ87A), la chymosine B provenant de Aspergillus niger var. awamori, GCC0349 (pGAMpR) ou de Kluyveromyces marxianus var. lactis, DS1182 (pKS105), l’enzyme coagulant le lait provenant de Rhizomucor miehei (Cooney et Emerson) (précédemment nommé Mucor miehei (Cooney et Emerson)), de Mucor pusillus Lindt par fermentation de culture pure ou de Aspergillus oryzae RET-1 (pBo‍el777), la lipase provenant de Aspergillus niger var.; Aspergillus oryzae var.; Rhizopus oryzae var.; Tissus comestibles des préestomacs d’agneaux, de chevreau ...[+++]


(ix) a milk coagulating enzyme derived from Rhizomucor miehei (Cooney and Emerson) (previous name: Mucor miehei (Cooney and Emerson)), from Mucor pusillus Lindt by pure culture fermentation process or from Aspergillus oryzae RET-1 (pBoel777), in an amount consistent with good manufacturing practice,

(ix) l’enzyme coagulant le lait provenant de Rhizomucor miehei (Cooney et Emerson) (précédemment nommé Mucor miehei (Cooney et Emerson)), de Mucor pusillus Lindt par fermentation de culture pure ou de Aspergillus oryzae RET-1 (pBo‍el777), en quantité conforme aux bonnes pratiques industrielles,


Somebody made a change in the fermentation process and didn't realize, didn't investigate, and didn't follow up on what changes it made in the process or in the product.

Quelqu'un a modifié le processus de fermentation sans réfléchir, sans se renseigner et sans suivre les modifications entraînées au niveau du processus ou du produit.


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There is also making ethanol as a transportation fuel from biomass, not from conventional fermentation processes but more advanced biotechnology processes.

On peut aussi utiliser l'éthanol comme carburant de transport issu de la biomasse, pas des processus de fermentation conventionnels mais de processus biotechnologiques plus avancés.


A description of fermentation processes (culture medium, fermentation condition and downstream processing of the fermentation products) shall be included.

Les procédés de fermentation (milieu de culture, conditions de fermentation et traitement en aval des produits de fermentation) doivent également être décrits.


Fermented product subject to 14 to 30 day three-stage fermentation process followed by smoking.

Les produits fermentés sont soumis à un processus de fermentation en trois étapes de 14 à 30 jours, suivi du fumage.


[9] Biogas includes all the fermentation processes of biomass: biogas with Co-fermentation, sewage and landfill gas

[9] Le terme biogaz recouvre tous les procédés de fermentation de la biomasse: cofermentation, gaz d’épuration des eaux et gaz de décharge.


However, for fermented products, this value must be the one recorded before the fermentation process.

Toutefois, pour les produits fermentés, cette valeur doit être la valeur enregistrée avant le processus de fermentation.


(f) the length of the production process, including ageing in the establishment of production, reckoned from the start of the fermentation process designed to make the cuvée sparkling, has not been less than 90 days and provided that the duration of fermentation designed to make the cuvée sparkling and the presence of the cuvée on the lees have lasted:

f) la durée du processus d'élaboration comprenant le vieillissement dans l'entreprise de production, comptée à partir de la fermentation destinée à rendre la cuvée mousseuse, n'a pas été inférieure à 90 jours, et pour autant que la durée de la fermentation destinée à rendre la cuvée mousseuse et la durée de la présence de la cuvée sur les lies ont été:


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