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% moisture content dry basis
D.B.
DB
Db
Dry basis
Dry matter
FDB
Fat content in dry matter
Fat in DM
Fat in dry matter
Fat on dry basis
Mff
Moisture content on a fat-free cheese basis
Moisture content on dry basis
Moisture on dry basis
On dry-matter basis

Translation of "fat on dry basis " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
fat on dry basis | FDB | fat content in dry matter | fat in dry matter | fat in DM

gras sur sec | G/S


% moisture content dry basis | % moisture content,dry basis | D.B. | moisture content on dry basis | DB [Abbr.]

humidité sur sec


moisture content on dry basis [ moisture content, dry basis | % moisture content, dry basis ]

humidité sur sec


dry basis/on the | dry matter basis/on the

ramené à la matière sèche | rapporté à la substance sèche


dry basis | on dry-matter basis | db [Abbr.]

rapport de matière sèche


moisture content on dry basis | moisture on dry basis

humidité sur base sèche | humidité sur sec




moisture content on a fat-free cheese basis [ mff ]

teneur en eau du fromage dégraissé [ tefd ]




IN-CONTEXT TRANSLATIONS
If the concentration is measured on a dry basis, it shall be converted to a wet basis in accordance with the formula provided for in paragraph 8.1. of Annex 4 to UNECE Regulation No 49’.

Si la concentration est mesurée sur une base sèche, elle doit être convertie en base humide conformément à la formule indiquée au paragraphe 8.1 de l’annexe 4 du règlement no 49 de la CEE-ONU».


> 10 %, expressed as the anion on dry basis

> 10 %, exprimés en anions sur base sèche.


> 28 %, expressed as the anion on dry basis

> 28 %, exprimé en anion sur base sèche.


The fat content of the milk is standardised so that the fat/protein ratio is such that the cheese eventually produced has a fat content of between 40 % and 44 % fat in dry matter.

La teneur en matières grasses du lait est standardisée de manière à ce que le rapport entre les matières grasses et les protéines soit tel que la teneur en matières grasses dans la matière sèche du fromage obtenu en fin de processus se situe entre 40 et 44 %.


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The fat content of the milk is standardised so that the fat/protein ratio is such that the cheese eventually produced has a fat content of between 48 % and 52 % fat in dry matter. The cheese-milk is pasteurised at a temperature of at least 72 °C for 15 seconds.

La teneur en matières grasses du lait est standardisée de manière à ce que le rapport entre les matières grasses et les protéines soit tel que la teneur en matières grasses dans la matière sèche du fromage obtenu en fin de processus représente entre 48 et 52 % sur extrait sec. Le lait à fromage est pasteurisé à une température minimale de 72 °C pendant 15 secondes.


skimmed milk powder of top quality made from milk in an approved undertaking in the Community by the spray process, with a minimum protein-content of 34,0 % by weight of the fat free dry matter’.

le lait écrémé en poudre de première qualité de fabrication spray, fabriqué à partir de lait dans une entreprise agréée de la Communauté, avec une teneur minimale en poids de matière protéique de 34,0 % de la matière sèche non grasse».


The specific, chemical (moisture, protein, fat, fat in dry matter) and microbiological (pathogens, S. aureus, E. coli, coliforms 30o) characteristics of the two types of Asiago cheese, pressed and ripened, are described in detail.

Les caractéristiques spécifiques, chimiques (humidité, protéines, matière grasse, matière grasse sur extrait sec) et microbiologiques (pathogènes, S. aureus, E. coli, coliformes 30o) des deux types de fromage «Asiago», pressato et d'allevo, sont précisées.


the percentage of fat-free dried milk extract (for the different types of partially dehydrated milk).

le pourcentage d'extrait sec dégraissé provenant du lait (pour les différents types de laits partiellement déshydratés).


(d) have a fat-free dry matter content of 8,50 % (m/m) or more for milk containing 3,5 % (m/m) of fat or an equivalent content in the case of milk having a different fat content;

d) avoir un taux de matière sèche dégraissée supérieur ou égal à 8,50 % (m/m) constaté sur du lait à 3,5 % (m/m) de matière grasse ou un taux équivalent lorsqu'il s'agit d'un lait d'une teneur en matière grasse différente.


9. in the case of cow's milk, it must have a freezing point not higher than -0,520 oC and a weight of not less than 1 028 grammes per litre, as determined in whole milk at 20 oC, or the equivalent as determined in totally fat-free milk at 20 oC, and contain a minimum of 28 grammes of protein per litre, obtained by multiplying the percentage total nitrogen content of the milk by 6,38, and a fat-free dry matter content of not less than 8,50 %.

9) en ce qui concerne le lait de vache, avoir un point de congélation inférieur ou égal à -0,52 oC et un poids supérieur ou égal à 1 028 grammes par litre constaté sur du lait entier à 20 oC ou l'équivalent par litre constaté sur du lait totalement dégraissé à 20 oC et contenir un minimum de 28 grammes de matières protéiques par litre obtenues en multipliant par 6,38 la teneur en azote totale du lait exprimé en pourcentage et avoir un taux de matière sèche dégraissée supérieur ou égal à 8,50 %.




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'fat on dry basis' ->

Date index: 2022-04-26
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