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Add liquid foam
Air foam stabilizer
Alveolar plastic
Application of spray foam insulation
Apply polyurethane spray foam insulation
Apply spray foam insulation
Applying spray foam insulation
Cellular plastic
Deliver stabilisation care in an emergency
Deliver stabilisation care in emergency
Expanded cellular plastic
Expanded plastic
Extruded foam
Extruded polystyrene foam
Extruded styrene foam
Foam
Foam liquid
Foam making material
Foam making solution
Foam plastic
Foam stabiliser
Foam stabilizer
Foam stabilizing agent
Foam-forming agent
Foamed plastic
Foaming agent
Inject a liquid foam
Inject liquid foam
Insert liquid foam
Memory foam
Micro-cellular plastic
Open-cell memory foam
Plastic foam
Provide stabilisation care in an emergency
Provide stabilisation care in emergency
Reaction
Reaction foam molding
Reaction foam moulding
Slow foam
Slow-recovery foam
Swedish Foam
Swedish memory foam
T-Foam
Temper Foam
Visco foam
Visco memory foam
Visco-elastic foam
Visco-elastic memory foam
Viscoelastic foam
Viscoelastic memory foam
Viscofoam
XEPS foam
XPS foam

Translation of "foam stabiliser " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
foam stabiliser | foam stabilizer

stabilisateur de mousse




viscoelastic foam | visco-elastic foam | memory foam | viscoelastic memory foam | visco-elastic memory foam | visco memory foam | slow-recovery foam | visco foam | viscofoam | open-cell memory foam | Swedish memory foam | slow foam | T-Foam | Swedish Foam | Temper Foam

mousse viscoélastique | mousse à mémoire de forme | mousse à mémoire


foam liquid | air foam stabilizer | foam-forming agent | foam making material | foam making solution | foam stabilizing agent | foaming agent

émulseur | liquide émulseur | produit émulseur | émulsifiant | liquide émulsifiant | agent émulsifiant | substance émulsifiante | moussant | produit moussant | liquide moussant | agent moussant | substance moussante | solution moussante | agent émulsionnant | émulsionnant


add liquid foam | insert liquid foam | inject a liquid foam | inject liquid foam

injecter de la mousse liquide


alveolar plastic | cellular plastic | expanded cellular plastic | expanded plastic | foam | foam plastic | foamed plastic | micro-cellular plastic | plastic foam

matériau en mousse plastique | matière plastique à microcellules | matière plastique alvéolaire | matière plastique cellulaire | matière plastique mousse | mousse expansée | mousse plastique | plastique alvéolaire | plastique cellulaire | plastique cellulaire expansé | plastique expansé


application of spray foam insulation | apply polyurethane spray foam insulation | apply spray foam insulation | applying spray foam insulation

appliquer un isolant en mousse pulvérisée


extruded polystyrene foam [ XPS foam | extruded foam | extruded styrene foam | XEPS foam ]

mousse de polystyrène extrudée [ mousse extrudée ]


reaction foam molding | reaction foam moulding | reaction(foam)casting

moulage de mousse par réaction | moussage par réaction


deliver stabilisation care in an emergency | deliver stabilisation care in emergency | provide stabilisation care in an emergency | provide stabilisation care in emergency

assurer des soins de stabilisation en cas d’urgence
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
It is therefore appropriate to allow the use of sulphur dioxide — sulphites (E 220-228) as preservatives and of propane-1, 2-diol alginate (E 405) as a foam stabiliser in fermented grape must-based drinks.

Par conséquent, il y a lieu d’autoriser l’utilisation de l’anhydride sulfureux – sulfites (E 220-228) en tant que conservateur et de l’alginate de propane-1,2-diol (E 405) en tant que stabilisateur de mousse dans les boissons fermentées à base de moût de raisin.


Since the authorisation of use of sulphur dioxide — sulphites (E 220-228) as preservatives and of propane-1, 2-diol alginate (E 405) as a foam stabiliser in fermented grape must-based drinks constitutes an update of that list which is not liable to have an effect on human health, it is not necessary to seek the opinion of the European Food Safety Authority.

L’autorisation de l’utilisation de l’anhydride sulfureux – sulfites (E 220-228) en tant que conservateur et de l’alginate de propane-1,2-diol (E 405) en tant que stabilisateur de mousse dans les boissons fermentées à base de moût de raisin constituant une mise à jour de cette liste non susceptible d’avoir un effet sur la santé humaine, il n’est pas nécessaire de recueillir l’avis de l’EFSA.


Since the authorisation of use of sulphur dioxide — sulphites (E 220-228) as preservatives and of propane-1, 2-diol alginate (E 405) as a foam stabiliser in fermented grape must-based drinks constitutes an update of that list which is not liable to have an effect on human health, it is not necessary to seek the opinion of the European Food Safety Authority.

L’autorisation de l’utilisation de l’anhydride sulfureux – sulfites (E 220-228) en tant que conservateur et de l’alginate de propane-1,2-diol (E 405) en tant que stabilisateur de mousse dans les boissons fermentées à base de moût de raisin constituant une mise à jour de cette liste non susceptible d’avoir un effet sur la santé humaine, il n’est pas nécessaire de recueillir l’avis de l’EFSA.


It is therefore appropriate to allow the use of sulphur dioxide — sulphites (E 220-228) as preservatives and of propane-1, 2-diol alginate (E 405) as a foam stabiliser in fermented grape must-based drinks.

Par conséquent, il y a lieu d’autoriser l’utilisation de l’anhydride sulfureux – sulfites (E 220-228) en tant que conservateur et de l’alginate de propane-1,2-diol (E 405) en tant que stabilisateur de mousse dans les boissons fermentées à base de moût de raisin.


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Propane-1, 2-diol alginate (E 405) are added to stabilise the foam, so that the carbon dioxide bubbles do not dissipate, making for a creamier and longer-lasting head.

L’alginate de propane-1,2-diol (E 405) est ajouté pour stabiliser la mousse, afin que les bulles de dioxyde de carbone ne disparaissent pas, et pour former une mousse plus onctueuse qui se maintient plus longtemps.


4.1.1. The test impactor or at least the foam flesh shall be stored during a period of at least four hours in a controlled storage area with a stabilised humidity of 35 percent ± 15 percent and a stabilised temperature of 20 ± 4 °C prior to impactor removal for testing.

4.1.1. L'élément de frappe servant à l’essai ou, au moins, la chair en mousse est entreposé pour une durée minimale de quatre heures dans un espace de stockage contrôlé où règnent un taux d’humidité stabilisé de 35 % ± 15 % et une température stabilisée de 20 ± 4 °C avant d’en être retiré pour l’essai.


4.1.1. The test impactor or at least the foam flesh shall be stored during a period of at least four hours in a controlled storage area with a stabilised humidity of 35 percent ±15 percent and a stabilised temperature of 20 ± 4 °C prior to impactor removal for testing.

4.1.1. L’élément de frappe servant à l’essai ou, au moins, la chair en mousse est entreposé pour une durée minimale de quatre heures dans un espace de stockage contrôlé où règnent un taux d’humidité stabilisé de 35 % ±15 % et une température stabilisée de 20 ± 4 °C avant d’en être retiré pour l’essai.


( C ) GOODS REQUIRED FOR THE CREATION OF PHYSICAL OR CHEMICAL CONDITIONS REQUIRED FOR CERTAIN PROCESSING OPERATIONS SUCH AS : INHIBITORS , STABILISERS , ANTI-FOAM AGENTS OR PREPARATIONS ; FOAM-MAKING PREPARATIONS ; WETTING AGENTS ; ANTIOXIDANT PREPARATIONS ; HELIUM ARGON AND CARBON DIOXIDE ; PREPARATIONS FOR COLLECTION OF DUST AND OTHER PARTICLES BY ELECTROSTATIC MEANS ; PARAFFIN WAX AND OTHER SUBSTANCES SERVING FOR BINDING NON-AGGLOMERATED MIXTURES OF METALLIC CARBIDES DURING THE SINTERING OF CARBIDES ; PREPARATIONS FOR THE SHAPING OF PARTS BY DRAWING , DYE-STAMPING , PUNCHING , EXTRUSION AND SIMILAR TECHNIQUES ;

C ) MARCHANDISES NECESSAIRES POUR CREER UN MILIEU PHYSIQUE OU CHIMIQUE INDISPENSABLE A LA REALISATION DE CERTAINES OPERATIONS DE PERFECTIONNEMENT , TELLES QUE : INHIBITEURS , STABILISANTS , PRODUITS OU PREPARATIONS ANTIMOUSSE ; PREPARATIONS MOUSSOGENES ; PRODUITS OU PREPARATIONS TREMPANTES ; PREPARATIONS ANTIOXYDANTES ; HELIUM , ARGON ET ANHYDRIDE CARBONIQUE ; PREPARATIONS POUR LA CAPTATION , PAR EFFETS ELECTROSTATIQUES , DES POUSSIERES ET AUTRES PARTICULES ; PARAFFINE ET AUTRES SUBSTANCES SERVANT A LIER LES MELANGES NON AGGLOMERES DE CARBURES METALLIQUES AU COURS DE L'OPERATION DE FRITTAGE DE CES CARBURES ; PREPARATIONS POUR LE FORMAGE DES PIECES PAR ETIRAGE , MATRICAGE , ESTAMPAGE , EXTRUSION ET TECHNIQUES SIMILAIRES ;


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