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Correction factor for butterfat adjustment
FCM
FDB
Fat
Fat content in dry matter
Fat controlled milk
Fat corrected milk
Fat correction
Fat correction coefficient
Fat in DM
Fat in dry matter
Fat on dry basis
Fats
Fatty substance
IAF
Intra-abdominal fat
Intraabdominal fat
Lean-to-fat ratio
Milk solids non-fat
Milk solids-not-fat
Muscle-fat ratio
Muscle-to-fat ratio
Non-fat milk solids
Non-fat solids
Organ fat
Solids non-fat
Solids not-fat
Standardized milk
Visceral fat

Translation of "fat correction " (English → French) :

TERMINOLOGY
see also In-Context Translations below
fat correction

correction de la teneur en matière grasse


correction factor for butterfat adjustment | fat correction coefficient

coefficient de correction de matière grasse


fat corrected milk [ FCM | standardized milk | fat controlled milk ]

lait standardisé [ lait standard | lait normalisé ]






non-fat solids [ non-fat milk solids | solids non-fat | solids not-fat | milk solids non-fat | milk solids-not-fat ]

solides non gras [ solides non gras du lait | matière sèche dégraissée | matière sèche dégraissée du lait | extrait sec dégraissé | extrait sec dégraissé du lait | ESD du lait ]


fats [ fat | fatty substance ]

corps gras [ graisse | matière grasse ]


fat on dry basis | FDB | fat content in dry matter | fat in dry matter | fat in DM

gras sur sec | G/S


lean-to-fat ratio [ muscle-to-fat ratio | muscle/fat ratio | muscle-fat ratio ]

rapport muscle/graisse


intraabdominal fat | IAF | intra-abdominal fat | visceral fat | organ fat

tissu adipeux viscéral | TAV | graisse intraabdominale | graisse viscérale | gras viscéral
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The Annex to Regulation (EU) No 37/2010 should be corrected to indicate that the marker residue for porcine species and for skin and fat and liver of poultry species is ‘Sum of Tylvalosin and 3-O-acetyltylosin’ and that the marker residue ‘tylvalosin’ applies only to eggs of poultry species.

Il convient de rectifier l'annexe du règlement (UE) no 37/2010 pour y indiquer que le résidu marqueur pour les porcins et pour la peau, la graisse et le foie des volailles est la «somme de tylvalosine et de 3-O-acétyltylosine» et que le résidu marqueur «tylvalosine» ne s'applique qu'aux œufs des volailles.


Although decisions in 2008 (quota increase and changes in the fat correction system) increased the scope for production considerably in 2009/2010, an increase in deliveries was only registered in 10 Member States (Belgium, Bulgaria, Denmark, Germany, Spain, Luxemburg, Malta, the Netherlands, Austria and Finland).

Bien que les décisions prises en 2008 (relèvement des quotas et modifications du système de correction de la teneur en matière grasse) aient considérablement augmenté les possibilités de production en 2009/2010, seuls dix États membres (Belgique, Bulgarie, Danemark, Allemagne, Espagne, Luxembourg, Malte, Pays‑Bas, Autriche et Finlande) ont enregistré une augmentation de leurs livraisons.


In order to prevent the unfair use of the fat correction mechanism, a limit for the negative correction of fat should therefore be set up.

Pour prévenir toute utilisation abusive de ce mécanisme de correction, il importe donc de fixer une limite pour la correction négative de la matière grasse.


The experience has shown that some producers whose reference fat content is very high and not representative for their current dairy herd and milk production can benefit from a significant fat correction.

L’expérience a montré que certains producteurs dont le taux de référence en matière grasse est très élevé et n'est pas représentatif de leur actuel troupeau laitier ni de leur production laitière peuvent bénéficier d’une importante correction à la baisse de la teneur en matière grasse.


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We prepared the election returns correctly and honestly, and I wasn't going to inflate the election expenses in order to receive a " fat" reimbursement.

On a fait les comptes électoraux correctement et honnêtement, et je n'allais pas gonfler les dépenses électorales pour avoir un remboursement plus « grassouillet ».


2. Before 15 May each year, purchasers shall forward to the competent authority of the Member State a declaration summarising the statements referred to in paragraph 1, showing at least the total quantity and the average fat content of the milk delivered to them and, where so required by decision of the Member State, for each producer, the reference quantity and the representative fat content, the quantity corrected in accordance with Article 10(1), the sum of the individual reference quantities and the corrected quantities and the average fat content of those producers' production.

2. Chaque année, avant le 15 mai, l'acheteur communique à l'autorité compétente de l'État membre un relevé des décomptes visés au paragraphe 1, indiquant au minimum, pour les producteurs concernés, la quantité totale et le taux moyen de matière grasse du lait livré ainsi que, le cas échéant, selon la décision de l'État membre, la quantité de référence et le taux représentatif de matière grasse par producteur, la quantité corrigée conformément à l'article 10, paragraphe 1, la somme des quantités individuelles de référence et des quantités corrigées et le taux moyen de matière grasse.


It should be stressed that under no circumstances may individual downward corrections of the fat content of delivered milk or the separation of milk into its different components result in a deduction from the levy payment of any quantity in excess of the guaranteed total quantity in a Member State.

Il est opportun de souligner que, en aucun cas, des corrections individuelles à la baisse, consécutives à la teneur en matière grasse du lait livré, ou la séparation du lait en différents constituants, ne peuvent soustraire au paiement du prélèvement une quelconque quantité de lait qui dépasse la quantité globale garantie dans un État membre.


For example a product claiming to be “90% fat free” may be stating correct facts but it is still misleading since it implies that it has a low fat content while in reality 10% fat represents a fairly high fat content.

Par exemple, un produit présenté comme “sans matières grasses à 90%” peut présenter des faits exacts, mais l'allégation est néanmoins trompeuse car elle implique que ce produit a une faible teneur en matières grasses alors qu'en réalité 10% de matières grasses représente une teneur relativement élevée.


- A reminder that the general legislation on foodstuffs labelling (Directive 79/112/EEC) "does not preclude the labelling of chocolate products to indicate that vegetable fats other than cocoa butter have not been added, provided the information is correct, neutral, objective, and does not mislead the consumer".

- Un rappel selon lequel la législation générale sur l'étiquetage des denrées alimentaires (directive 79/112/CEE) "n'empêche pas l'étiquetage des produits de chocolat d'indiquer qu'il n'a pas été ajouté de matières grasses végétales autres que le beurre de cacao, dès lors que l'information est correcte, neutre et objective et qu'elle n'induit pas le consommateur en erreur".


The majority of grey seal diets as determined from corrected hard parts is clearly comprised of abundant, higher-fat forage fish.

Il est clair que la majorité des régimes alimentaires des phoques gris déterminés par des parties dures corrigées comportent une proportion de poissons proies plus gras abondants.




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'fat correction' ->

Date index: 2021-01-31
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