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Agri-Food Inspection Strategies Division
Agri-Food Safety Division
Agri-Food Safety and Strategies Division
Command food safety regulations
Control food safety regulations
DG Health and Food Safety
Directorate-General for Health and Food Safety
EFSA
Europe's food safety watchdog
European Food Safety Authority
European food safety guidance
European food safety policies
European food safety policy
European food safety watchdog
FPT FSBT Committee
Food hygiene
Food product safety
Food quality safety
Food safety
Food safety issue associated with the food chain
Food safety principles
Food safety rules
Food safety tenets
Govern food safety regulations
Principles of food safety
Safety of food
Safety policy for european food

Traduction de «principles food safety » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
food safety rules | food safety tenets | food safety principles | principles of food safety

principes de sécurité alimentaire


food safety [ food product safety | food quality safety | safety of food | food hygiene(UNBIS) ]

sécurité des aliments [ innocuité des aliments | innocuité des produits alimentaires | salubrité des aliments | salubrité des produits alimentaires | sécurité qualitative de l'alimentation | sécurité sanitaire des aliments ]


european food safety policies | safety policy for european food | european food safety guidance | european food safety policy

politique européenne de sécurité alimentaire


control food safety regulations | govern food safety regulations | command food safety regulations | control food safety regulations

contrôler les règles de sécurité alimentaire


DG Health and Food Safety | Directorate-General for Health and Food Safety

DG Santé et sécurité alimentaire | direction générale de la santé et de la sécurité alimentaire


European food safety watchdog | Europe's food safety watchdog

organisme européen de surveillance de la sécurité des aliments


European Food Safety Authority [ EFSA ]

Autorité européenne de sécurité des aliments [ EFSA ]


Agri-Food Safety and Strategies Division [ Agri-Food Safety Division | Agri-Food Inspection Strategies Division ]

Division de la salubrité et des stratégies agro-alimentaires [ Division de la salubrité dans l'agro-alimentaire | Division des stratégies d'inspection agro-alimentaire ]


food safety issue associated with the food chain

question de sécurité des aliments associée à la chaîne alimentaire


Federal-Provincial-Territorial Food Safety, Biosecurity and Traceability Committee [ FPT Food Safety, Biosecurity and Traceability Committee | FPT FSBT Committee ]

Comité fédéral-provincial-territorial sur la salubrité, la biosécurité et la traçabilité des aliments [ Comité FPT sur la salubrité, la biosécurité et la traçabilité des aliments | Comité FPT SBTA ]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
According to Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety it is a general principle of food law to provide a basis for consumers to make informed choices in relation to food they consume and to prevent any practices that may mislead the consumer.

En vertu du règlement (CE) no 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l’Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires , l’un des principes généraux de la législation alimentaire est de fournir aux consommateurs une base pour choisir en connaissance de cause les denrées alimentaires qu’ils consomment et de prévenir toute pratique pouvant induire le consommateur en erreur.


Our principles are, and I have outlined them in the presentation, (1) that food safety is a shared responsibility of all the participants in the food chain and government and consumers; (2) that governments at all levels, the industry and other stakeholders should foster and facilitate a national coordinated approach; (3) that industry and government food safety initiatives should encourage the implementation of HACCP or HACCP-based food safety systems by businesses all along the supply chai ...[+++]

Voici ces principes que vous retrouverez dans notre mémoire écrit : 1) la salubrité alimentaire est une responsabilité partagée entre tous les maillons de la chaîne d'approvisionnement, les gouvernements et les consommateurs; 2) les différents ordres de gouvernement, l'industrie et les autres parties prenantes doivent préconiser une approche nationale coordonnée et en faciliter la mise en œuvre; 3) les initiatives de salubrité alimentaire mises en œuvre par l'industrie et le gouvernement doivent encourager l'application des principes d'analyse des risques et de maîtrise des points critiques (HACCP) par les entreprises tout au long de la chaîne d'approvisio ...[+++]


Mr. Andrew Marsland, Acting Assistant Deputy Minister, Market and Industry Services Branch, Agriculture and Agri-Food Canada: Agriculture and Agri-Food Canada's principle role in relation to food safety is to lead the development of policies and programs to support the agriculture and agri-food industry in succeeding in the marketplace and responding to the demands of consumers.

M. Andrew Marsland, sous-ministre adjoint intérimaire, Direction générale des services à l'industrie et au marché, Agriculture et Agroalimentaire Canada: Le rôle principal d'Agriculture et Agroalimentaire Canada en matière de salubrité des aliments consiste à diriger l'élaboration de politiques et de programmes destinés à appuyer l'industrie de l'agriculture et de l'agroalimentaire pour qu'elle réussisse sur le marché et réagisse aux exigences des consommateurs.


Budget 2012 decisions affecting the Canadian Food Inspection Agency were founded on three key principles: create no reduction or impact on food safety capacity, minimize the effect on the front line in non-food safety related activities, and reduce administrative costs through shared services and other efficiency measures.

Les décisions qui ont été annoncées dans le budget de 2012 et ont des répercussions sur l'Agence canadienne d'inspection des aliments ont été prises en fonction de trois principes clés. Ainsi, il ne fallait ni entraver, ni réduire la capacité de l'agence en matière de salubrité des aliments.


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(4) Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety [4] provides that it is a general principle of food law to provide a basis for consumers to make informed choices in relation to food they consume and to prevent any practices that may mislead the consumer.

(4) En vertu du règlement (CE) n° 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l'Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires[4], l’un des principes généraux de la législation alimentaire est qu’elle doit fournir aux consommateurs une base pour choisir en connaissance de cause les denrées alimentaires qu'ils consomment et prévenir toute pratique susceptible de les induire en erreur.


Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety lays down the general principles governing food and feed in general, and food and feed safety in particular, at European Union and national level.

Le règlement (CE) no 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l'Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires définit les principes généraux régissant les denrées alimentaires et les aliments pour animaux en général, et la sécurité de ces denrées et aliments en particulier, au niveau de l’Union européenne et au niveau national.


In order to ensure harmonisation, safety assessments should be carried out by the European Food Safety Authority (‘the Authority’), established by Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety .

Afin d'assurer l'harmonisation, les évaluations de sécurité devraient être réalisées par l'Autorité européenne de sécurité des aliments («l'Autorité»), instituée par le règlement (CE) no 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l'Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires .


(11) In order to ensure harmonisation, safety assessments should be carried out by the European Food Safety Authority ("the Authority"), established by Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety(7).

(11) Afin d'assurer l'harmonisation, les évaluations de sécurité devraient être réalisées par l'Autorité européenne de sécurité des aliments ("l'Autorité"), instituée par le règlement (CE) n° 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l'Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires(7).


The emergency measure is taken using the new powers conferred on the European Commission by Regulation (EC) Nr. 178/2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety, which entered into force last February. Article 53 of this Regulation authorises the Commission to suspend the marketing of a food that is likely to constitute a serious risk to human healt ...[+++]

L'article 53 de ce règlement autorise la Commission à suspendre la mise sur le marché d'une denrée alimentaire susceptible de constituer un risque sérieux pour la santé humaine, lorsque ce risque ne peut être maîtrisé de façon satisfaisante par le biais de mesures prises à l'échelon national.


The Regulation that sets out the general principles and requirements of food law, establishes the European Food Safety Authority (EFSA) and lays down procedures in matters of food safety was adopted on January 28 this year.

Le règlement établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l'Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires a été adopté le 28 janvier de cette année.


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