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Advise on food preservation
Advise towards preservation of food
Baby food
Cannery
Canning
Canning industry
Conserving food
Food canning
Food care
Food preservation
Food preserving
Food-preserving industry
Handle communication in the food processing industry
Handle communications in the food processing industry
Method of food preservation
Preservation of food
Preserved food
Preserved food for infants
Preserved product
Preserving of foodstuffs
Recommend on food preservation
Suggest on food preservation
Tinned food
Utilise communications in the food processing industry

Translation of "food-preserving industry " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
cannery [ canning | canning industry | food-preserving industry | canning industry(UNBIS) ]

conserverie [ industrie de la conserve | mise en conserve ]


advise towards preservation of food | suggest on food preservation | advise on food preservation | recommend on food preservation

donner des conseils sur la conservation de denrées alimentaires


food preserving [ preserving of foodstuffs ]

conservation des aliments


conserving food | food care | food preservation | preservation of food

conservation des aliments


food canning | food preservation

conservation de produits alimentaires | conservation des aliments | mise en conserve de produits alimentaires


baby food | preserved food for infants

alimentation normale du nourrisson






administer communications in the food processing industry | handle communication in the food processing industry | handle communications in the food processing industry | utilise communications in the food processing industry

gérer les communications dans l’industrie de transformation des denrées alimentaires


preserved product [ preserved food | tinned food ]

produit en conserve [ conserve ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
At the same time, research must contribute towards meeting fundamental needs, the priority objectives for sustainable development, and for partners in Europe, the Mediterranean and the Balkans (i.e. integrated management of water, agriculture and the agro-food industry, health and environmental protection, seismology, energy and transport, preservation of the cultural heritage, the digital divide).

Simultanément, la recherche doit contribuer à répondre à des besoins fondamentaux, prioritaires pour le développement durable, des partenaires européens, méditerranéens et des Balkans (i.e. gestion intégrée de l'eau, agriculture et agro-industrie, santé et protection de l'environnement, sismologie, énergie et transports, préservation du patrimoine culturel, fracture numérique).


Horizon 2020 addresses this complexity and defines the challenges relating to this sector: "The challenge is to secure supplies of safe and high quality food and bio-based products and to ensure sustainable management of biological resources, contributing to both rural and coastal development and to competitiveness of the European biobased industries, while preserving terrestrial and marine eco-systems, reducing fossil-dependency, mitigating and adapting to climate change and promoting zero-waste and resource efficiency".

Le programme Horizon 2020 aborde cette complexité et cerne les défis liés à ce secteur: le défi consiste à garantir l'approvisionnement en aliments sûrs et de qualité et en bioproduits et à assurer la gestion durable des ressources biologiques, en contribuant au développement rural et côtier et à la compétitivité des bio-industries européennes, tout en préservant les écosystèmes terrestres et marins, en réduisant la dépendance à l'égard des combustibles fossiles, en atténuant le changement climatique et en facilitant l'adaptation à celui-ci et en encourageant le "zéro déchet" et l'utilisation efficace des ressources.


Horizon 2020 addresses this complexity and defines the challenges relating to this sector: "The challenge is to secure supplies of safe and high quality food and bio-based products and to ensure sustainable management of biological resources, contributing to both rural and coastal development and to competitiveness of the European biobased industries, while preserving terrestrial and marine eco-systems, reducing fossil-dependency, mitigating and adapting to climate change and promoting zero-waste and resource efficiency".

Le programme Horizon 2020 aborde cette complexité et cerne les défis liés à ce secteur: le défi consiste à garantir l'approvisionnement en aliments sûrs et de qualité et en bioproduits et à assurer la gestion durable des ressources biologiques, en contribuant au développement rural et côtier et à la compétitivité des bio-industries européennes, tout en préservant les écosystèmes terrestres et marins, en réduisant la dépendance à l'égard des combustibles fossiles, en atténuant le changement climatique et en facilitant l'adaptation à celui-ci et en encourageant le "zéro déchet" et l'utilisation efficace des ressources.


stresses the importance of the CAP second pillar for the modernisation of farming, for the preservation and socio-economic improvement of the agricultural structure and, especially, for the preservation and improvement of rural areas and their communities as a whole; a rural development policy must therefore be put in place that is supportive of agricultural competitiveness, with part of this policy being dedicated to action on agricultural structures and infrastructures and on the agri-food industry;

met en avant le rôle joué par le second pilier de la PAC dans la modernisation de l'agriculture, le maintien et l'amélioration des structures agricoles et plus particulièrement la préservation et le développement socioéconomique des zones rurales et de leurs communautés dans leur ensemble; à cette fin, il faut pouvoir compter sur une politique de développement rural qui tienne compte de la compétitivité de l'agriculture en consacrant une partie de cette politique à des actions sur les structures et infrastructures dans l'agriculture et dans l'industrie agroalimentaire;


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The aim of future legislation will be to ensure consumer protection and food safety while preserving innovation and competitiveness in the food processing industry.

La future législation aura pour but d’assurer la protection des consommateurs et la sécurité alimentaire tout en préservant l’innovation et la compétitivité de l’industrie agroalimentaire.


The aim of future legislation will be to ensure consumer protection and food safety while preserving innovation and competitiveness in the food processing industry.

La future législation aura pour but d’assurer la protection des consommateurs et la sécurité alimentaire tout en préservant l’innovation et la compétitivité de l’industrie agroalimentaire.


The competitiveness of the food processing industry in the market should be preserved.

Il convient donc de préserver la compétitivité de l’industrie agro-alimentaire sur le marché.


SMEs represent an important added value to the European food industry in terms of quality and preservation of different dietary habits.

Les PME apportent à l'industrie alimentaire européenne une importante valeur ajoutée en ce qui concerne la qualité des produits et la préservation de la diversité des régimes alimentaires.


At the same time, research must contribute towards meeting fundamental needs, the priority objectives for sustainable development, and for partners in Europe, the Mediterranean and the Balkans (i.e. integrated management of water, agriculture and the agro-food industry, health and environmental protection, seismology, energy and transport, preservation of the cultural heritage, the digital divide).

Simultanément, la recherche doit contribuer à répondre à des besoins fondamentaux, prioritaires pour le développement durable, des partenaires européens, méditerranéens et des Balkans (i.e. gestion intégrée de l'eau, agriculture et agro-industrie, santé et protection de l'environnement, sismologie, énergie et transports, préservation du patrimoine culturel, fracture numérique).


2. Each year, before 31 December, and in the first instance before the date on which the provisions of this Regulation take effect, the Council, acting in accordance with the voting procedure laid down in Article 43 (2) of the Treaty on a proposal from the Commission, shall draw up an estimate of the meat intended for the processing industry, taking account, on the one hand, of expected Community supplies of meat of a quality and type of cut suitable for industrial use and, on the other, of industrial needs, including the needs of industries producing preserved foods which are included in Article 1 (c) and which do not contain characteri ...[+++]

2. Chaque année, avant le 31 décembre, et pour la première fois avant la date de mise en application du régime prévu par le présent règlement, le Conseil, statuant sur proposition de la Commission selon la procédure de vote prévue à l'article 43 paragraphe 2 du traité, établit un bilan estimatif de la viande destinée à l'industrie de transformation en tenant compte, d'une part, des disponibilités prévues dans la Communauté en viandes des qualités et des présentations aptes à l'utilisation industrielle et, d'autre part, des besoins des industries, y compris de celles produisant des conserves visées à l'article 1er sous c) et ne contenant ...[+++]




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'food-preserving industry' ->

Date index: 2024-02-19
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