Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Extract fatty acid
Extracting fatty acid
FFA
Fatty acid extracting
Free fatty acids
HUFA
Highly unsaturated fatty acid
Long-chain polyunsaturated fatty acid
Mono- unsaturate
Mono-unsaturated fatty acids
Monounsaturated fatty acids
N-3 fatty acid
NEFA
Non esterified fatty acids
Omega-3 fatty acid
Removing fatty acid
SFA
Saturated fatty acid
Trans fat
Trans fatty acid
Trans unsaturated fatty acid
UFA
Unesterified fatty acids
ω3 fatty acid
ω3-PUFA
ω3-polyunsaturated fatty acid

Translation of "saturated fatty acid " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below






monounsaturated fatty acids (1) | mono-unsaturated fatty acids (2) | mono- unsaturate (3)

acides gras mono-insaturés


highly unsaturated fatty acid [ HUFA | long-chain polyunsaturated fatty acid ]

acide gras polyinsaturé à longue chaîne [ AGPLC | acide gras hautement insaturé ]


n-3 fatty acid | omega-3 fatty acid | ω3 fatty acid | ω3-polyunsaturated fatty acid | ω3-PUFA [Abbr.]

acide gras oméga 3


fatty acid extracting | removing fatty acid | extract fatty acid | extracting fatty acid

extraire des acides gras


free fatty acids | non esterified fatty acids | unesterified fatty acids | FFA [Abbr.] | NEFA [Abbr.] | UFA [Abbr.]

acides gras libres | acides gras non estérifiés | AGL [Abbr.] | AGNE [Abbr.]


trans fat [ trans fatty acid | trans unsaturated fatty acid ]

gras trans [ acide gras trans | acide gras insaturé de forme trans ]


chlorides of choline esters of coconut oil fatty acids (1) | fatty acids of coconut oil, esters with choline chloride (2)

chlorure des esters de choline des acides gras naturels à chaîne linéaire
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
For example, a fatty acid profile shall be included for oil-rich plants (main individual saturated, mono-unsaturated and poly-unsaturated fatty acids) and an amino acid profile (individual protein amino acids and main non-protein amino acids) for plants used as an important protein source.

Ainsi, un profil des acides gras (les principaux acides gras saturés, mono-insaturés et poly-insaturés présentés séparément) doit être dressé pour les plantes riches en huile, et un profil des acides aminés (les acides aminés protéiques présentés séparément et les principaux acides aminés non protéiques) pour les plantes utilisées comme source importante de protéines.


Saturated fatty acids are at least as harmful as trans-fatty acids. On average the total intake of saturated fatty acids is considerably higher than the World Health Organisation recommends.

Les acides gras saturés sont au moins aussi nocifs que les acides gras trans. La consommation totale moyenne d’acides gras saturés est nettement plus élevée que les recommandations de l’Organisation mondiale de la santé.


4. The declaration of polyols and/or starch and the declaration of type of fatty acids, other than the mandatory declaration of saturates referred to in Article 29(1)(b), shall be presented in accordance with Annex XIII Part B.

4. L’indication des polyols et/ou de l’amidon ainsi que celle du type d’acides gras, en dehors de la déclaration obligatoire des acides gras saturés visée à l’article 29, paragraphe 1, point b), sont présentées conformément à la partie B de l’annexe XIII.


3. ‘saturates’ means fatty acids without double bond.

3. «acides gras saturés»: les acides gras sans double liaison.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
‘saturates’ means fatty acids without double bond.

«Acides gras saturés»: tous les acides gras sans double liaison.


‘saturates’ means fatty acids without double bond.

«Acides gras saturés»: tous les acides gras sans double liaison.


33. Stresses that the present state of scientific knowledge shows us that an excessive consumption of trans-fatty acids (over 2% of total energy intake) is linked to significantly higher cardiovascular risks; deeply regrets, therefore, that only a few European governments to date have acted to reduce European consumers" cumulative exposure to the artificial trans-fatty acids and saturated fatty acids that are present in numerous processed products of low nutritional value;

33. souligne que l'état actuel des connaissances scientifiques révèle qu'une consommation trop importante d'acides gras trans (supérieure à 2 % de l'apport énergétique total) est associée à une augmentation significative des risques de maladies cardio-vasculaires; regrette dès lors profondément qu'à ce jour, seuls quelques gouvernements européens se soient employés à réduire l'exposition cumulée des consommateurs européens aux acides gras trans artificiels et aux acides gras saturés présents dans de nombreux produits transformés à fa ...[+++]


34. Stresses that the present state of scientific knowledge shows us that an excessive consumption of trans-fatty acids (over 2% of total energy intake) is linked to significantly higher cardiovascular risks; deeply regrets, therefore, that no European government to date has acted to reduce European consumers’ cumulative exposure to the artificial trans-fatty acids and saturated fatty acids that are present in numerous processed products of low nutritional value;

34. souligne que l'état actuel des connaissances scientifiques révèle qu'une consommation trop importante d'acides gras trans (supérieure à 2 % de l'apport énergétique total) est associée à une augmentation significative des risques de maladies cardio-vasculaires; regrette dès lors profondément qu'à ce jour, aucun gouvernement européen ne se soit employé à réduire l'exposition cumulée des consommateurs européens aux acides gras trans artificiels et aux acides gras saturés présents dans de nombreux produits transformés à faible intérê ...[+++]


A claim that a food is low in saturated fat, and any claim likely to have the same meaning for the consumer, may only be made if the sum of saturated fatty acids and trans-fatty acids in the product does not exceed 1,5g per 100g for solids or 0,75g/100ml for liquids and in either case the sum of saturated fatty acids and trans-fatty acids must not provide more than 10% of energy.

Une allégation selon laquelle une denrée alimentaire a une faible teneur en graisses saturées, ou toute autre allégation susceptible d'avoir le même sens pour le consommateur, ne peut être faite que si la somme des acides gras saturés et des acides gras trans contenus dans le produit n'est pas supérieure à 1,5 g par 100 g de solide ou à 0,75 g par 100 ml de liquide, la somme des acides gras saturés et des acide ...[+++]


A claim that a food is low in saturated fat, and any claim likely to have the same meaning for the consumer, may only be made if the sum of saturated fatty acids and trans-fatty acids in the product does not exceed 1,5g per 100g for solids or 0,75g/100ml for liquids and in either case the sum of saturated fatty acids and trans-fatty acids must not provide more than 10% of energy.

Une allégation selon laquelle une denrée alimentaire a une faible teneur en graisses saturées, ou toute autre allégation susceptible d'avoir le même sens pour le consommateur, ne peut être faite que si la somme des acides gras saturés et des acides gras trans contenus dans le produit n'est pas supérieure à 1,5 g par 100 g de solide ou à 0,75 g par 100 ml de liquide, la somme des acides gras saturés et des acide ...[+++]




datacenter (1): www.wordscope.ca (v4.0.br)

'saturated fatty acid' ->

Date index: 2023-02-26
w