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Citriculture
Citron
Citrus cultivation
Citrus fruit
Citrus fruit grower
Citrus fruit growing
Citrus fruit juice
Citrus fruits
Citrus grower
Citrus growing
Citrus juice
Citrus-producing
Clementine
Fruit and foot rot of citrus
Grapefruit
Gummosis of citrus
Lemon
Mandarin orange
Orange
Pomelo
Tangerine
Twig blight of citrus

Translation of "citrus fruit " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below


Citrus fruit fly,Japanese orange fruit fly

mouche du citronnier


citrus fruit [ citron | clementine | grapefruit | lemon | mandarin orange | orange | pomelo | tangerine ]

agrume [ cédrat | citron | clémentine | fruit citrus | mandarine | orange | pamplemousse | pomélo ]






citrus growing [ citrus-producing | citrus fruit ]

agrumicole


citrus grower [ citrus fruit grower ]

agrumiculteur [ agrumicultrice | producteur d'agrumes | productrice d'agrumes ]


gummosis of citrus | fruit and foot rot of citrus | twig blight of citrus

gommose des citrus


citriculture | citrus cultivation | citrus fruit growing

agrumiculture


fruit trees,excluding olives and citrus fruits

arbres fruitiers,sans olives et agrumes
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Degreening bananas, kiwis and kakis; Degreening of citrus fruit only as part of a strategy for the prevention of fruit fly damage in citrus; Flower induction of pineapple; sprouting inhibition in potatoes and onions

Déverdissage des bananes, kiwis et kakis; déverdissage des agrumes uniquement dans le cadre d'une stratégie destinée à prévenir les dégâts causés aux agrumes par la mouche des fruits; induction florale de l'ananas; inhibition de la germination des pommes de terres et des oignions


(2) A change to frozen, dried or provisionally preserved peel of citrus fruit of heading 08.14 from fresh peel of citrus fruit of heading 08.14, whether or not there is also a change from any other heading.

(2) Un changement à l’écorce d’agrumes congelée, séchée ou provisoirement conservée de la position 08.14, de l’écorce d’agrumes fraîche de la position 08.14, qu’il y ait ou non également un changement de toute autre position.


[S] (Naming the citrus fruit) Marmalade shall be the food of jelly-like consistency made from any combination of peel, pulp or juice of the named citrus fruit by boiling with water and a sweetening ingredient and shall contain not less than 65 per cent water soluble solids as estimated by the refractometer and may contain

[N]. La marmelade de (nom de l’agrume) doit être le produit alimentaire à consistance de gelée, préparé à partir de tout mélange de zeste ou d’écorce, de pulpe, et de jus de l’agrume nommé, par ébullition avec de l’eau et un agent édulcorant; elle doit renfermer au moins 65 pour cent de solides solubles dans l’eau, déterminés au réfractomètre, et peut renfermer


Degreening of bananas, kiwis and kakis; degreening of citrus fruit only as part of a strategy for the prevention of fruit fly damage in citrus; flower induction of pineapple; sprouting inhibition in potatoes and onions.

Déverdissage des bananes, kiwis et kakis Déverdissage des agrumes, uniquement dans le cadre d'une stratégie visant à empêcher les attaques de la mouche des fruits Induction florale de l'ananas Inhibition de la germination des pommes de terre et des oignons


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The current regime for the fruit and vegetables sector is laid down in Council Regulation (EC) No 2200/96 of 28 October 1996 on the common organisation of the market in fruit and vegetables , Council Regulation (EC) No 2201/96 of 28 October 1996 on the common organisation of the markets in processed fruit and vegetable products and Council Regulation (EC) No 2202/96 of 28 October 1996 introducing a Community aid scheme for producers of certain citrus fruits

Le régime actuel pour le secteur des fruits et légumes est établi par les règlements (CE) no 2200/96 du Conseil du 28 octobre 1996 portant organisation commune des marchés dans le secteur des fruits et légumes , (CE) no 2201/96 du Conseil du 28 octobre 1996 portant organisation commune des marchés dans le secteur des produits transformés à base de fruits et légumes et (CE) no 2202/96 du Conseil du 28 octobre 1996 instituant un régime d'aide aux producteurs de certains agrumes


However, in order to avoid the interruption of the aid schemes for processed fruit and vegetable products and citrus fruits part-way through a marketing year, such aid schemes should be allowed to run until the end of the 2007/2008 marketing year,

Toutefois, pour éviter d'interrompre les régimes d'aide en faveur des produits transformés à base de fruits et légumes et des agrumes au cours d'une campagne de commercialisation, ces régimes devraient pouvoir continuer à fonctionner jusqu'à la fin de la campagne de commercialisation 2007/2008,


In the case of the aid for processing citrus fruits and fruit and vegetables referred to in Article 3 of Council Regulation (EC) No 2202/96 of 28 October 1996 introducing a Community aid scheme for producers of certain citrus fruits and in Articles 2 and 6a(1) of Council Regulation (EC) No 2201/96 of 28 October 1996 on the common organisation of the markets in processed fruit and vegetable products respectively, for the minimum price referred to in Article 6a(2) of Regulation (EC) No 2201/96, and for the aid for dried fodder referred to in Article 4 of Council Regulation (EC) No 1786/2003 of 29 September 2003 on the common organisation o ...[+++]

Pour les aides à la transformation des agrumes et des fruits et des légumes visées respectivement à l’article 3 du règlement (CE) no 2202/96 du Conseil du 28 octobre 1996 instituant un régime d'aide aux producteurs de certains agrumes et aux articles 2 et 6 bis, paragraphe 1, du règlement (CE) no 2201/96 du Conseil du 28 octobre 1996 portant organisation commune des marchés dans le secteur des produits transformés à base de fruits et légumes , pour le prix minimal visé à l’article 6 bis, paragraphe 2, du règlement (CE) no 2201/96, ainsi que pour l’aide aux fourrages séchés visée à l’article 4 du règlement (CE) no 1786/2003 du Conseil du ...[+++]


However, for apples and pears, the limit of 10% (see point 4(a)) is reduced to 8,5% and in consequence the initial reduction is limited to 15% and the final reduction to 30% (b) For citrus fruit: - Initial level: price proposed by the Commission. - Final level: standardization of CWC is limited to small citrus fruit. * Small citrus fruit: ECU 13,00/100kg * Other citrus fruit: = oranges : ECU 14,00/100 kg = lemons : ECU 13,00/100 kg 6.

Toutefois, pour les pommes et les poires, la limite de 10% (voir point 4 a)) est réduite à 8,5 % et en conséquence la réduction initiale est limitée à 15 % et la réduction finale à 30 %. b) Pour les agrumes : - Niveau de départ : Prix proposé par la Commission - Niveau final : L'unification des I. C.R. se limite aux petits agrumes : * petits agrumes : 13,00 écus/100kg * autres agrumes : = oranges : 14,00 écus/100kg = citrons : 13,00 écus/100kg 6.


VI The Governments of the Member States and the European Commission were represented as follows: Belgium: Karel PINXTEN Minister for Agriculture and Small and Medium-sized Businesses Denmark: Henrik DAM KRISTENSEN Minister for Agriculture and Fisheries Nils BERNSTEIN State Secretary for Agriculture and Fisheries Germany: Franz-Josef FEITER State Secretary, Food, Agriculture and Forestry Greece: Stephanos TZOUMAKAS Minister for Agriculture Spain: Loyola DE PALACIO DEL VALLE-LERSUNDI Minister for Agriculture, Fisheries and Food France: Philippe VASSEUR Minister for Agriculture, Fisheries and Food Ireland: Ivan YATES Minister for Agriculture, Food and Forestry Italy: Michele PINTO Minister for Agriculture Luxembourg: Fernand BODEN Minister for ...[+++]

VI Les Gouvernements des Etats membres et la Commission européenne étaient représentés comme suit : Pour la Belgique : M. Karel PINXTEN Ministre de l'Agriculture et des Petites et Moyennes Entreprises Pour le Danemark : M. Henrik DAM KRISTENSEN Ministre de l'Agriculture et de la Pêche M Nils BERNSTEIN Secrétaire d'Etat à l'Agriculture et à l a Pêche Pour l'Allemagne : M. Franz-Josef FEITER Secrétaire d'Etat à l'Alimentation, à l'Agriculture et aux Forêts Pour la Grèce : M. Stephanos TZOUMAKAS Ministre de l'Agriculture Pour l'Espagne : Ministre de l'Agriculture, de la Pêche et Mme Loyola DE PALACIO de l'Alimentation DEL VALLE-LERSUNDI Pou ...[+++]


The programme involves aid measures intended to cover: - compensation for damage caused by natural disasters (hail and drought) in 1990; - infrastructural works; - upgrading of processing plant; - the launch of a trade body with a view to improving and developing citrus fruit production.

Ce programme concerne différentes aides destinées à : - remédier aux dégats résultant des calamités naturelles (grêle, sécheresse) en 1990; - réaliser des travaux d'infrastructure; - rationaliser les équipements de transformation; - permettre le démarrage d'un organisme interprofessionel pour l'amélioration et la mise en valeur de la production des agrumes.




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Date index: 2021-10-08
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