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Allergy to food
Anaphylactic shock due to adverse food reaction
Any
Asphyxia by
Aspiration and inhalation of food
By food in oesophagus
Carbon-steam reaction
Chemical reaction regulating
Chemical reactions controlling
Choked on
Coal-steam reaction
Controlling chemical reaction
Deal with adverse reactions to drugs
ENL reaction
Food
Food allergies
Food allergy
Food hygiene
Food product safety
Food quality safety
Food reactions
Food safety
Handle adverse reactions to drugs
Including bone or seed
Interruption of respiration
Lepra type-2 reaction
Lepromatous lepra reaction
Manage adverse reactions to drugs
Manage adverse reactions to medication
Obstruction of pharynx by food
Obstruction of respiration
Other adverse food reactions
Regulate chemical reaction
Safety of food
Steam-carbon reaction
Steam-char reaction
Steam-coal reaction
Suffocation by
Type 2 lepra reaction
Type 2 leprosy reaction
Type 2 reaction
Water gas reaction

Traduction de «food reactions » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
food allergy | food reactions | allergy to food | food allergies

allergies alimentaires


Anaphylactic shock due to adverse food reaction

Choc anaphylactique dû à une intolérance alimentaire


Other adverse food reactions

Autres réactions d'intolérance alimentaire


type 2 reaction [ type 2 lepra reaction | type 2 leprosy reaction | lepromatous lepra reaction | lepra type-2 reaction | ENL reaction ]

réaction de type 2 [ réaction lépreuse de type 2 | érythème noueux lépreux ]


water gas reaction [ carbon-steam reaction | steam-carbon reaction | steam-coal reaction | coal-steam reaction | steam-char reaction ]

réaction du gaz à l'eau


chemical reaction regulating | controlling chemical reaction | chemical reactions controlling | regulate chemical reaction

réguler une réaction chimique


handle adverse reactions to drugs | manage adverse reactions to medication | deal with adverse reactions to drugs | manage adverse reactions to drugs

gérer les réactions indésirables aux médicaments


asphyxia by | choked on | suffocation by | food [including bone or seed] | aspiration and inhalation of food [any] (into respiratory tract) NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by food in oesophagus | obstruction of pharynx by food (bolus)

arrêt de la respiration | compression de la trachée | obstruction de la respiration | par des aliments dans l'œsophage | asphyxie | étouffement | suffocation | dû(e) à des aliments [y compris os ou graine contenus dans les aliments] | aspiration et inhalation d'aliments (dans les voies respiratoires) SAI obstruction du pharynx par des aliments (bol alimentaire)


Labelling of Foods Causing Severe Reactions in Canadians

Étiquetage des aliments qui provoquent des réactions graves chez des Canadiens


food safety [ food product safety | food quality safety | safety of food | food hygiene(UNBIS) ]

sécurité des aliments [ innocuité des aliments | innocuité des produits alimentaires | salubrité des aliments | salubrité des produits alimentaires | sécurité qualitative de l'alimentation | sécurité sanitaire des aliments ]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
However, IgE-mediated food allergy represents the main form of food allergy, that causes the most severe reactions and the only form causing life-threatening reactions.

Les allergies alimentaires dont les immunoglobulines de type E sont le médiateur (les allergies «IgE-dépendantes») constituent toutefois la principale forme d’allergie alimentaire, provoquant les réactions les plus graves, et la seule qui entraîne des réactions potentiellement létales.


The applicant shall evaluate data obtained to assess the allergenic potential of newly expressed proteins in genetically modified plants with respect to introduction of new allergenic proteins into the food and feed plants, a possible provocation of allergic reactions of susceptible individuals, as well as information to demonstrate that the genetic modification does not cause unintended changes in the characteristics and/or levels of expression of endogenous allergenic proteins in the genetically modified food.

Le demandeur doit évaluer les données obtenues pour apprécier le potentiel allergénique des protéines nouvellement exprimées dans les plantes génétiquement modifiées lié, d’une part, à l’introduction de nouvelles protéines allergéniques dans les plantes destinées à l’alimentation humaine ou animale et, d’autre part, à la possibilité de provocation de réactions allergiques chez des individus sensibles, ainsi que les informations permettant de démontrer que la modification génétique n’entraîne pas de changement non recherché des caractéristiques et/ou des niveaux d’expression de protéines allergéniques endogènes dans la denrée alimentaire ...[+++]


Food allergy is an adverse reaction to food and represents an important public health problem.

L’allergie alimentaire – réaction indésirable à une denrée alimentaire – constitue un important problème de santé publique.


However, IgE-mediated food allergy represents the main form of food allergy, that causes the most severe reactions and the only form causing life-threatening reactions.

Les allergies alimentaires dont les immunoglobulines de type E sont le médiateur (les allergies «IgE-dépendantes») constituent toutefois la principale forme d’allergie alimentaire, provoquant les réactions les plus graves, et la seule qui entraîne des réactions potentiellement létales.


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Food allergy is an adverse reaction to food and represents an important public health problem.

L’allergie alimentaire – réaction indésirable à une denrée alimentaire – constitue un important problème de santé publique.


The applicant shall evaluate data obtained to assess the allergenic potential of newly expressed proteins in genetically modified plants with respect to introduction of new allergenic proteins into the food and feed plants, a possible provocation of allergic reactions of susceptible individuals, as well as information to demonstrate that the genetic modification does not cause unintended changes in the characteristics and/or levels of expression of endogenous allergenic proteins in the genetically modified food.

Le demandeur doit évaluer les données obtenues pour apprécier le potentiel allergénique des protéines nouvellement exprimées dans les plantes génétiquement modifiées lié, d’une part, à l’introduction de nouvelles protéines allergéniques dans les plantes destinées à l’alimentation humaine ou animale et, d’autre part, à la possibilité de provocation de réactions allergiques chez des individus sensibles, ainsi que les informations permettant de démontrer que la modification génétique n’entraîne pas de changement non recherché des caractéristiques et/ou des niveaux d’expression de protéines allergéniques endogènes dans la denrée alimentaire ...[+++]


* Food enzyme: a product obtained from plants, animals or micro-organisms that can trigger a biochemical reaction and is used in the manufacture, processing, preparation, treatment, packaging, transport or storage of food.

* Enzyme alimentaire: produit obtenu à partir de plantes, d'animaux ou de micro-organismes qui permet de déclencher une réaction biochimique et qui est utilisé dans la fabrication, la transformation, la préparation, le traitement, le conditionnement, le transport ou l’entreposage des denrées alimentaires.


Flavour precursors such as carbohydrates, oligo-peptides and amino acids impart flavour to food by chemical reactions which occur during food processing.

Les précurseurs d’arôme tels que les hydrates de carbone, les oligopeptides et les acides aminés confèrent une flaveur aux denrées alimentaires par des réactions chimiques qui se produisent pendant la transformation de ces denrées.


Flavour precursors such as carbohydrates, oligo-peptides and amino acids impart flavour to food by chemical reactions which occur during food processing.

Les précurseurs d’arôme tels que les hydrates de carbone, les oligopeptides et les acides aminés confèrent une flaveur aux denrées alimentaires par des réactions chimiques qui se produisent pendant la transformation de ces denrées.


‘pesticide residue’ means the residue in processed cereal-based foods and baby foods of a plant protection product, as defined in point 1 of Article 2 of Directive 91/414/EEC, including its metabolites and products resulting from its degradation or reaction.

«résidus de pesticides»: les résidus d'un produit phytopharmaceutique, tel que défini à l'article 2, point 1, de la directive 91/414/CEE, y compris ses métabolites et les produits de sa dégradation ou de sa réaction, présents dans les préparations à base de céréales et les aliments pour bébés.


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