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Dried skim milk
FCDM
FDB
Fat content in dry matter
Fat in DM
Fat in dry matter
Fat on dry basis
Fat-free dry matter
Milk fat on dry matter
Non-fat dried milk
Non-fat dry matter
Non-fat dry milk
Non-fat lactic dry matter
Non-fatty lactic dry matter
Nonfat dry milk
Powdered skim milk
S.M.P.
Skim milk powder
Skimmed dry matter
Skimmed milk powder

Translation of "non-fat dry matter " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
non-fat dry matter | skimmed dry matter

extrait sec écrémé


non-fat lactic dry matter | non-fatty lactic dry matter

matière lactique sèche non grasse | matière sèche lactique non grasse


fat on dry basis | FDB | fat content in dry matter | fat in dry matter | fat in DM

gras sur sec | G/S




fat content in dry matter | FCDM [Abbr.]

teneur en matières grasses en poids de la matière sèche | CGMS [Abbr.]


skim milk powder [ S.M.P. | skimmed milk powder | dried skim milk | powdered skim milk | non-fat dry milk | non-fat dried milk | nonfat dry milk ]

poudre de lait écrémé [ P.L.E. | lait écrémé en poudre ]


fat content in dry matter [ FCDM ]

teneur en matière grasse de l'extrait sec [ MG/ES ]






IN-CONTEXT TRANSLATIONS
contains no more than 1,5 % fat and 5 % water and has a protein content of the non-fat dry matter of at least 34 %;

contient au maximum 1,5 % de matières grasses et 5 % d'eau, avec une teneur en matière protéique de l'extrait sec non gras d'au moins 34 %;


- - - Bread, not containing added honey, eggs, cheese or fruit, and containing by weight in the dry matter state not more than 5 % of sugars and not more than 5 % of fat:

- - - Pain sans addition de miel, d'œufs, de fromage ou de fruits et d'une teneur en sucres et matières grasses n'excédant pas, chacune, 5 % en poids sur matière sèche:


The quality of the milk is regularly checked and recorded at the premises of the lump cheese producers, the following parameters being monitored: inhibitory substances, temperature, acidity, fat, specific weight and non-fat dry matter.

La qualité du lait fait l'objet de contrôles et d'enregistrements réguliers auprès des fabricants de fromage en motte, sur la base des paramètres suivants: substances inhibitrices, température, acidité, matière grasse, masse spécifique et matière sèche non grasse.


The Commission proposes allowing standardisation of protein content in the Community and bringing it into line with the standard of the Codex Alimentarius (a minimum protein content of 34%, expressed in fat-free dry matter).

Elle propose d'autoriser la standardisation de la teneur en protéines dans la Communauté conformément aux normes du Codex alimentarius (teneur minimale de 34 %, exprimée en matière sèche dégraissée).


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A "fat-free" claim may also be applied to cheese if the fat content is less than 10% of the dry matter of cheese.

Une allégation "Sans matière grasse" peut aussi s'appliquer aux fromages si la teneur en matière grasse est inférieure à 10 % de matière sèche.


A "low fat" claim may also be applied to cheese if the fat content is more than 10% but less than 25% of the dry matter of cheese.

Une allégation relative à la faible teneur en matière grasse peut aussi s'appliquer à des fromages si la teneur en matière grasse est supérieure à 10 % mais inférieure à 25 % de matière sèche.


According to standards of the IDF and Codex applicable to cheeses and, for instance, the relevant Finnish legislation, cheese can be regarded as fat free, if the fat content of the dry matter is less than 10 %.

Selon les normes de l'IDF et du Codex alimentarius applicables aux fromages et, par exemple, la législation finlandaise dans ce domaine, les fromages, dont la teneur en matières grasses est inférieure à 10 % de matière sèche, peuvent être considérés comme étant sans matières grasses.


(a) contains not more than 11 % fat and 5 % water and has a protein content of the non-fat dry matter of at least 31,4 %;

a) contenir au maximum 11 % de matières grasses et 5 % d'eau, avec une teneur en matière protéique de l'extrait sec non gras d'au moins 31,4 %;


2. Where the protein content of the non-fat dry matter, determined using the method described in Annex I, is 35,6 % or more, the buying-in price shall be equal to the price indicated in the tender.

2. Si la teneur en matière protéique de l'extrait sec non gras, constatée selon la méthode indiquée à l'annexe I, est égale ou supérieure à 35,6 %, le prix d'achat est égal au prix indiqué dans l'offre.


2. Where the protein content of the non-fat dry matter, determined using the method described in Annex I, is 35,6 % or more, the buying-in price shall be equal to the intervention price applicable on the day on which the skimmed-milk powder was manufactured.

2. Si la teneur en matière protéique de l'extrait sec non gras, constatée selon la méthode indiquée à l'annexe I, est égale ou supérieure à 35,6 %, le prix d'achat est égal au prix d'intervention applicable le jour de la fabrication du lait écrémé en poudre.




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'non-fat dry matter' ->

Date index: 2024-03-15
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