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Baby food
Cannery
Canning
Canning industry
Food preserving
Food-preserving industry
Heat-preserved foods industry
Non-perishable preserved foods
Partly-preserved food
Preserve
Preserved food
Preserved food for infants
Preserved product
Preserving of foodstuffs
Semi-preserved food industry
Tinned food

Translation of "Preservation food " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
preserved product [ preserved food | tinned food ]

produit en conserve [ conserve ]




semi-preserved food industry

industrie de la semi-conserve


heat-preserved foods industry

industrie de la conserve appertisée


baby food | preserved food for infants

alimentation normale du nourrisson


European Federation of the Trade in Dried Fruit, Edible Nuts, Preserves Food, Spices, Honey and Similar Foodstuffs [ European Federation of Importers of Dried Fruits, Preserves, Spices and Honey ]

Fédération européenne du commerce en fruits secs, conserves, épices et miel [ FRUCOM | Fédération européenne des importateurs de fruits secs, conserves, épices et miel ]


non-perishable preserved foods

conserve non périssable




cannery [ canning | canning industry | food-preserving industry | canning industry(UNBIS) ]

conserverie [ industrie de la conserve | mise en conserve ]


food preserving [ preserving of foodstuffs ]

conservation des aliments
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Via a project run by MJRC (Spanish member of the International Movement of Catholic Agricultural and Rural Youth), various services such as a laundry service for an old people's home, an organic poultry farm, production of organic preserved food (jam, etc) and rural tourism activities are offered to the local community.

Dans le cadre d'un projet géré par le MJRC (membre espagnol du Mouvement International de la Jeunesse Agricole et Rurale Catholique), divers services sont offerts à la communauté locale, comme un service de laverie pour un établissement pour personnes âgées, un élevage de volailles biologiques, la fabrication d'aliments biologiques (confiture, etc.) et des activités de tourisme rural.


In order to ensure an adequate supply of food, the productivity of available land must be maintained and fertility must be preserved in biological, chemical and physical terms.

Si l’on veut assurer un approvisionnement suffisant en denrées alimentaires, il convient de maintenir la productivité des terres disponibles et d’en préserver la fertilité sur le plan biologique, chimique et physique.


The EESC therefore proposes that the existing EU framework be updated in order to protect agricultural land in the Member States that is valuable for food production and the provision of other ecosystem services, and to preserve its fertility, and at the same time to improve monitoring and make reliable information available.

Le Comité économique et social européen (CESE) propose dès lors d’actualiser le cadre de l’Union européenne existant, afin de protéger les terres agricoles qui sont utiles pour la production alimentaire et la fourniture des autres services écosystémiques dans les États membres et d’en préserver la fertilité, et dans le même temps d’assurer un meilleur suivi ainsi que la fourniture d’informations fiables.


36. Welcomes the recent signature of a Memorandum of Understanding on a structured dialogue on agricultural issues in October 2006; stresses that the agricultural sector fulfils important functions with regard to environmental preservation, food sovereignty and social balancing as regards discrepancies between rural and urban development, which can justify sectoral tariffs that are higher than tariffs on non-agricultural goods;

36. se félicite de la signature récente, en octobre 2006, d'un mémorandum d'entente sur un dialogue structuré concernant les questions agricoles; souligne que le secteur agricole joue un rôle important en ce qui concerne la protection de l'environnement, la souveraineté alimentaire et la compensation des disparités de développement entre les zones urbaines et rurales, ce qui peut justifier l'adoption de tarifs douaniers sectoriels plus élevés que les tarifs touchant les produits non agricoles;


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36. Welcomes the recent signature of a Memorandum of Understanding on a structured dialogue on agricultural issues in October 2006; stresses that the agricultural sector fulfils important functions with regard to environmental preservation, food sovereignty and social balancing as regards discrepancies between rural and urban development, which can justify sectoral tariffs that are higher than tariffs on non-agricultural goods;

36. se félicite de la signature récente, en octobre 2006, d'un mémorandum d'entente sur un dialogue structuré concernant les questions agricoles; souligne que le secteur agricole joue un rôle important en ce qui concerne la protection de l'environnement, la souveraineté alimentaire et la compensation des disparités de développement entre les zones urbaines et rurales, ce qui peut justifier l'adoption de tarifs douaniers sectoriels plus élevés que les tarifs touchant les produits non agricoles;


36. Welcomes the recent signature of a Memorandum of Understanding on a structured dialogue on agricultural issues; stresses that the agricultural sector fulfils important functions with regard to environmental preservation, food sovereignty and social balancing as regards discrepancies between rural and urban development, which can justify sectoral tariffs that are higher than tariffs on non-agricultural goods;

36. se félicite de la signature récente d'un mémorandum d'entente sur un dialogue structuré concernant les questions agricoles; souligne que le secteur agricole joue un rôle important en ce qui concerne la protection de l'environnement, la souveraineté alimentaire et la compensation des disparités de développement entre les zones urbaines et rurales, ce qui peut justifier l'adoption de tarifs douaniers sectoriels plus élevés que les tarifs touchant les produits non agricoles;


Food additives are substances that are not normally consumed as food itself but are added to food intentionally for a technological purpose described in this Regulation, such as the preservation of food.

Les additifs alimentaires sont des substances qui ne sont normalement pas utilisées en tant qu’aliments, mais qui sont délibérément ajoutées à des denrées alimentaires à des fins technologiques décrites dans le présent règlement, comme leur conservation, par exemple.


This will mean there will be increasingly big farms which will prepare the food and send it throughout the world, for this treatment will make it possible to preserve food for longer.

Ainsi, il y aura des entreprises toujours plus grosses qui prépareront des aliments et qui les expédieront dans le monde entier, vu que de cette manière les produits se conservent plus longtemps.


- stresses the importance of patentability (of medicines, flora and fauna, etc.), which present a real threat to the ACP countries’ capability of caring for their people and preserving food-producing crops and local traditions when faced with multinational interests; considers that the Cotonou Agreement must support application of the law adopted by the OAU, which protects the rights of local communities and lays down rules of access to biological resources;

- souligne l'importance des questions de brevetabilité (des médicaments, de la faune et de la flore, etc.) qui présentent une réelle menace sur les capacités des États ACP à soigner leurs populations, à préserver les cultures vivrières et les traditions locales face aux intérêts des multinationales; estime que l'accord de Cotonou doit appuyer l'application de la loi adoptée par l'OUA, qui protège les droits des communautés locales et fixe les règles d'accès aux ressources biologiques;


In line with the main objectives of EU humanitarian aid as laid out in Council Regulation (EC) No 1257/96 of 20 June 1996 concerning Humanitarian Aid , the principal objective of humanitarian food assistance is to save and preserve life, to protect livelihoods, and to increase resilience, for populations facing on-going or firmly forecasted[8] food crises, or recovering from them.

Conformément aux objectifs principaux de l’aide humanitaire de l’Union définis dans le règlement (CE) n° 1257/96 du Conseil du 20 juin 1996 concernant l’aide humanitaire, l’objectif principal de l’assistance alimentaire humanitaire est de sauver et de préserver des vies, de protéger les moyens de subsistance et de renforcer la capacité de résistance des populations qui sont confrontées à des crises alimentaires en cours ou prévues avec un degré élevé de certitude[8]ou qui se remettent de ces crises.




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'Preservation food' ->

Date index: 2022-12-04
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