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Commission for the Microbiological Safety of Food
HyO
Hygiene Ordinance
Microbiological Safety Workshop
Microbiological examination
Microbiological safety
Microbiological safety cabinet
Microbiological test
Perform quality control in microbiology laboratories

Translation of "microbiological safety " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
microbiological safety cabinet

enceinte de sécurité microbiologique






Microbiological Safety Workshop

Atelier sur la sécurité microbiologique




microbiological safety

sécurité hygiénique et microbiologique


Commission for the Microbiological Safety of Food

Commission internationale pour l'innocuité microbiologique des aliments


perform quality assurance testing in microbiology laboratories | perform quality control in microbiology laboratories | carry out quality control in microbiology laboratories | carry out quality controls in microbiology laboratories

effectuer des contrôles de qualité dans des laboratoires de microbiologie


microbiological test | microbiological examination

analyse microbiologique


DHA Ordinance of 26 June 1995 on Hygiene and Microbiological Standards for Foods, Utility Articles, Premises, Facilities, and Personnel | Hygiene Ordinance [ HyO ]

Ordonnance du DFI du 26 juin 1995 sur les exigences en matière d'hygiène et de microbiologie relatives aux denrées alimentaires, aux objets usuels, aux locaux, aux installations et au personnel | Ordonnance sur l'hygiène [ OHyg ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Microbiological criteria are one of several control options in food safety and should be used by food business operators as a means to verify implementation of an effective food safety management system.

Les critères microbiologiques constituent l’une des méthodes de surveillance envisageables en matière de sécurité alimentaire et devraient être utilisés par les exploitants du secteur alimentaire pour vérifier l’existence d’un système efficace de gestion de la sécurité alimentaire.


In its Opinion, EFSA recommends, inter alia, that microbiological criteria should be strengthened as one of the components of a food safety management system for the sprouted seeds production chain.

L’EFSA recommande notamment de renforcer les critères microbiologiques en tant que composante d’un système de gestion de la sécurité alimentaire le long de la chaîne de production des graines germées.


However, due to the low prevalence and the heterogeneous distribution of some pathogens in seeds and sprouted seeds, the statistical limitations of sampling plans, and the lack of information about the application of good agricultural practices in the production of seeds, it is necessary to test all batches of seeds for the presence of the pathogens in cases where food business operators have not put in place food safety management systems including steps that reduce the microbiological risk.

Toutefois, en raison de la faible prévalence et de la distribution hétérogène de certains pathogènes dans les graines et graines germées, des limitations statistiques des plans d’échantillonnage et du manque d’informations quant à l’application des bonnes pratiques agricoles à la production des graines, il convient de contrôler la présence d’agents pathogènes dans tous les lots de graines, dans l’éventualité où les exploitants du secteur alimentaire n’auraient pas mis en place des systèmes de gestion de la sécurité alimentaire comportant des mesures de réduction du risque microbiologique.


(i) of each processed batch with the standards, in particular as regards processing methods and microbiological safety of the end product, which have been laid down in measures which have been adopted in accordance with paragraph 6 of this Article,

(i) de chaque lot transformé avec les normes établies dans les mesures arrêtées conformément au paragraphe 6 du présent article, notamment en ce qui concerne les méthodes de transformation et la sécurité microbiologique du produit fini,


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– Assuring chemical and microbiological safety and improving quality in the European food supply.

– Assurer l'innocuité chimique et microbiologique et améliorer la qualité de l'offre alimentaire en Europe.


On the basis of an opinion of the European Food Safety Authority (EFSA), expressed on 26 November 2003, changes are made to current authorisations in order to keep the level of nitrosamines as low as possible by bringing down the levels of nitrites and nitrates added to food whilst maintaining the microbiological safety of food products.

Sur la base d'un avis de l'Autorité européenne de sécurité des aliments (EFSA) du 26 novembre 2003, des modifications sont apportées aux autorisations actuelles afin de limiter, autant que possible, la teneur en nitrosamines en abaissant les doses de nitrates et de nitrites ajoutés aux denrées alimentaires tout en préservant la sécurité microbiologique des produits alimentaires.


(5) On the basis of an opinion of EFSA, expressed on 26 November 2003, changes are made to current authorisations in order to keep the level of nitrosamines as low as possible by lowering the levels of nitrites and nitrates added to food whilst maintaining the microbiological safety of food products. EFSA recommends that the levels of nitrite and nitrate are set in the legislation as “added amount”.

(5) Sur la base d'un avis formulé par l'EFSA le 26 novembre 2003, des modifications sont apportées aux autorisations actuelles afin de limiter autant que possible la teneur en nitrosamines en abaissant les doses de nitrites et de nitrates ajoutés aux denrées alimentaires tout en préservant la sécurité microbiologique des produits alimentaires (5) L'EFSA recommande que les doses de nitrates et de nitrites soient définies dans la législation en tant que "doses d'adjonction".


(5) On the basis of an opinion of EFSA, expressed on 26 November 2003, changes are made to current authorisations in order to keep the level of nitrosamines as low as possible by lowering the levels of nitrites and nitrates added to food whilst maintaining the microbiological safety of food products.

(5) Sur la base d'un avis formulé par l'EFSA le 26 novembre 2003, des modifications sont apportées aux autorisations actuelles afin de limiter autant que possible la teneur en nitrosamines en abaissant les doses de nitrites et de nitrates ajoutés aux denrées alimentaires tout en préservant la sécurité microbiologique des produits alimentaires.


The EFSA has established that the use of nitrate and nitrite contributes to microbiological safety and preserves the traditional flavour, colour and antioxidative stability.

Selon l'AESA, l'utilisation de nitrate et de nitrite contribue à la sécurité microbiologique et assure le goût traditionnel, la couleur et la stabilité antioxygène.


(i) of each processed batch with the standards, in particular as regards processing methods and microbiological safety of the end product, which have been laid down in measures which have been adopted in accordance with paragraph 6 of this Article,

i) de chaque lot transformé avec les normes établies dans les mesures arrêtées conformément au paragraphe 6 du présent article, notamment en ce qui concerne les méthodes de transformation et la sécurité microbiologique du produit fini,




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'microbiological safety' ->

Date index: 2023-03-03
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