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BSEC
Black Sea Cooperation
Black Sea Economic Cooperation
Black Sea Economic Cooperation Region
Black Sea zone of economic cooperation
CEN
Comeau's Sea Foods Limited
Dispose non-food waste within the food industry
Disposing of non-food waste within the food industry
Eastern Quebec Sea Foods Ltd.
Fish cook
Fish fryer
Get rid of non-food waste within the food industry
No known food allergy
Pollution at sea prevention
Prevent pollution of sea
Preventing pollution at sea
Processed fishery products
Processed sea food
Recycle non-food waste within the food industry
Regulations for pollution prevention at sea applying
Sea food cook
Sea food processor
Seafood processor
Seafood restaurant cook

Translation of "sea food nos " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below


fish fryer | sea food cook | fish cook | seafood restaurant cook

cheffe de partie poissonnière | cuisinière poisonnière | cuisinier poissonnier | cuisinier poissonnier/cuisinière poisonnière


processed fishery products | processed sea food

préparation de poissons


fish processor(m/f) | sea food processor | seafood processor

agent de traitement de poissons et fruits de mer(h/f)




Eastern Quebec Sea Foods Ltd.

Les Fruits de mer de l'est du Québec


Black Sea Cooperation | Black Sea Economic Cooperation | Black Sea Economic Cooperation Region | Black Sea zone of economic cooperation | BSEC [Abbr.] | CEN [Abbr.]

Coopération économique de la mer Noire | Coopération économique en Mer noire | CEMN [Abbr.] | CEN [Abbr.]


prevent pollution of sea | preventing pollution at sea | pollution at sea prevention | regulations for pollution prevention at sea applying

assurer la prévention de la pollution en mer


get rid of non-food waste within the food industry | recycle non-food waste within the food industry | dispose non-food waste within the food industry | disposing of non-food waste within the food industry

éliminer des déchets non alimentaires dans l’industrie alimentaire


No known food allergy

pas d'allergie alimentaire connue
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
This includes the need to optimise the sustainable contribution of fisheries and aquaculture to food security in the context of the global economy and reduce the heavy Union's dependence on seafood imports (approximately 60 % of total European sea food consumption depends on import and the Union is the world's largest importer of fisheries products), and to boost marine and maritime innovation through biotechnologies to fuel smart ‘blue’ growth.

Pour cela, il faut optimiser la contribution durable de la pêche et de l'aquaculture à la sécurité alimentaire dans le cadre de l'économie mondiale et réduire le poids de la dépendance de l'Union par rapport aux importations de fruits de mer (environ 60 % du total des fruits de mer consommés en Europe sont importés et l'Union est le premier importateur mondial de produits de la pêche), et il faut dynamiser l'innovation marine et maritime grâce aux biotechnologies pour soutenir une croissance intelligente et «bleue».


Fishing opportunities should be in accordance with international agreements and principles, such as the 1995 United Nations agreement concerning the conservation and management of straddling stocks and highly migratory fish stocks , and the detailed management principles laid down in the 2008 International Guidelines for the Management of Deep-sea Fisheries in the High Seas of the Food and Agriculture Organisation of the United Nations, according to which, in particular, a regulator should be more cautious when information is uncertain, unreliable or inadequate.

Il convient que les possibilités de pêche soient conformes aux accords et principes internationaux, tels que l'accord des Nations unies de 1995 sur la conservation et la gestion des stocks de poissons chevauchants et des stocks de poissons grands migrateurs , et aux principes de gestion détaillés énoncés dans les directives internationales de 2008 sur la gestion de la pêche profonde en haute mer de l'Organisation des Nations unies pour l'alimentation et l'agriculture, selon lesquels, en particulier, le législateur devrait prendre d'autant plus de précautions que les données sont incertaines, peu fiables ou inadéquates.


The Community is a Contracting Party to the United Nations Convention on the Law of the Sea of 10 December 1982 (Unclos), has ratified the United Nations Agreement for the Implementation of the Provisions of the United Nations Convention on the Law of the Sea of 10 December 1982 relating to the Conservation and Management of Straddling Fish Stocks and Highly Migratory Fish Stocks of 4 August 1995 (UN Fish Stocks Agreement) and has accepted the Agreement to Promote Compliance with International Conservation and Management Measures by Fishing Vessels on the High Seas of 24 November 1993 of the Food and Agric ...[+++]

La Communauté est partie contractante à la convention des Nations unies sur le droit de la mer du 10 décembre 1982 («CNUDM»), elle a ratifié l'accord des Nations unies aux fins de l'application des dispositions de la convention des Nations unies sur le droit de la mer du 10 décembre 1982 relative à la conservation et à la gestion des stocks chevauchants et des stocks de poissons grands migrateurs du 4 août 1995 («accord des Nations unies sur les stocks de poissons») et elle a adhéré à l'accord visant à favoriser le respect, par les navires de pêche en haute mer, des mesures internationales de conservation et de gestion du 24 novembre 199 ...[+++]


The activities carried out in this area are intended to help establish the integrated scientific and technological bases needed to develop an environmentally friendly production and distribution chain of safer, healthier and varied food, including sea-food and to control food-related risks, relying in particular on biotechnology tools taking into account the results of post-genomic research, as well as to control health risks associated with environmental changes.

L'objectif des actions menées dans ce domaine est d'aider à établir les bases scientifiques et technologiques intégrées nécessaires au développement respectueux de l'environnement d'une chaîne de production et de distribution d'aliments plus sûrs, plus sains et plus variés, y compris les fruits de mer, et de maîtriser les risques liés à l'alimentation, en s'appuyant notamment sur les outils de la biotechnologie compte tenu des résultats de la recherche post-génomique, ainsi que de maîtriser les risques pour la santé liés aux modifications de l'environnement.


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The activities carried out in this area are intended to help establish the integrated scientific and technological bases needed to develop an environmentally friendly production and distribution chain of safer, healthier and varied food, including sea food, and to control food-related risks, relying in particular on biotechnology tools taking into account the results of post-genomic research, as well as to control health risks associated with environmental changes.

L'objectif des actions menées dans ce domaine est d'aider à établir les bases scientifiques et technologiques intégrées nécessaires au développement respectueux de l'environnement d'une chaîne de production et de distribution d'aliments plus sûrs, plus sains et plus variés, y compris les fruits de mer, et de maîtriser les risques liés à l'alimentation, en s'appuyant notamment sur les outils de la biotechnologie compte tenu des résultats de la recherche post-génomique, ainsi que de maîtriser les risques pour la santé liés aux modifications de l'environnement.


The activities carried out in this area are intended to help establish the integrated scientific and technological bases needed to develop an environmentally friendly production and distribution chain of safer, healthier and varied food, including sea food and to control food-related risks, relying in particular on biotechnology tools taking into account the results of post-genomic research, as well as to control health risks associated with environmental changes.

L’objectif des actions menées dans ce domaine est d’aider à établir les bases scientifiques et technologiques intégrées nécessaires au développement respectueux de l’environnement d’une chaîne de production et de distribution d’aliments plus sûrs, plus sains et plus variés, y compris les fruits de mer, et de maîtriser les risques liés à l’alimentation, en s’appuyant notamment sur les outils de la biotechnologie compte tenu des résultats de la recherche post-génomique, ainsi que de maîtriser les risques pour la santé liés aux modifications de l’environnement.


- developing an environmentally friendly system of production and distribution of safe, healthy and quality food including sea food in line with consumer requirements, habits and perceptions,

- le développement respectueux de l'environnement d'un système de production et de distribution d'aliments sûrs, sains et de qualité, conformément aux demandes, habitudes et perceptions des consommateurs,


developing an environmentally friendly system of production and distribution of safe, healthy and quality food including sea food in line with consumer requirements, habits and perceptions,

le développement d'un système de production et de distribution d'aliments sûrs, sains et de qualité, conformément aux demandes, habitudes et perceptions des consommateurs,


EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - l24256 - EN - Protecting the sea and the food chain from the effects of organotin compounds

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - l24256 - EN - Protéger la mer et la chaîne alimentaire des effets des composés organostanniques


Protecting the sea and the food chain from the effects of organotin compounds

Protéger la mer et la chaîne alimentaire des effets des composés organostanniques




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'sea food nos' ->

Date index: 2021-11-08
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