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Hindquarter in the rib cuts

Translation of "hindquarter in the rib cuts " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
hindquarter in the rib cuts

quartier arrière traité trois côtes
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
(2) Where, for any reason, the short loin or rib cannot be marked with a grade stamp, the grade stamp shall be marked on another primal cut of the beef carcass.

(2) Si l’estampille de classification ne peut être apposée sur la longe courte ou la côte pour quelque raison que ce soit, elle doit être apposée sur une autre coupe primaire de la carcasse de boeuf.


(2) Canada Fancy is the name for the grade of sauerkraut that possesses a good well developed kraut flavour; that possesses a uniform light straw colour; that is crisp and firm; shreds well when cut to approximately 1/16 inch in thickness and is practically free from large pieces of core, heavy mid ribs, large pieces of leaves, blemishes and other defects.

(2) Canada de fantaisie est le nom de la catégorie de la choucroute possédant une bonne saveur de choucroute bien marquée, une couleur paille claire uniforme; elle est croustillante et ferme, se débite bien en lanières lorsqu’elle est coupée à une épaisseur d’environ 1/16 de pouce et elle est à peu près exempte de gros morceaux de trognons, nervures médianes épaisses, gros morceaux de feuilles, taches et autres défauts.


(3) Canada Choice is the name for the grade of sauerkraut that possesses a good normal kraut flavour; that possesses a fairly good light straw colour; that is reasonably crisp and reasonably firm; shreds fairly evenly when cut to approximately 1/16 inch in thickness and is fairly free from large pieces of core, heavy mid ribs, large pieces of leaves, blemishes and other defects.

(3) Canada de choix est le nom de la catégorie de la choucroute possédant une bonne saveur normale de choucroute, une couleur paille claire passablement bonne; elle est raisonnablement croustillante et raisonnablement ferme, elle se débite en lanières passablement uniformes lorsqu’elle est coupée à une épaisseur d’environ 1/16 de pouce et elle est passablement exempte de gros morceaux de trognons, nervures médianes épaisses, gros morceaux de feuilles, taches et autres défauts.


For example, Canadians like to eat ribs so much that ribs are one of the only cuts of meat that are not exported.

Par exemple, les Canadiens raffolent des côtes levées, au point que cette découpe est l'une des seules à ne pas être exportées.


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hindquarters’: unseparated or separated hindquarters, as defined in Additional Notes 1.A (f) and (g) to Chapter 2 of the combined nomenclature, with a maximum of eight ribs or eight pairs of ribs, straight cut or ‘Pistola’.

«quartiers arrière»: les quartiers arrière attenants ou séparés, tels que définis dans les notes complémentaires 1.A, points f) et g), du chapitre 2 de la nomenclature combinée, avec au maximum huit côtes ou huit paires de côtes, découpe droite ou pistola.


- "hindquarters" shall mean unseparated or separated hindquarters, as defined in Additional Notes 1.A (f) and (g) to Chapter 2 of the combined nomenclature, with a maximum of eight ribs or eight pairs of ribs, straight cut or "Pistola" cut.`

- quartiers arrière au sens du présent règlement: les quartiers arrière attenants ou séparés, tels que définis dans les notes complémentaires 1.A points f) et g) du chapitre 2 de la nomenclature combinée, avec au maximum huit côtes ou huit paires de côtes, découpe droite ou pistola».


1.2,3.4,5 // // // // Products in respect of which aid is granted // Amount of aid in ECU/tonne for a storage period: // Amounts (ECU/tonnne): // // 1.2.3.4.5 // // of five months // of six months // to be added per month // to be deducted per day // // // // // // (a) Fresh or chilled hindquarters cut in the manner known as 'pistola' with a minimum of five ribs and a maximum of eight ribs and with a minimum average weight of 55 kg // 580 // 620 // 40 // 1; 35 // (b) Fresh or chilled hindquarters cut in the manner known as 'straight' ...[+++]

1.2,3.4,5 // // // // Produits pour lesquels une aide est octroyée // Montant de l'aide en Écus par tonne, pour une période de stockage // Montants en Écus par tonne // // 1.2.3.4.5 // // de cinq mois // de six mois // à ajouter par mois // à déduire par jour // // // // // // a) Quartiers arrière, découpés à 5 côtes au minimum et à 8 côtes au maximum, dits « pistolets », frais ou réfrigérés, dont le poids moyen est au moins égal à 55 kilogrammes // 580 // 620 // 40 // 1,35 // b) Quartiers arrière, découpés à 3 côtes au minimum et à 5 ...[+++]


(g) "separated hindquarters", for the purposes of subheadings 02.01 A II a) 3 and 02.01 A II b) 3 : the rear part of a half-carcase comprising all the bones and the thigh and sirloin, with a minimum of three whole or cut ribs with or without the knuckle and with or without the thin flanks. The front part of a half-carcase comprising all the bones and the scrag, neck and shoulder but with more than 10 ribs shall be regarded as "sepa ...[+++]

g) quartier arrière séparé, au sens des sous-positions 02.01 A II a) 3 et 02.01 A II b) 3, la partie postérieure de la demi-carcasse comprenant tous les os ainsi que la cuisse et l'aloyau, avec au minimum trois côtes entières ou coupées, avec ou sans le jarret et avec ou sans le flanchet ; est à traiter comme quartier arrière séparé la partie antérieure de la demi-carcasse comprenant tous les os ainsi que le collet et l'épaule, mais avec plus de dix côtes;


(f) "unseparated hindquarters", for the purposes of subheadings 02.01 A II a) 3 and 02.01 A II b) 3 : the rear part of a carcase comprising all the bones and the thigh and sirloin, with a minimum of three pairs of whole or cut ribs with or without the knuckle and with or without the thin flanks. The front part of a carcase comprising all the bones and the scrag, neck and shoulder but with more than 10 pairs of ribs shall be regarde ...[+++]

f) quartier arrière attenant, au sens des sous-positions 02.01 A II a) 3 et 02.01 A II b) 3, la partie postérieure de la carcasse comprenant tous les os ainsi que les cuisses et les aloyaux avec au minimum trois paires de côtes entières ou coupées, avec ou sans le jarret et avec ou sans le flanchet ; est à traiter comme quartier arrière attenant la partie antérieure de la carcasse comprenant tous les os ainsi que le collet et les épaules, mais avec plus de dix paires de côtes;


This change reduces the number of zones from 5 to 3 and cuts the number of differentiated refunds by 90. b) Differentiation of refunds between fresh meat of male and female adult cattle The Commission has proposed retaining the special refunds currently applied to fresh carcases, forequarters and hindquarters of adult male cattle and to boned hindquarter cuts.

Cette modification réduit le nombre des zones de 5 à 3 et entraîne une réduction de 90 restitutions différenciées. b) Différenciations des restitutions entre les viandes fraîches de gros bovins mâles et de femelles La Commission a proposé de maintenir les restitutions particulières existantes à l'heure actuelle pour les carcasses, les quartiers avant et arrière frais de gros bovins mâles ainsi que pour les morceaux désossés provenant du quartier arrière.




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Date index: 2023-11-01
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