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Advisory Forum of the European Food Safety Authority
EFSA
European Food Safety Authority
FCIFS
Federal Commission for International Food Safety
Food Safety Information Network
INFOSAN
International Food Safety Authorities Network
International Product Safety Information Network

Translation of "international food safety authorities network " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
International Food Safety Authorities Network | INFOSAN [Abbr.]

Réseau international des autorités de sécurité sanitaire des aliments | INFOSAN [Abbr.]


European Food Safety Authority [ EFSA ]

Autorité européenne de sécurité des aliments [ EFSA ]


European Food Safety Authority

Autorité européenne de sécurité des aliments


Advisory Forum of the European Food Safety Authority

Forum consultatif de l'Autorité européenne de sécurité des aliments


European Food Safety Authority | EFSA [Abbr.]

Autorité européenne de sécurité des aliments | EFSA [Abbr.]


European Food Safety Authority [ EFSA ]

Autorité européenne de sécurité des aliments [ EFSA ]


Federal Commission for International Food Safety [ FCIFS ]

Commission fédérale pour la sécurité alimentaire internationale [ CFSAI ]


Food Safety Information Network

réseau d’information sur la salubrité des aliments


International Product Safety Information Network

Réseau d'information international sur la sécurité des produits
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
It would strengthen our ability to trace and recall foods, including the authority to allow the creation of tracing systems and stronger record maintenance requirements; enhance food safety oversight, including new prohibitions targeting unsafe practices such as tampering, hoaxes and deceptive practices; reduce regulatory duplication; increase co-operation among food safety authorities; provide standardization and uniformity in ...[+++]

Ce projet de loi renforcera notre capacité de retracer et de rappeler des aliments, notamment en nous donnant le pouvoir d'autoriser la création de systèmes de traçabilité et de fixer des exigences plus rigoureuses en ce qui concerne la tenue de dossiers; il améliorera la surveillance de la salubrité des aliments, ce qui suppose de nouvelles interdictions visant les pratiques dangereuses, comme l'altération, les canulars et les pratiques trompeuses; il réduira les chevauchements en matière de réglementation; il améliorera la collab ...[+++]


(14) Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety[15] establishes common principles and definitions for Union food law in order to ensure a high level of health protection and the effective functioning of the internal market. ...[+++]

(14) Le règlement (CE) n° 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l'Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires[15] établit les définitions et les principes communs du droit de l'Union relatif aux denrées alimentaires pour assurer un degré élevé de protection de la santé et le bon fonctionnement du marché intérieur.


Since 1999, the Scientific Committee on Food and subsequently the European Food Safety Authority (hereinafter referred to as the Authority) established by Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety (6) have expressed opinions on a number of substances occurring naturally in source materials for flavour ...[+++]

Depuis 1999, le comité scientifique de l’alimentation humaine, puis l’Autorité européenne de sécurité des aliments (ci-après dénommée «l’Autorité») instituée par le règlement (CE) no 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l’Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires (6), ont émis des avis sur diverses substances, naturellement présentes dans les matériaux de base des arômes et des ingrédients alimentaires possédant des propriétés ar ...[+++]


Upon receipt of an application the Commission should initiate the procedure and where necessary seek the opinion of the European Food Safety Authority (hereinafter referred to as the Authority) established by Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety (6) as so ...[+++]

Dès réception d’une demande, la Commission devrait entamer la procédure et, si nécessaire, solliciter l’avis de l’Autorité européenne de sécurité des aliments (ci-après dénommée «l’Autorité») instituée par le règlement (CE) no 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l’Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires (6) dès que possible après avoir procédé à l’évaluation de sa validité et de son applicabilité.


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Under Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety (9), the European Food Safety Authority (hereinafter referred to as the Authority) is to be consulted on matters likely to affect public health.

Le règlement (CE) no 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l'Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires (9) dispose que l'Autorité européenne de sécurité des aliments (ci-après dénommée «Autorité») doit être consultée sur les questions susceptibles d'affecter la santé publique.


Food safety: Joint effort with national authorities and civil society required says Director of Food Safety Authority during debate at EESC

Sécurité des aliments: il faut unir à nos efforts ceux des autorités nationales et de la société civile, déclare le directeur de l'Autorité européenne de sécurité des aliments au cours d'un débat au CESE


(11) In order to ensure harmonisation, safety assessments should be carried out by the European Food Safety Authority ("the Authority"), established by Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety(7).

(11) Afin d'assurer l'harmonisation, les évaluations de sécurité devraient être réalisées par l'Autorité européenne de sécurité des aliments ("l'Autorité"), instituée par le règlement (CE) n° 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l'Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires(7).


As set out in the Commission proposal for a Regulation laying down fundamental principles and requirements of food law and establishing a European Food Safety Authority (EFSA), the core task of the Authority will be to provide independent scientific advice and support and to set up a network for close co-operation with similar bodies in Member States.

Comme l'indique la proposition de règlement de la Commission établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire et instituant l'Autorité européenne de la sécurité alimentaire (AESA), celle-ci aura pour mission essentielle de fournir une aide et des avis scientifiques indépendants et de créer un réseau en vue d'une coopération étroite avec des organes analogues dans les États membres.


As set out in the Commission proposal for a Regulation laying down fundamental principles and requirements of food law and establishing a European Food Safety Authority (EFSA), the core task of the Authority will be to provide independent scientific advice and support and to set up a network for close co-operation with similar bodies in Member States.

Comme l'indique la proposition de règlement de la Commission établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire et instituant l'Autorité alimentaire européenne (AESA), celle-ci aura pour mission essentielle de fournir une aide et des avis scientifiques indépendants et de créer un réseau en vue d'une coopération étroite avec des organes analogues dans les États membres.


In addition to setting up an independent scientific assessment and communications capability in the European Food Safety Authority, it also sets out a general framework for food law, outlining the overarching principles, procedures and requirements of food law to ensure a high and harmonised level of consumer health protection in the internal market.

Ce texte établit l'autonomie de l'Autorité européenne pour la sécurité alimentaire en matière d'évaluation scientifique et de communication et définit un cadre général pour la législation alimentaire dont il esquisse les principes généraux, les procédures et les exigences en vue d'assurer un niveau élevé et harmonisé de protection de la santé des consommateurs dans le marché intérieur.




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Date index: 2021-01-02
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