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Aouara butter
Bambuk butter
Brandy butter
Brandy butter cream
Brandy spreadable fat
Butter preparation
Cocoa butter powder
Creamery butter
Dairy butter
Fat reduced butter
Galam butter
Half fat butter
Janary butter
Karite butter
Low fat butter
Mycryo
Mycryo butter
Mycryo cocoa butter
Mycryo cocoa powder
Mycryo powder
Natural butter
Powdered cocoa butter
Quioquio butter
Recombined butter
Reconstituted butter
Reduced fat butter
Reduced-fat butter
Remade butter
Shea butter
Sour cream butter
Soured-cream butter
Three quarter butter
Three quarter-fat butter
Three-quarter butter

Translation of "natural butter " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below


fat reduced butter | half fat butter | low fat butter | three quarter butter

beurre à 40% | beurre à 60% | beurre à faible teneur en matières grasses | beurre à teneur réduite en matières grasses


reduced fat butter | reduced-fat butter | three quarter-fat butter | three-quarter butter

beurre allégé | trois quarts beurre


shea butter | karite butter | galam butter | bambuk butter

beurre de karité | beurre de shea


cocoa butter powder | powdered cocoa butter | mycryo | mycryo butter | mycryo cocoa butter | mycryo powder | mycryo cocoa powder

beurre de cacao en poudre | beurre de cacao cryogénisé | mycryo | beurre mycryo | beurre de cacao mycryo | poudre mycryo


butter preparation (1) | brandy spreadable fat (2) | brandy butter cream (3) | brandy butter (4)

préparation à base de beurre (1) | préparation au beurre (2)


recombined butter | reconstituted butter | remade butter

beurre reconstitué


Aouara butter [ Janary butter | Quioquio butter ]

beurre d'Aouara [ beurre de Janary | beurre de Quioquio ]


sour cream butter (1) | soured-cream butter (2)

beurre de crème acidulée


dairy butter (1) | creamery butter (2)

beurre de fromagerie (1) | beurre de laiterie (2)
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
the term “butter” means natural butter, whey butter or recombined butter (fresh, salted or rancid, including canned butter) derived exclusively from milk, with a milkfat content of 80 % or more but not more than 95 % by weight, a maximum milk solids-not-fat content of 2 % by weight and a maximum water content of 16 % by weight.

le terme “beurre” s’entend du beurre naturel, du beurre de lactosérum ou du beurre “recombiné” (frais, salé ou rance, même en récipients hermétiquement fermés) provenant exclusivement du lait, dont la teneur en matières grasses laitières est égale ou supérieure à 80 % mais n’excède pas 95 % en poids, la teneur maximale en matières solides non grasses du lait est de 2 % en poids et la teneur maximale en eau de 16 % en poids.


the term ‘butter’ means natural butter, whey butter or recombined butter (fresh, salted or rancid, including canned butter) derived exclusively from milk, with a milkfat content of 80 % or more but not more than 95 % by weight, a maximum milk solids-not-fat content of 2 % by weight and a maximum water content of 16 % by weight.

le terme «beurre» s’entend du beurre naturel, du beurre de lactosérum ou du beurre «recombiné» (frais, salé ou rance, même en récipients hermétiquement fermés) provenant exclusivement du lait, dont la teneur en matières grasses laitières est égale ou supérieure à 80 % mais n’excède pas 95 % en poids, la teneur maximale en matières solides non grasses du lait de 2 % en poids et la teneur maximale en eau de 16 % en poids.


Given the exceptional nature of the situation, I support the extension until 28 February 2010 of the current public intervention period for butter and skimmed milk powder, through a tender procedure.

Étant donné le caractère exceptionnel de la situation, je soutiens la prolongation, jusqu’au 28 février 2010, de la période d’intervention publique en cours pour le beurre et le lait écrémé en poudre au moyen d’une procédure d’adjudication.


So there is a need to improve the Commission proposal by maintaining the compulsory nature of private storage aid, and butter disposal aids, while accepting simplification of these schemes as they are extremely complicated to manage.

À ce titre, il convient d'améliorer la proposition de la Commission en maintenant le caractère obligatoire de l'aide au stockage privé, et les aides à l'écoulement pour le beurre, tout en acceptant une simplification de ces instruments, dont la gestion est fort complexe.


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Contracts relating to the private storage of butter as referred to in the third subparagraph of Article 6(3) of Regulation (EC) No 1255/1999 shall be concluded between the competent body of the Member State on whose territory the butter is stored and natural or legal persons hereinafter called ‘contractors’.

Les contrats relatifs au stockage privé de beurre visé à l’article 6, paragraphe 3, troisième alinéa, du règlement (CE) no 1255/1999 sont conclus entre l’organisme compétent de l’État membre sur le territoire duquel le beurre est entreposé et des personnes physiques ou morales, ci-après dénommées «contractants».


27. Criticises the fact that the true nature of the possible health risks resulting from the butter adulteration scandal has still not been established; points out, further, that the adulteration was essentially discovered coincidentally, in the course of investigations into Mafia murders, and that clearly no routine checks are carried out with a view to preventing products from being manipulated in this way; looks to the Commission to put forward proposals as to how the health risks resulting from the adulteration of foodstuffs can ...[+++]

27. critique le manque de clarté qui a régné jusqu'à présent sur les risques éventuels pour la santé occasionnés par le frelatage du beurre; rappelle également que le frelatage a en fait été découvert par hasard dans le cadre d'enquêtes portant sur des meurtres imputés à la Mafia et qu'il n'existe apparemment pas de contrôles de routine de nature à éviter de telles manipulations; attend de la Commission des propositions visant à endiguer efficacement les risques sanitaires liés au frelatage des denrées alimentaires;


(a) the term "butter" means natural butter, whey butter or recombined butter (fresh, salted or rancid, including canned butter) derived exclusively from milk, with a milkfat content of 80 % or more but not more than 95 % by weight, a maximum milk solids-not-fat content of 2 % by weight and a maximum water content of 16 % by weight.

a) le terme "beurre" s'entend du beurre naturel, du beurre de lactosérum ou du beurre "recombiné" (frais, salé ou rance même en récipients hermétiquement fermés) provenant exclusivement du lait, dont la teneur en matières grasses laitières est égale ou supérieure à 80 % mais n'excède pas 95 % en poids, la teneur maximale en matières solides non grasses du lait de 2 % en poids et la teneur maximale en eau de 16 % en poids.


The replacement of cocoa butter with other vegetable fats raises a question about protecting the very nature of chocolate.

En effet, la substitution du beurre de cacao par d’autres MGV pose la question de la sauvegarde de la nature même du chocolat.


Cocoa butter is the predominant component of all forms of chocolate, as it will continue to be, also for those who have produced the natural vegetable fats, a specific list which can only be altered with the advice and consent of this Parliament.

Le beurre de cacao est l'ingrédient principal de toutes les formes de chocolat, et il le restera ; c'est une bonne chose aussi pour ceux qui produisent les six matières grasses végétales autorisées, dont la liste spécifique ne peut être modifiée qu'avec l'avis conforme et le consentement de ce Parlement.


Contracts relating to the private storage of butter or cream as referred to in the fourth subparagraph of Article 6(3) of Regulation (EC) No 1255/1999 shall be concluded between the intervention agency of the Member State on whose territory the butter and cream are stored and natural or legal persons, hereinafter called "contractors".

Les contrats relatifs au stockage privé de crème et de beurre visés à l'article 6, paragraphe 3, quatrième alinéa, du règlement (CE) no 1255/1999 sont conclus entre l'organisme d'intervention de l'État membre sur le territoire duquel la crème et le beurre sont entreposés et des personnes physiques ou morales, ci-après dénommées "contractants".




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'natural butter' ->

Date index: 2022-05-30
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