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Balance carried
Balance carried forward to new account
Balance to be carried over
Carry forward into subsequent period
Carry-forward
Caster sugar
Castor sugar
Closing day of the balance sheet
Closing of the balance sheet
Crystal sugar
Crystallized sugar
Date of closing the balance sheet
Date of the balance sheet
External trade balance
Foreign trade balance
Fruit powder
Fruit sugar
Granulated sugar
Instant dissolving sugar
Maple season
Merchandise trade balance
Opening balance
Powdered sugar
Preserved with sugar
Profit balance to be carried forward
Profit carried forward
Substitute for sugars
Sugar added
Sugar balance
Sugar party
Sugar substitute
Sugar substitution product
Sugar supply balance
Sugar-bush party
Sugar-making season
Sugaring off
Sugaring party
Sugaring season
Sugaring time
Sugaring-off party
Super-fine sugar
Surplus carried forward to new account
Sweetened with sugar
Trade balance
Visible balance
Visible trade balance
With added sugar

Translation of "Sugar balance " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below


caster sugar | castor sugar | super-fine sugar | fruit sugar | fruit powder | powdered sugar | instant dissolving sugar

sucre semoule | sucre-semoule | sucre superfin | sucre de fruit | poudre de fruit | sucre en poudre | sucre à dissolution instantanée


sweetened with sugar (1) | preserved with sugar (2) | with added sugar (3) | sugar added (4)

sucré (1) | avec adjonction de sucre (2) | additionné de sucre (3)


sugaring-off party | sugaring party | sugar party | sugar-bush party

partie de sucre | fête à la tire | fête au sucre | party de sucre


sugaring season | sugar-making season | maple season | sugaring off | sugaring time

temps des sucres | saison des sucres | sucres


granulated sugar [ crystallized sugar | crystal sugar ]

sucre cristallisé


external trade balance | foreign trade balance | merchandise trade balance | trade balance | visible balance | visible trade balance

balance commerciale | balance des marchandises | balance du commerce extérieur


sugar substitution product (1) | substitute for sugars (2) | sugar substitute (3)

succédané du sucre


balance carried | balance carried forward to new account | balance to be carried over | carry forward into subsequent period | carry-forward | opening balance | profit balance to be carried forward | profit carried forward | surplus carried forward to new account

report à compte nouveau | report à nouveau | report de solde | solde à nouveau


closing of the balance sheet (1) | date of the balance sheet (2) | closing day of the balance sheet (3) | date of closing the balance sheet (4)

date de clôture des comptes (1) | date du bilan (2) | date de clôture de l'exercice (3) | jour du bilan (4)
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
However, according to the latest forecasts, the world sugar balance should be in balance for the period 2010-2011.

Mais, selon les dernières prévisions, le bilan mondial pour le sucre devrait être en équilibre pour la période 2010-2011.


Restoring balance in the market is important, and we are still a long way from being able to achieve a market balance by 2010 with regard to European sugar production and sugar beet cultivation.

Il est important de rétablir l'équilibre sur le marché, et nous sommes encore loin de pouvoir atteindre un équilibre du marché d'ici 2010 s'agissant de la production de sucre et de la culture de la betterave sucrière en Europe.


1a. Should tariff quotas be phased out for sugar imports from third countries, the overall volume of imports shall be determined on the basis of the core principle that sugar imports to the European Union from third countries cannot exceed the net balance of domestic production and consumption levels in those countries.

1 bis. En cas de suppression progressive des contingents tarifaires pour les importations de sucre en provenance des pays tiers, le volume global des importations est déterminé sur la base du principe essentiel voulant que les importations de sucre dans l'Union européenne provenant de pays tiers ne peuvent excéder le solde net des niveaux de production et de consommation intérieures dans ces pays.


(6a) As only a small proportion of the reduction in sugar prices will be passed on to the European consumer (1.5% for white sugar, which accounts for 70% of sugar production; 5% for raw sugar, which accounts for the remaining 30%), the reference or intervention price and the minimum price for beet should be established primarily on the basis of the trends in quantities produced, imports and consumption, in such a way as to ensure balance on the Community market.

(6 bis) Compte tenu du fait que seule une faible partie de la baisse du prix du sucre sera ristournée en faveur du consommateur européen (1,5 % pour les sucres transformés, représentant 70 % de la totalité des sucres produits; 5 % pour le sucre de bouche, représentant 30 % de la totalité des sucres produits), il convient que les niveaux du prix de référence ou d'intervention et du prix minimal de la betterave soient principalement établis en fonction de l'évolution des quantités de production, d'importation et de consommation qui garantissent l'équilibre du marché communautaire.


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This supply balance shall take account in particular of the quantities and price of non-quota sugar available on the Community market and of the possibility provided for in Article 19(3) of that Regulation to consider sugar withdrawn from the market as surplus sugar available to become industrial sugar.

Ce bilan tient compte, notamment, des quantités et du prix de sucre hors quota disponible sur le marché communautaire et de la possibilité prévue à l'article 19, paragraphe 3, dudit règlement de considérer du sucre retiré du marché comme sucre excédentaire susceptible de devenir du sucre industriel.


1. During the period referred to in Article 10(1) of Regulation (EC) No 1260/2001, C sugar referred to in Article 13 of that Regulation, exported in accordance with the relevant provisions of Commission Regulation (EEC) No 2670/81 of 14 September 1981 laying down detailed implementing rules in respect of sugar production in excess of the quota (18) and brought in to be consumed in Madeira and in the Canary Islands in the form of white sugar falling within CN code 1701 and to be refined and consumed in the Azores in the form of raw sugar falling within CN code 1701 12 10, shall benefit, under the conditions set out in this Regulation, fro ...[+++]

1. Pendant la période visée à l’article 10, paragraphe 1, du règlement (CE) no 1260/2001, le sucre C visé à l’article 13 dudit règlement, exporté conformément aux dispositions pertinentes du règlement (CEE) no 2670/81 de la Commission du 14 septembre 1981 établissant les modalités d’application pour la production hors quota dans le secteur du sucre (18), et introduit pour y être consommé à Madère et aux îles Canaries sous forme de sucre blanc relevant du code NC 1701 et pour être raffiné et consommé aux Açores sous forme de sucre brut relevant du code NC 1701 12 10, bénéficie, dans les conditions fixées par le présent règlement, du régim ...[+++]


Specific instruments are needed to ensure a fair balance of rights and obligations between sugar undertakings and sugar beet growers.

Il y a lieu de prévoir des instruments spécifiques afin d'assurer un juste équilibre des droits et des devoirs entre les entreprises sucrières et les producteurs de betteraves à sucre.


Secondly, to maintain the structural balance of the markets in sugar at a price level close to the reference price, it should be possible for the Commission to decide to withdraw sugar from the market for as long as it takes for the market to rebalance.

En second lieu, afin de maintenir l'équilibre structurel des marchés dans le secteur du sucre à un niveau de prix proche du prix de référence, la Commission devrait pouvoir décider de retirer des quantités de sucre du marché jusqu'à ce que l'équilibre du marché soit rétabli.


(EN) The sugar reform as proposed by the Commission in its communication of 14 July 2004 is mainly driven by the need to incorporate also the sugar sector into the general principles of the reformed Common Agricultural Policy (CAP), i.e. to achieve more competitiveness, greater market orientation and a sustainable market balance whilst securing consistency with the Community’s international commitments and respect the international trade rules with third countries.

La réforme du sucre proposée par la Commission dans sa communication du 14 juillet 2004 est principalement motivée par la nécessité d’intégrer le secteur du sucre également dans les principes généraux de la politique agricole commune (PAC) réformée, à savoir promouvoir une meilleure compétitivité, se tourner davantage vers le marché et garantir un équilibre durable sur le marché tout en assurant une cohérence avec les engagements internationaux de la Communauté et en respectant les règles du commerce international vis-à-vis des pays tiers.


3. During the period specified in paragraph 1, additional basic aid of EUR 0,10 per 100 kilograms, expressed as white sugar, shall be granted to enable refineries as referred to in Article 7(4) to refine raw cane sugar produced in the French overseas departments, with a view to restoring the price balance between that sugar and preferential sugar.

3. Pendant la période visée au paragraphe 1, une aide complémentaire de base de 0,10 euro par 100 kilogrammes de sucre exprimé en sucre blanc est octroyée au raffinage, dans les raffineries définies à l'article 7, paragraphe 4, de sucre brut de canne produit dans les départements français d'outre-mer, en vue de rétablir l'équilibre des conditions de prix entre ce sucre et le sucre préférentiel.




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'Sugar balance' ->

Date index: 2021-09-04
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